uathetlesin.ru

Колко години живеят слоновете и какво влияе върху продължителността

особеностСлон - най-големият бозайник на земята

. Силата и силата на гиганта - вегетарианецът отдавна е бил виждан от човека и хората обичат и използват тези животни за различни цели. Колко години живеят слоновете? Това, което се различават един от друг и какъв ще бъде животът им в съвременния свят, ще бъде разказано в този разказ.

Основната област на разпространение на гигантски животни от семейство бозайници на групата proboscis е Африка и Азия. От резиденцията на гиганта зависи от външния му вид. Има азиатски и африкански видове. Животът на един африкански вид е много по-малък от този на индийски вид.

Гигантите на животинския свят. Колко години живеят слоновете?

Чест, поклонение и уважение към животните - гиганти в Индия

Индианците, които преди много хиляди години опитомяват първото гигантско животно, го смятат за светец. Статуята на божеството на Ганеша, която носи богатство и късмет, се изобразява с главата на слон. Разбира се, древните хора - собственици на гигантски животни, са придобили в него верен и полезен приятел. Огромни животни и сега помагат на хората да пренасят стоките и да транспортират на дълги разстояния през непробиваемата джунгла.

Средна продължителност на животаВ древни времена азиатски и африкански видове са били използвани като бойни оръжия. Носейки желязна броня, те бяха неуязвими за вражеските оръжия. Бойните животни бяха като древните танкове. Воини, седящи на мощни и широки гръбчета, се извисяваха над враговете и нанасят тромави щети на вражеската армия. В допълнение към транспортирането на войници, азиатските гиганти помогнаха на хората да преместят тежкото оборудване и материални и технически ценности.

Ето и възможностите на домашните животни, които хората използват:

  • мощност;
  • смелост;
  • послушание;
  • издръжливост;
  • мирно отношение към човека.

В съвременния живот азиатските гигантски животни се използват за превоз на товари и пътници. В Индия слоновете са забранени да убиват. Човек, който убил гигант специално или по невнимание, е обвинен в престъпление.

Азиатският (или индийският) вид е външно различен от африканския. Ето знаците на разликата:

  • Азиатски или индийскирастеж;
  • формата на ушите;
  • формата на главата;
  • дължина на бивниците;
  • характер.

При азиатските видове ушите и зъбите са малки. Растеж Азия изглежда по-малко африкански. Мъжките от два вида животински видове имат коленце по-дълго от женските. Космичките растат през целия живот на животното. Най-възрастните хора имат най-дългите бивници.

Средната продължителност на живота на един слон е от седемдесет до осемдесет години. Когато родният гигант - асистент умира от старост или болест, той е погребан с чест.

Борбата за оцеляването на африканския слон

Живот в пленАфрика е континент с много горещ и сух климат. На този континент голям брой отровни насекоми, влечуги, зли артроподи и хищни бозайници са широко разпространени. При такива условия африканският слон също трябва да живее.

Получаването на вода и хранене на животни е много трудно. Поради това в Африка жителите на живите същества живеят в саваните, които са богати на годни за консумация растения и водни източници. Слоновете са социално зависими животни и живеят в големи стада. Стадото защитава бебетата - те се мотаят от външни врагове и се грижат за възрастни хора. Стадото може перфектно да се бори с хищнически сухоземни бозайници. Но опасността се крие във водата - алигаторите могат да хванат млади хора от водата от багажника. По принцип жертвите са малки слонове. Но смелите жени са в състояние да отблъснат малките и да потушат крокодилите.

Животът на слоновете в Африка е по-малък, отколкото в Азия. Африканските гиганти са унищожени от местните диви племена, като се грижат за храната си. Зад гигантите бракониерите ловуват, изваждат бивниците от мъртви животни. Всички тези проблеми правят характера на африканските слонове диви и независими. В допълнение, способността за обучение и комфортен живот с хора в тези животни е малка.

Африканският вид рядко се опитоми. Причината за това е недоверие към хората и неподчинение. Само в древни времена, когато климатът на Северна Африка беше по-мек, имаше опитомени бойни индивиди. Те бяха приятелски настроени към характера на госта и способностите да се обучават. Такива гиганти сега се наричат ​​северноафрикански. Понастоящем този подвид на огромни животни се счита за изчезнал.

Колко години живеят слоновете в дивата природа?

Снимка в дивата природаПарадоксално, но животът на гиганти в дивата природа е по-дълъг от този в зоологическите градини. Това е така, защото, че въпреки постоянната грижа за здравето и храненето на огромни животни, зоологическите градини не могат да осигурят голяма площ за разходките си.

Много е трудно за гигантите да живеят без движение. В дивата природа непрекъснато преодоляват дългите маршрути. Ходенето и движението балансират метаболизма на гигантските животни и обучават мускулите на краката.

Животът на един слон зависи до голяма степен от състоянието на неговите зъби и бивници. Когато зъбите се изтриват или колчетата покваряват, животното умира от глад, защото не може да си осигури храна и да бъде защитено от хищници. Трябва да се отбележи, че промяната на зъбите се случва в гигантите няколко пъти. Последният път, когато зъбите на животното се променят след четиридесет години живот.

Учени от зоологията направиха удивително наблюдение от живота на слоновете. Гигантските животни, живеещи в савани и джунгли, живеят по-дълго от своите равнини. Това се дължи на изобилието от храна и липсата на трудности при извличането на вода. А природата на слоновите слонове е по-твърда и неконтролируема.

Защита на живота на слонове

Живот в резервитеРезервите и разсадките за слонове значително удължават живота на слонове. Защитени от бракониери и снабдени с храна и вода, мирните гиганти могат да живеят за свое собствено удоволствие. Средната възраст на огромно животно се увеличава в такива благоприятни условия в продължение на много години. Колко слона са спасени от квалифицирани ветеринарни лекари и зоолози! Обширните участъци от резервите позволяват на гигантите да ходят, да се движат и да възпроизвеждат здрави потомци. Мирните стада се отглеждат в природни местообитания.

Съществуват обаче и негативни факти за прекомерно човешко безпокойство. Гигантите не полагат почти никакви усилия да извлекат храна. Те се хранят в изобилие от персонала на резервите. Излишната храна има лош ефект върху храносмилателната система и адаптирането на животното в дивата природа. Ходещите слонове са мързеливи, което води до проблеми с краката и храносмилателната система.

За съжаление в съвременния свят естественото местообитание на слоновете е търсено в промишлеността и селското стопанство. Заради новите депозити, насажденията и площадите за фабрики и фабрики, в някои страни джунглата е съкратена.

Колко слонове живеят в резервите? Средно повече от деветдесет години. Но възрастта на един слон, като възрастта на човек, е индивидуална ценност. Тя зависи от наследствеността, местообитанието на животното и от неговите навици и придобити умения.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2018 uathetlesin.ru