uathetlesin.ru

Starling обикновени: къде зимата и как изглежда?

Какво изглежда стършело?Е, кой като скопец може да имитира всякакви звуци? Някои очевидни свидетели твърдяха, че дори и мечка на котки е чута от едно стадо птици, които минават покрай тях. И това е само малка част от пародичния подарък на стадото.

Струва си да се запознаете с птичия стар, да разберете кой е главорезите и дали тези птици са мигриращи или не.

Какво изглежда стършело?

Тези птици често се сравняват с косми. Приликата тук може да бъде проследена по размер, в тъмното оперение и в цвета на клюна. Гроздът обаче може лесно да бъде различен на късата му опашка, на тялото в малки и леки петна и на способността му да се движи на земята. През пролетния период цветът на светлината е по-видим при женските, но от началото на есента тези петна се изтриват поради нанизване.

Клюнът от обикновени главини е със средна дължина и много остър, леко извит надолу. По време на периода на чифтосване, човката придобива жълт оттенък, в останалата част от времето - черно. Докато гнездото на стриди не е достигнало пубертета, клюнът е кафяво-черен на цвят. Неблагодарни, които не са достигнали пубертета, също излъчват кафяв сянка на пера, заоблени крила и леко гърло.

Размерът на обикновен скорец, като правило, е 22 см, а теглото е 75 грама. Размерът на крилата на обикновен скорец е 39 см. Тялото на индивидите е масивно, почива на червено-кафявите лапи. Главата е пропорционална, с кръгла форма. Опашката на обикновените скорци е много къса, дължината му е 6-7 см.

Има няколко географски подвида на скорбялата, които се различават в нюанси на метални пера. Например европейските Скорци пера ивици със зелен и лилав оттенък, наред с други подвидове гърба, гърдите и гърба на врата се хвърлят сини и бронзови нюанси.

област

Къде живеят скорците?Тези птици живеят почти навсякъде с изключение на Централна и Южна Америка. Благодарение на човешките действия, грабливите се заселват в Нова Зеландия, Австралия, Югозападна Африка и Северна Америка.

В САЩ птиците също се опитаха да корен няколко пъти. Повечето от резултатите са донесени от опита, направен през 1891 г. След това птиците бяха освободени по желание в Сентрал Парк в Ню Йорк. По-голямата част от главорезите тогава загинаха. Въпреки това, останалите лица започнаха постепенно да "улавят" континента, вариращи от Южна Канада до Флорида.

В графство Евразия градинарите бяха заети от огромни площи от Исландия до:

  • Северна Испания;
  • Югославия;
  • Италия;
  • Южна Франция;
  • Северна Гърция;
  • Турция;
  • Северозападна Индия;
  • Северна Иран;
  • Северен Ирак;
  • Афганистан;
  • Пакистан.

Част от птиците не напускат обитателите си. Те включват птици, живеещи в Южна и Западна Европа. Други, които живеят в източната и северната част на Европа, винаги излитат до зимата на юг.

Обикновени скорци са не особено взискателни от техните местообитания, но никога не се установяват в планините. Планините със солничарки, блата, степи или култивирани пейзажи предпочитат най-много. Стрелецът предпочита да се установи по-близо до полетата и недалеч от хората, които осигуряват фуражната база за пернат фураж.

Как живеят скорците?

Врагове на скорциНай-трудно е животът на мигриращите скорци, които се връщат в родината си през април с началото на затоплянето. Смята се, че този месец пада сняг, който отвежда птиците на юг. Лица, които нямат време да мигрират, просто умират.

Първият, който се връща вкъщи мъжки. Жените пристигат малко по-късно, когато избраните от тях вече са избрали места за гнездене. Птиците доброволно се заселват в гнездови кутии и кухини. Тук те започват да усъвършенстват своите вокални данни и не забравяйте да се биете със съседите си.

Мъжете протягат главите си нагоре, отварят широко лъка и размахват крилата си. Не винаги е възможно да чуете хармонични звуци от гърлото им: често птиците са неприятно изкривени и крещящи. Това се случва, че скорбялата имитира гласа на някаква субтропическа птица, но най-често те имитират следните птици:

  • Ориолс;
  • чучулига;
  • Към Джейк;
  • дроздове;
  • Kamyshovkam;
  • пъдпъдъци;
  • синьогушка;
  • Преглътнете;
  • Кълъфчета и пилета;
  • Патици и много други.

Какво поглъща гранатаКакто вече споменахме по-рано, скорци могат да имитират не само птици, но и други животни и дори предмети. Те могат да наподобяват лайнята на кучетата, да се хранят с котка, да къркат жаба, да скърцат количка и да чукат пишеща машина.

