uathetlesin.ru

Къде живеят кенгурутата. Описание на животното и начина на живот

Къде живеят кенгурута - начинът на живот и описанието на животнотоВероятно няма достатъчно думи, за да опише разнообразието на животинското царство на нашата планета. На практика всяка страна и регион има свои собствени уникални ендемични животни

, които се намират само в определена област. Ярък пример за такива същества е кенгуру.

И ако попитате някого въпроса "Къде живеят кенгурута", той без съмнение ще отговори: в Австралия. Разбира се, той ще бъде прав, защото голяма част от кангуров живеят на този континент и тасманийски красив Той е и национален символ на най-уникалната и слабо изследвана държава.

Въпреки това, ако копаете малко по-широк, животинското кенгуру може да живее:

  • в Нова Зеландия;
  • в Нова Гвинея;
  • на островите на Архипелага Бисмарк;
  • в Тасмания.

Трябва да се отбележи, че в природата има повече от 50 разновидности на такива животни със свои собствени характеристики и интересни факти. Има гигантски екземпляри от червено и сиво, има и малки кенгуру плъхове, които също принадлежат към маршопи, също така има wallabies - индивиди със среден размер и много други.

Къде са кенгурута на живо: Описание и начин на живот на животните

Основни характеристики

Кенгуру е начин на животКенгуру отнася до infraclass торбести и е доста голяма височина животно от 100-170 cm и тегло 20-40 кг. Тези характеристики определят мъжете, защото женската е малко по-малка и по-лека. Главната особеност на животните е светло сиво или червено-червено на козината, голи черни носа и дълги уши, които могат успешно да вземете най-малките звуци и да определи подхода на врага.

Също така, животното има дълги задни крака и гъвкава опашка, което ви позволява да запазите баланса си, когато правите трудни и дълги скокове. По време на движението животното може да развие невероятна скорост, която често достига 60 километра в час. Ако кенгурът забележи опасността, може да ускори до 90 километра в час. Естествено, той може да работи с такава скорост само за няколко минути. Предните крака са много по-къси от задните крака и имат остри нокти. Ножовете на животното се използват за защита от хищници и за търсене на суша в суша. Също така, ноктите са незаменим инструмент за изясняване на взаимоотношенията помежду си.

Колко живеят?

Където живо кенгуру - Описание на животнитеПродължителността на живота на кенгуру често достига 18 години. Пубертетът завършва на две години, а процедурата по сдвояване може да продължи цяла година. Бременна жена кърми бебето в продължение на 32 дни, след което на светлината се появява малка кенгуру. Местните му жители наричат ​​джой. Бебето се ражда напълно слепи и без козина. В същото време неговите размери са невероятно малки - 2,5 сантиметра. През първите дни след раждането, малкото същество е взето в чантата на майката и продължава да остава там до шест месеца. Когато навърши шест месеца, започва да прави първите независими стъпки, след което се връща в чантата.

Детето най-накрая е избрано за свобода на девет месеца. Трябва да вземете под внимание факта, че чантата се поставя само от женски, защото в нея има зърна за хранене на потомството с мляко.

При хранене животно може да произведе наведнъж някои видове мляко. Това се дължи на факта, че женската може да забременее отново, дори ако в торбата вече има малко теле. В резултат на това често в чантата на такъв звяр могат да бъдат няколко деца от различни възрасти. Размерът на чантата за кенгуру се определя сам по себе си, в зависимост от размера и броя на малките. Когато Джоуи започва да расте, майката разширява чантата и когато тя ще продължи дълго пътуване, тя се дърпа заедно, за да не изскочи, докато се движи.

Къде живеят и какво ядат кенгури?



Кенгурута могат да живеят в четири основни региона:

  1. Австралия;
  2. Нова Зеландия;
  3. Нова Гвинея;
  4. Тасмания;

По-рядко те могат да бъдат намерени на територията на архипелага Бисмарк.

В повечето случаи кенгурута се намират в скалната част на Австралия, където се чувстват защитени. Животното се счита за социално, поради което води до натрупване на живот в семействата на мъжкия и на няколко женски. След достигане на зрялата възраст животното напуска семейството и започва да създава своя собствена. В храната на кенгурута има само растителна храна. Ако в района настъпи интензивна суша, животното започва да копае дупки с ноктите си. Понякога депресиите достигат един метър на дълбочина. Освен това, кенгурута могат да извличат течност от храната.

Функции за начина на живот

Кенгуру - описание на животнотоЩо се отнася до начина на живот, то тогава тези варвари са практически нощни. Привечер животните излизат на пасищата и се поддържат от сочна трева. През деня живеенето в Австралия е много трудно се свързва с непоносими температури въздухът и изгарящото слънце, така че кенгурута се крие в сянката на дърветата.

Ако кенгуру вижда опасност или приближаване на хищници, то незабавно започва да рита краката си на земята, като уведомява съседите за възможна заплаха. През вековете животните могат безопасно да живеят на континента и да не се страхуват от хищнически атаки. Но когато първите европейски колонизатори се появиха в Австралия, ситуацията се промени значително.

Известно е, че донесоха на този континент динго кучета, които бяха диви и се превърнаха в главните врагове на вируса. Ако кенгурута е в опасност, тя започва да кара кучето до най-близкото езеро и ще го удави. Ако няма достъп до резервоара, животното може да достигне най-близкото дърво и мощен удар на задните крака атакува хищник. Но кучетата с динго не са единственият проблем за тези животни. В Австралия живеят неизброими количества опасни гърди, които хващат окото и предизвикват възпаление, което може да лиши зрението от зрението.

Кенгуру се справя много добре с хората и практически не се страхува от контакт с тях. Понастоящем животното може да се намери в обикновен градски парк или в гора. Ако можете да срещнете кенгуру в дивата природа, може би ще ви позволи да вземете снимка с него и да го нахраните.

Между другото, близо до австралийския континент има един уникален остров, наречен "остров кенгуру". Фактът е, че там има много от тези животни, но те са представени в първична форма. Хората са малко усвоили територията, така че броят на маршопите достига рекордно ниво.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2021 uathetlesin.ru