uathetlesin.ru

Уникалният животински свят в Антарктида

Какви животни живеят в АнтарктидаАнтарктика е различна от другите континенти. Това е един от най-студените ъгли на света, където температурата е изключително ниска. Въздухът тук е много сух, студен? и, с изключение на пингвините и тюлените, други сухоземни животни в тази област е почти невъзможно да се видят. На островите можете да намерите няколко вида червеи, пеперуди без криле (без полета) и раци. Сред птиците, копелето и конят се смятат за най-известни.

Животински свят на Антарктида

През лятото тези птици идват тук:

  • албатроси;
  • чайка;
  • партита и други.

Всички останали жители на Антарктида живеят в океана. Тази област се характеризира с огромен брой хищници, които въпреки снежната покривка преживяват перфектно, ловуват и получават храната си. Има всички видове бозайници, бракониерството на територията на почти несъществуваща, и тези, които живеят тук, са стари, а не нови жители. Уплътненията са хищни животни от семейството на перконоги. Дебел слой мазнини им помага да издържат на ожесточените студове в този регион. В областта на водите на Антарктика живеят много видове тюлени:

  1. Уедъл;
  2. Рос;
  3. crabeater;
  4. южно слонско уплътнение.

Сватбеният печат

Животински свят на АнтарктидаЕдин от жителите Този ледников континент е печатът на Weddell. Джеймс Уадела е командир на индустриална експедиция, както и жител на този континент, в чиято чест е обявено това животно. Това животно е много приятно усмихнато лице, но това не е толкова привлекателен за наклонен котешки очи и усмивка, без значение колко силен вик, че той изрича от морското дъно в размножителния период.

Жените и мъжките са със същия размер и, разбира се, те са вид печати, които могат да раждат двама наведнъж. Появяват се в светлината на техните ембриони след три седмици и месец и половина тежат сто килограма. Кученцата са родени на брега, майката малко преди доставката отива до брега и след раждането до края на периода на кърмене остава с новосъздадената кученцето на брега на морето, но след млякото хранене женската освобождава плода си на независим живот.

Този вид бозайници поради липсата на въздушни гадове през ледниците, зъбите им губят остротата си и се счупват. По този начин животните губят възможността да се хранят нормално и да имат живот не повече от двадесет години. Морето става най-надеждното място за постоянно местоживеене, а тюлените излагат само ноздрите си от водата. Трябва да се отбележи, че въпреки този факт, Уедъл запечатва земя не обичат враговете им са леопардовите тюлени, които те хванат и убит на самото дъно.

Изглежда, че на брега на тюлени виждал много по-зле, отколкото под вода, много приятелски с хора, които се срещат, както и животните, които живеят с тях в квартала. Хората се забелязват в случай на много близка комуникация, лежат на земята и поздравяват хората, сякаш да кажат "поздрави". През зимата повърхността на леда не излиза, което се свързва с тежки студове, които царуват в тази област. Уплътнителите говорят помежду си, замазвайки се и прозявяват.

Печат на Рос

Уникални животни от АнтарктидаРос от семейството на бозайниците и е един от истинските печати. Той е кръстен на американския изследовател Рос. По размери тя е от семейството на най-малките антарктически тюлени. Тялото им по дължината достига два метра. Тези животни имат голямо количество мазнини и крият главата си в този дебел слой мазнини, за да се предпазят от тежки студове. Уплътненията са много добри гмуркачите и плуват с висока скорост и ловят риба. Този вид тюлени живее, подобно на предишния, около двадесет години.

Те не живеят на групи, а напротив, предпочитат да живеят сами. Той е дебел и изглежда като буре, живее на места, които са недостъпни за хората. Този хищник пее мелодично. Неговият език е неразбираем за мнозина, но е добре известен на своите привърженици. Обича да яде октоподи и други бозайници.

Crabtail Seal

Crabed - един от най-често срещаните видове в света и принадлежи към семейството на истински печати. Те са тънки, лицата им са леко удължени и тънки. Те са кафяви на цвят, но след омекване те са кремаво-бели на цвят. Раците са четири пъти теглото на всички други печати. Въпреки че името има думата рак, но в храната си те изобщо не ги използват, тези животни от Антарктида са склонни да ядат риба.

Техните малки се раждат през есента и до края на храненето с мляко теглото им достига до 110 килограма. Мъжкият по време на храненето на кученцето седи на повърхността на леда и не позволява да се доближи до женската до края на храненето. Те се хранят две или три седмици, те добавят четири килограма на ден по тегло. Уплътненията скочат от ледовете много ловко и се гмуркат добре във водата. Учените предполагат, че тази сръчност е свързана с факта, че раците се предпазват от хищници, които ги атакуват. Подхранвайте децата си за около девет месеца.

Умира и живее на дъното на океана, подобно на предишните хищници, около двадесет години.

Морски слон

Какви животни в АнтарктидаИма два вида тюлени за слон: северна и южна. Северът се различава от южния от по-тесен и южен багаж. Поради големия брой ловци в един момент северният тип почти изчезна от лицето на земята. Забраната за риболов на тази територия помогна да се възстанови броят на тези слонове. Южният сорт също е подложен на силен риболов: безмилостно са били убити. Но сега те са под закрила.

