uathetlesin.ru

Птичият орел: как изглежда и какво се храни

На какво се храниОрлите са царе на царството на птиците. От незапомнени времена сред всички пернати орли се смятат за най-смели, силни и благородни. Днес в света има около 40 вида, които са разделени на няколко рода от семейство ястреби. Най-близките роднини на орлите са harpies, орли и мишеловци.

Появата на орлите

Почти всички представители на видовете се различават в големи размери. Дължината на някои индивиди може да достигне 90-95 см, а женските са много по-впечатляващи от мъжете. Теглото на орела е от 3 до 7 кг. Масата на представителите на дребните видове е по-малка.

Основни характеристики

Появата на орела:

  1. Как изглежда орелТялото е голямо, мускулатурата е добре развита. Краката силни и дълги, оперението върху тях достига до пръстите.
  2. Вратът е мускулест и здрав, главата е компактна. Очната ябълка не е активна, но развитата врат компенсира този недостиг.
  3. Клюнът и ноктите са впечатляващи, краищата на които са огънати. Тези качества правят орела истински хищник. Всички животински нокти и клюн растат, но птицата по време на техния живот остава.
  4. Крилата са дълги и широки, с дължина до 2,5 метра. Този диапазон помага да се извисява дълго време на високи разстояния от земята (над 700 метра).
  5. Опашката не е дълга, тясна. Всеки вид има своя собствена опашка. Така че, за някои орли, той е хлабав, с клиновидна форма, но в орлови нокти и гребени се състои от сноп пера.

Видението е много остра, благодарение на него той е в състояние да търси малка плячка на големи разстояния. Например, златният орел може да види заек на разстояние до 2 километра. Периферното виждане ви позволява да изследвате територията от 12 квадратни километра. Изслушването на орела е необходимо за комуникация с други хора, но усещането за миризма е слабо развито.

Полетът на птицата е съпроводен от мощен и дълбок размах на крилата. Дори със силни пориви на вятъра, орелът успява да се справи с въздушните течения и да се гмурне със скорости до 330 км на час.

Колко орлета живеят? Средната продължителност на живота е 30 години, но индивидите от големи видове могат да живеят до 45-50 години.

цвят

Цветът на орлите е разделен на два вида - монохромен и контрастен. Повечето птици от вида са боядисани в монохромен цвят, например кафяво, червено, черно. Често монофоничните цветове се разреждат с петна или петна по крилата.

Някои орли имат контрастен цвят. Така че, в битка, ястреб и короновани орли, върхът и главата са тъмни, но дъното е по-светло. Крилата и коремът се разреждат с ивици и петна. Някои птици имат пакет от дълги пера на главите си.

Стил на живот на орела

Игълс местообитаниеВъпреки силата и силата, Орлите са много уязвима връзка в екологичната верига. В природата те имат малко врагове. Орелът умира, докато се бие с друг човек или с вълк. Много по-опасно за тях е гладът. В търсене на голяма плячка птиците често мигрират от умерената ивица на юг. С течение на времето големи животни изчезват от флората, девствена земя се отваря и обичайната храна за тях става трудна за извличане.

В допълнение, колко орлета умират под електропровода, с разположението на кошара на полюса. Днес европейските видове са на ръба на изчезването, много от тях са включени в Червените книги на различните държави.

Място на пребиваване

Разпределителна площ на птиците много разнообразни и местата на пребиваване зависят от вида. Почти всички представители на видове предпочитат да се заселят далеч от хората, в планински или полуоткрити пейзажи.

Широко разпространени са хора от рода на истински орли. Те предпочитат субтропичен и умерен климат. Така че, можете да ги срещнете:

  • на северозапад от Шотландия до Казахстан;
  • на югоизток от Монголия до Индия.

Предпочитате да се установите в степите, планините и полу-пустините, които граничат с равнинните равнини. Орлите, които живеят в Африка (хребет, гребен, коронован), живеят в редки гори и савани.

Беркут, живеещи в Русия (в южната част на Приморие и Северен Кавказ), обича да гнездят в недостъпни гориста местност, но австралийската орел се чувства страхотно в големите Гвинея горите. Гробището Орел предпочита да живее степи от Украйна и Казахстан, гори от Испания, Румъния и Чехия. Orlov се намира в Китай и Иран, Гърция и Германия, Унгария и Словакия.

Захранване

Тези хищници живеят по двойки. За да намерят храна, те задържат часове във въздуха, търсят плячка във въздуха и на земята. Когато се открие извличането, те бързо летят надолу, издърпват лапите си и хващат жертвата с остри нокти. Освен това, хищникът зашеметява жертвата с помощта на силни удари в клюн.

Много често жертвата на орел са големи животни:

  • Появата на орлителисици и газали;
  • вълци и сърна;
  • антилопи и маймуни.

