uathetlesin.ru

Bird bullfinch: как изглежда и какво се храни

червенушкаПрез зимата по клоните на дърветата често виждате красиви малки птици с червено перо на гърдата. Те са известни като булчинки, които за разлика от много други птици водят активен начин на живот през студения сезон. Как изглеждат те? Какво ядат и къде живеят? Полетят ли някъде за лятото? Подробностите ще бъдат дадени по-долу.

Описание на бича

Често може да се види как звънещо стадо от бикове минава от клон на клон. Така че, бик се отнася специално за песните един вид бик, семейство финч.

Описание на BullfinchБулчинките са много видими и атрактивни, не е нищо, че техните снимки се използват активно за създаване на новогодишни карти, календари и други продукти за зимни теми.

Размерът на тези птици е много малък, те са само малко по-големи от обикновените врабчета. Конституцията на тази зимна птица е гъста, силна, но въпреки това теглото е малко - около 35 грама. Дължината на тялото е приблизително 18 см, а размахът на крилата е 30 см.

За всички бикове диморфизмът е характерен, т.е. разликите между половете. Разграничаването на жена от мъжко е много проста тук:

  • оперението на гърдата на женската е по-бледа от тази на мъжката, е сива на цвят с лек розов оттенък;
  • при мъжете гърдата винаги е ярко червена (т.нар. нюанс на кармин).

Цветът на останалото оперение е идентичен както при мъжете, така и при жените. На главата на птицата има така наречената черна капачка, която се спуска и образува същата черна брадичка ясно под клюна.

Гърбът на бича е сив на цвят с леко синкав оттенък. Крилата на тези птици имат само два цвята - черно и бяло, но в същото време са много ярки, тъй като тези цветове се редуват между ивици.

Опашката на птицата е къса, кръгла в края, винаги боядисана в черно. Перата под опашката, напротив, са бели.

Pechaya птицаБузите, страните и шията на птицата имат сив нюанс, интензивността му варира в зависимост от вида, от който принадлежи бикът. По правило оперението при пилета винаги е по-бледо, отколкото при възрастни индивиди.

Чукът на бик е малък, широк и много силен, черен. Лапите на птицата са боядисани в черно, те са упорити, силни, имат три пръста на всеки, върху които на свой ред има остри нокти.

С това описание ще бъде лесно да се разпознаят бик на други птици, както и да се види кой от тях е жена и кой е мъж.

Пеейки бича

bullfinches лесен за учене чрез специално пеене, защото правят звуци, които трудно могат да се объркат със звуците на други птици. Песента на бича наподобява звучно практично метално свирка (понякога прилича на скърцане).

Особено звучащи тези птици пеят в периода на чифтосване и че най-интересното тук е не само мъжките, но и женските.

Начинът на живот и характера на бича

Начинът на живот и характера на бичаКакто вече беше споменато, това е зимна птица, и следователно тя се установява в подходящата област - това са смесени и иглолистни гори. Местообитанието на тези птици е много широко, те могат да бъдат намерени в тайга масива на Европа и Азия от Атлантическия океан до бреговете на Тихия океан. Между другото, на територията на Русия те могат да бъдат намерени и в горската степ.

Понякога птиците могат да се видят в градските паркове, но това е по-скоро изключение от нормата. Често тези птици летят в жилищни квартали, за да намерят храна. По същата причина те често идват от хранилки по прозорците на къщите.

Bullfinch е заседнал представител пернат семейство, но, както е известно, се показва само през зимата. През лятото те не са намерени, толкова мнозина вярват, че бикотите се отправят към зимата към други земи. Това мнение е погрешно, тъй като тези птици просто летят дълбоко в горите и уреждат гнездата си там.

Какво захранва бича

Какво захранва бичаТъй като това са зимни птици, не е чудно, че техните любимата закуска е червена роба. Между другото, на ровянските клони са най-често изобразявани в различни снимки и картини. Когато цяло ято птици седне, то е възможно да се наблюдава клон на офика, как благородно се държи мъжки: женските те пропускат напред и да им позволи да се избере най-големите и сочни плодове.

Между другото, ако погледнете по-отблизо, можете да видите, че те не ядат плътта на роуд ягоди, и избират само семена от тях.

В допълнение към планинската пепел, тези птици също ядат елша, по-стари, клен, габър, пепел, и отново избират семената на тези дървета.

През лятото тези птици летят до полетата и намерят семена от киселец на кон, репей, киноа и други полски треви.

Доста често те Не пренебрегвайте и насекомитеи. Между другото, пъргав и бърз в природата, bullfinches станали доста мудни по време, което може да бъде опасно, ако те идват в линията на село празника на хранилки хранене: Тези птици често попадат в домашни котки лапи, които могат да се възползват от тромавост на плячката си.

Развъждане на бикове

Възпроизвеждане на бикВ сватбения период, снегоходките пеят мелодично, и това се прави от мъже, за да покорят женските, а те на свой ред им отговарят по-тихи свирки. До март вече се образуват двойки. Интересно е, че в семейството на бикотите се заема главната роля на женската.

Гнезда, тези птици се установяват основно върху иглолистни дървета, на височина не по-малка от 1,5-2 м и далеч от багажника. Самите гнезда са изтъкани напълно: птиците с лапи и клюн умело тъпчат заедно деликатни клонки и суха трева. Дъното на това гнездо е покрито с лишеи, сухи листа от дървета и дори животинска коса.

През май жената поставя сини яйца в кафяви петна (около 4-6 парчета), след което ги засява около 2 седмици. Новородените пилета са невероятно ненаситни и постоянно се нуждаят от храна, така че техните пернати родители летят без почивки за плодове и насекоми.

Небето расте бързо:

  • на възраст от две седмици пилетата правят първите си опити да излязат от гнездото и да се научат да летят, но продължават да се хранят с това, което родителите им донасят;
  • вече на един месец младите стават напълно независими.

В дивата природа живеят около 15 години, но често умират по-рано. Това се дължи на непоносими температури, както и поради липса на храна.

Бъфи и мъж

Бъфи и мъжИзненадващо, една птица, която е свикнала да живее в дивата природа, може много добре да се чувства близка до лицето, при условие че са изпълнени всички необходими условия на задържане. Тези спокойни и балансирани птици не са особено активни в присъствието на хора, особено при жените. Но ако се отнасяте към тях с вкусно лечение, те ще бъдат много благодарни и ще започнат да ядат с удоволствие.

Ако имаше идея да се започне такава птица като домашен любимец, трябва да си спомним, че не толерира високи температури, затова е необходимо да се осигури удобно място за пребиваване, където да се поддържа хладен въздух.

Интересното е, че тези птици са достатъчно чисти, и с внимателно отношение, те бързо се укротяват и могат да угодят на човек от обикновено звукоподражание и свирки запомнящи се мелодии.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2018 uathetlesin.ru