Обикновените скорци не са особено приятелски птици. Те бързо се включват в борба с други птици, ако залогът е добър сайт за гнездене. Например, един ден в Съединените щати, скорци са били изхвърлени от отглежданите места на релефни кълвачи. В Европа тези птици постоянно се борят със зелени кълвачи и скитници.

Старчетата са много общителни хора, затова винаги се групират в стада и се заселват в близките колонии. Те също летят в групи от няколко хиляди птици, които се издигат синхронно, се обръщат и идват на сушата.

Пчелите птици също прекарват нощта на групи, най-често на клоните на дърветата. При зимуване едно стадо нощни птици може да достигне няколко милиона души.

Миграция на скорбяла



Северните и източните живи кошари, толкова по-вероятно е птиците да трябва да имигрират. Например, почти всички жители на Англия и Ирландия летят на юг. Половината от скорбусите имигрират от Белгия. 1/5 от птиците, живеещи в Холандия, прекарват зимата тук, а останалите изминават зимата на 500 км на юг - най-често до Белгия и северна Франция.

Първата партида скорци по правило отива на юг в началото на есента след края на есенния молт. Пикът на миграцията възниква в средата на есента и завършва през ноември. Самотните индивиди имигрират най-бързо. Те ще започнат в началото на юли.

Що се отнася до Чешката република, Германия и Словакия, тогава едва 8% от птиците излитат до зимата на юг. В Швейцария тази цифра е дори по-ниска и е само 2%.

Скорците, които живеят в Източна Полша, северно от Скандинавия, в северната част на Украйна и Русия, са мигриращи. Те хибернация, като правило, в южната част на Европа, в Индия или в северозападната част на Африка. На полетите тези пера преодоляват разстояние от 1-2 хиляди километра.

Задната част на птиците се връща много рано - през февруари или март, когато земята все още е покрита със сняг. В края на април и началото на май тези, които живеят в северните региони, летят вкъщи.

продължителност на живота

Средната продължителност на живота на тези птици е документирана. Тези данни се предоставят от орнитолозите Анатоли Шаповал и Владимир Пейевски, които са изследвали скорци в района на Калининград в една от биологичните станции. Според тези данни, средната продължителност на живота на обикновените скорци е 12 години.

Какво струват гладките?

Тази продължителност на живота се дължи на всезнаещия характер на пернат. Птиците ядат както зеленчуци (много любители на shpak), така и богати на протеини храни, които се състоят от:

  • Външни данни за стадотоЗемните червеи;
  • охлюви;
  • Ларва на насекоми;
  • скакалци;
  • гъсеници;
  • пеперуди;
  • симфония;
  • Паяци.

Едно стадо от кошари може да съсипе цели зърнени полета и лозя. Те причиняват значителни щети на жителите на лятната градина, като ядат плодове в градините, както и плодове или семена от плодни дървета.

репродукция

Скорците, които зимата в родината си, започнете да се сражавате с настъпването на пролетта, и мигрант - непосредствено след пристигането. Продължителността на периода на чифтосване зависи от климатичните условия и наличието на храна.

Гнездата на двойката са направени в къщички или кухини на дървета, както и в мазето на обитаване на по-големи птици. Когато звездата избра място, той привлича жената с пеенето си.

Nest оборудва мъжки и женски, търсене на стъбла, коренища, клонки, листа, животинска козина и пера от птици. Старлецът е полигамен, той веднага може да очарова няколко жени. В зидарията, като правило, 4-7 яйца. Инкубационният период трае почти 2 седмици. По това време мъжът може понякога да смени женската, която безотговорно седи на яйцата.

За да научите, че пилетата са родени, можете да с черупката под гнездото. Родителите на пилетата не си почиват много. Сутрин и вечер те търсят храна за потомството си. За да намерите храна за пилета, родителите са разделени няколко десетки пъти на ден.

Първо, диетата се състои само от мека храна. Малко по-късно в курса са скакалци, гъсеници, бръмбари или охлюви. След 3 седмици пилетата вече могат да излязат извън гнездото.

Връзки с хората

Между женската и мъжът има много неясни взаимоотношения по няколко причини:

  • Стрелецът тълпа местните птици;
  • Големи стада птици засягат работата и безопасността на полетите на летищата;
  • Перата причиняват значителни щети на селскостопанската дейност;
  • Птиците са носители на опасни заболявания.

Паралелно с това може да се отбележи, че тези птици активно унищожават вредители:

  • Скорци в природатаскакалци;
  • гъсеници;
  • охлюви;
  • Жуков;
  • лети;
  • Стършел;
  • Блейд.

Не е за нищо, че човек е научил да направи birdhouses. Затова привлича птици в градините си и в парцелите на страната.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2021 uathetlesin.ru