Ловът за малка дивеч (мармоти, зайци, порове и други) е лесен и прост за него. Когато хищникът не успее да намери храна за дълго време, то се превръща в птица за очистване.

Когато орелът хвана играта, след това се опитва възможно най-бързо да го изяде на място. Той споделя част от плячката в един случай - хранене на пилетата си. След хранене орлите пият много и отдавна почистват перата си.

репродукция

Тези птици се умножават веднъж годишно. Хората, живеещи в южните райони, носят яйца през зимата, северно - през пролетта. Повечето предпочитат да гнездят високо на дървета и скали, рядко на сушата. Това се случва, че орлите улавят гнезда на соколи, ястреби, гарвани и ги изграждат по техния размер. Такива жилища двойката използва няколко години поред, всяка година, полагайки нови клонове. Така, с течение на времето, гнездото става като огромен купчина клони.

В съединителя има 2 яйца. Яйцата се инкубират за 35-45 дни (в зависимост от вида). Всички грижи за бъдещите потомци лежат на раменете на жената. Мъжът по това време осигурява храната си. След появата на пилетата, женската все още ги затопля и след това постепенно изтича за лов.

Родителите на тези хищници са много привързани и обичливи. Но пилетата, напротив, са кръвожадни. От първите дни на живота те влизат в конфликт за храна. Често една силна мацка ключи по-слаба, а след това я яде.

Младите започват да ловуват самостоятелно след първия полет. Младите хора се разхождат, докато не намерят чифт. До 4-5 години орлите имат пубертет. Лоялността към втората половина се съхранява до смъртта.

Видове орли

Семейството ястреби се състои от 70 рода. На свой ред те включват 14 подфамилии. Съвременната класификация разграничава 17 основни типа орли, които имат различия помежду си. Ето само някои от тях:

  1. На какво се храниЗлатният орел е най-големият орел в света, а теглото му може да достигне до 7 кг. Дължината на тялото е 76-95 см, размахът на крилата е 2-2.35 метра. Златните орли са широко разпространени в Мексико, Африка, Азия, в планините на европейските страни, на островите на Средиземно море. В Русия птицата се разпространява от Камчатка до Priamurye.
  2. Орелът от ястреб има черно-кафяв гръб и бял корем с напречни линии с тъмно оттенък. Теглото на птицата е около 2,5 кг, дължината на тялото е 67-77 см, дължината на крилата е 46-56 см. Живее в южната част на Европа и в Африка. В европейските страни видовете се използват като ловни птици.
  3. Каменният орел живее в степите и саваните на Югозападна Африка, в Иран и Индия. Теглото на мъжките е 2 кг, женските - 1,5-2,5 кг. Дължината на тялото е 63-73 см, размахът на крилата е 155-175 см. Външно птицата прилича на степна орел. Този вид се счита, че изчезва и е включен в Червената книга на Руската федерация.
  4. Степна орел. Един възрастен има тъмно кафяв цвят на пера и червено петно ​​на главата си. Дължината на тялото е 60-80 см, размахът на крилата е 215-225 см. Теглото на степния орел варира от 2,8 до 5 кг. Видът е малък, обитава степите на Централна и Централна Азия. Видът е включен в Червената книга на Руската федерация.
  5. Гробницата е рядък вид, прилича на златен орел, но с бели еполети на раменете. Представителите на вида са много гласови, могат да бъдат чути на разстояние до 1 километър. Дължината на тялото на погребението е 73-85 см, размахът на крилата е 170-215 см, тежестта на хищника е 2.7-4.7 кг. Той предпочита да гнезди в горските степи в Индия, Монголия и Азия. Това се случва в централната част на Русия.
  6. Орлово джудже - представителите на вида са малки до 1,3 кг, дължината на тялото не е по-голяма от 57 см. Размерът и формата на тялото приличат на мишеловци. Размерът на крилете е само 100-130 см. Той предпочита да гнезди в Судан, Египет, Либия, Франция, Гърция и Турция. В Русия той е широко разпространен в покрайнините на Тамбов и Тула, в Трансбайкалия и Алтайската територия. Мигрира към Северна Африка и Близкия изток.
  7. Сребърен орел. Птица с размах на крилете от 127-160 см и дължина на тялото 57-62 см. Разпространява се в страните от Южна Африка.
  8. Малък орел. Теглото на индивида е 1.5-1.9 кг, а дължината на тялото е 63-66 см. В Русия той гнезди в регионите в Новгород, Тула, Ленинград и Москва. Но видът е широко разпространен в центъра и в източната част на Европа. Той предпочита да мигрира към страните от Югоизточна Африка.
  9. Страшен орел. Теглото на птицата е 1,5-3 кг, дължината на тялото е 65-74 см. Този вид е по-тъмен и по-голям от малък вид. Разпределени в Източна Европа, Русия, Китай, Казахстан, Монголия. Мигрира в Иран, Индия, Африка.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2018 uathetlesin.ru