uathetlesin.ru

Как изглежда мартенът, местообитанието му

Горска горскаВ гората има много различни животни. Хищници, бозайници, птици, влечуги са далеч от пълен списък на жителите на гората. Красотата на гората, облечена в рядък козирка от меда на елда, се нарича карам. Все още се нарича "жълтеникав".

Описание и описание

Това животно се отнася до семейството на ловци и рода от мартени, остър, грациозен създание. В процеса на лов на керемид лесно се изкачва дървета, превъзмогва дългите разстояния и е в състояние да лови за дълго време.

И така, как изглежда мартенът? Горски жител се отнася до хищници, чийто растеж не надвишава 50 см. Кратка муцуна с широко чело, главата е увенчана с големи уши със заоблен връх. Носът е черен, очите са червеникави през нощта.

Тялото е удължено, гъвкаво и тънко. Краката са малки и къси, ноктите завършват с нокти. През зимата мозъкът на животното се преизрасва с вълна, което позволява на животното да не падне в примамките. С такава физическа форма, карамът лесно преодолява препятствията под формата на клони, реагира леко на появата на плячка. Затлъстяването, това животно не е засегнато, защото е постоянно в движение.

На врата на животното се счита за отличителен знак светло петно ​​в шията. Горските мартенички се считат за ценно животно, което е високо ценено в производството и приспособяването на кожухарски кожи и други кожени изделия, поради което мартенът е защитен от закона.

Горските керемиди тежат относително малко - възрастен не надвишава 2 кг. Женските дози достигат 1,5 кг, мъжките са по-тежки и по-високи. Въпреки малката височина и тегло, това животно има мощна челюст с остри зъби. Горската мантия е способна да се натрупва върху тръбните кости на жертвата си.

хабитат

Жълтодушка през зимата в горатаВидове от тази порода живее главно в иглолистно-букови гори. В районите на Полисия, в смесени гори, животното се намира най-често. Горските горски манастири могат да оцелеят дори и в райони с висока надморска височина, чиято височина е около 1800 метра над морското равнище.

Любимото място на пребиваване на представители на този вид се счита за горски площи, недокоснати от човека. Решетките и кухините в старите дървета помагат на дървесната коричка да се скрие от опасността, да намери топло място за зимуване и просто почивка.

Животните не живеят на едно място. Те се придържат към номадския начин на живот, за да почиват през деня, животното намира подходяща кухина по-висока и спи до тъмно. Улов на животни главно през нощта, следобед е почти невъзможно да се срещнем.

Представители на този вид живеят сами. Зад всяко лице се определя тайно определена част от територията, която животните внимателно маркират. Територията на жените е малко по-малка от територията на мъжките, понякога границите могат да се припокриват.

В дивата природа на този вид хищници има много врагове. Обичайно е да се отнасят към тях:

  1. бухал;
  2. рис;
  3. Вълкът;
  4. ястреб;
  5. Лисицата;

Захранване

На въпроса "Какво яде мартенът?" има отговор. Както беше посочено по-горе, представители на тази порода са хищници. В диетата представители на този вид включват малки топлокръвни животни и насекоми, като:

  • зайци;
  • протеини;
  • гризачи;
  • опърничава жена;
  • бръмбари;
  • някои видове змии (змии);
  • жаби;
  • черна торф;
  • лешници;


Важно място в храната на очарователния хищник е протеиновата храна. Естественият източник на протеини са насекоми. Водни кончета, всички видове бръмбари допълват храната на хищник.

В студения сезон, когато всеки ден става по-трудно да се яде, карамът може да стигне възможно най-близо до човешкото жилище. Жертвите на хищническо животно в този случай са пилета и гълъби.

репродукция

Желодушки в кухинатаБрачни игри в този вид са през лятото, топъл сезон. В този период женските имат топлина, трае 2-4 дни. Няма достатъчно мъже за всички женски, така че мъжките кърмачки с няколко женски едно по едно.

През зимата мъжките се характеризират с фалшиви брачни периоди: по това време агресивните мъже понасят женските, но чифтосването не се случва.

Бременността е много дълга, продължава около 274 дни. Всъщност, бебето в утробата се развива само 30-40 дни, а останалото време отнема латентна сцена.

Преди раждането жената започва да се подготвя внимателно за появата на потомството. Избира място за подреждане на гнездо, Гнездото е готово, женската остава в него до раждането. Къбс се раждат през месец април с тегло по-малко от 40 грама, дължина 11 см. Новородените бебета при раждането са слепи и глухи, слух се реже от 23 дни от живота, те започват да се види от 28 дни, живот.

Майка се опитва да не изоставя децата, оставя гнездото само за периода на лов. Ако младите са изложени на риск, майката или прехвърля малките горски мравки на друго място, или изяжда цялата храна.

През първите шест седмици от живота, малките се хранят само с майчиното си мляко, те бързо натрупват тегло. След изтичане на един месец и половина възрастните малки се разхождат заедно с майка си и активно изследват територията до родното си гнездо.

До есента децата живеят заедно с майка си, след това всеки започва независим живот. Има случаи, когато младите остават с майка си до пролетта. На възраст от 2 години представителите на куниите са напълно зрели. Концепцията обикновено се случва в третата година от живота.

Мартен и човекът

Октопод на човекКозината на това животно е изключително ценна, хората, които заобикалят закона, унищожават представители на този вид с цел печалба. Намаляването на популацията от кекли се насърчава и от обезлесяването, в която животното е удобно да живее в естествена среда.

Някои хора, заради експеримента, се опитаха да запазят рогата у дома си. Мненията бяха разделени. Желтодушка вкъщи се държи по различен начин. В някои случаи тя бързо се привикнала към хората, след като краткото време животно се обърнало към човека и спокойно забелязало потискане и прегръдка. Някои хора не изразиха никакъв интерес към човека, се държаха така, сякаш нямаше човек в средата на жълтобяло животно. Третата група жълтъци се държеше изключително агресивно и собствениците трябваше да освободят животното в своето естествено местообитание.

Представители на род Cuni живеят в продължение на около 14 години. Има случаи, когато индивидите са оцелели до 18-годишна възраст.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2021 uathetlesin.ru