Морските слонове, поради наличието на процес подобен на багажника на слон, който започва да расте в тях от осемте години на живота, имат своето име. Тялото им е дебело, главата им е малка в сравнение с тялото, те имат перки вместо крайниците. Те живеят на сушата, но поради затлъстяването на тялото им е много трудно да се движат и предпочитат да спят повече. Те спят много здраво и по време на сън те правят силен хъркане. Сънят под слънцето и не обича да се събужда. В случай на опити да ги вдигнеш от съня, те могат силно да ритат или да ударят с камък.

Този вид хищник по-голямата част от живота му прекарва във водата и отива в земя само за чифтосване. По това време те се събират на групи и през останалото време предпочитат да живеят сами. Морските слонове, поради теглото на теглото си за храна, могат да се гмурнат на дълбочина 1400 метра и да останат под водата достатъчно дълго. Яжте риба, в стомаха имате ядки, които да смилате. Те имат дебела кожа и къса коса. Женските и мъжките от този вид са много различни по размер и са най-големите сред перконогите и сред тюлените. Този вид животни раждат едно малко.

След като описа някои факти от живота на перконогите, можем да направим следните изводи: въпреки осезаемите разлики в размера, те живеят по същите правила за живота. Сгънати са едни и същи, с изключение на морски слон, чиято глава е по-малка от багажника.

Пенинидите прекарват известно време в земното си време, но всъщност те са морски, защото се хранят с вода. Там са намерени слонове за храна:

  • риба;
  • миди;
  • ракообразни.

Всички морски слонове са по-подходящи за живот във водата, отколкото на сушата, са отлични плувци, да плувате, обикновено предните крайници. Най-надземната сред всички е печатът на раци, който излиза на ледовете и обича да седи на него. Той е толкова умен на леда, че не всеки може да го хване. Този вид се чувства сигурен на сушата, защото убийствените китове често идват тук.

Животните от тази серия имат лошо зрение, защото прекарват по-голямата част от живота си в морето, усещането за мирис е добро благодарение на вибриса, което всички пиленца имат.

пингвини

Пингвините в АнтарктидаПингвините са порода птици, живеещи на територията на Антарктика. Това са най-често срещаните и популярни от всички полети, живеещи на територията на Антарктида. Penguins, както и други наземни, живеещи на ледниците, извадете храната си във водата, страхотно гмуркане в дълбините и ядат малки риби и крил.

Разгледайте и сравните имперските пингвини и адлеи.

Адел е вид, който има както гръб, така и главата и шията в черно. Те се размножават на сушата и прекарват остатъка от времето във водата. Мъжете подготвят места за чифтосване, след което жените инкубират яйцата си. По време на инкубационния период на женската Не яжте и губите половината от теглото.

Императорски пингвини

Описание на животнитеНай-големият по размер са имперските. Този вид пингвини е много неудобно в движенията и поддържа баланс с помощта на техните плавници. Преместването на сушата помага на лапите им.

Но във водата те са отлични водолази и намират препитание много сръчно. На земята можете да ги срещнете само на разходка, но по-често по двойки. Когато видите на брега, можете да ги сравните с хора, които ходят и обсъждат много важни въпроси. Лятото прекарва в морето, а през зимата получават потомство.

Императорските пингвини са изборът на един чифт с една жена мъж, и сред голям брой жени, мъже, крещящи във форма и да изберат половинка, но никога след избора им не се променя. Яйцата първо са засадени от мъжки, а след това - вече женски. Империалните жени, като аделитите, не се хранят по време на хранене и също губят много тегло.

От по-голямата част от птиците те се различават по това, че когато ходят, те държат позата си много гладко и изглеждат важни и добре облечени хора. Те ходят бавно, неудобно и, изненадващо, летят много гладко над водата.

Пингвините принадлежат към групата животни, в които животът е постоянно застрашен поради изобилието на врагове. Те са на първо място хора, които често ги унищожават, и някои хищници от типа на петрол. Ембрионите често умират поради недостатъчна храна.

Пингвините са интелигентни животни, с къси крака, много дълги шипове, пера с люспи. Те имат голям клюн, но главата им е доста малка.

Пингвините са на етапа на изчезване, популацията им рязко спадна поради топенето на леда, защото техните местообитания са унищожени, както и управление на електрически, стават все по-малко и по-малко.

Антарктика е земя на вечен студ, слана, силен вятър, лед и сняг. А съществата, живеещи на нейна територия, са много необичайни поради суровите климатични условия.

В Антарктика хората не живеят трайно, тъй като статутът не принадлежи на нито една държава. Учените от всички краища на света идват тук за изследване и само в този случай се нарушава мълчанието на континента. Това е най-студеният ъгъл на света и на континенталната част на Земята, има най-ниската температура, записана.

Тази част от света е място за оцеляване. Животните на Антарктика са много силни и страшни, но въпреки това живеят тук - означава да се бият и да оцелеят. Живеещите тук хищници водят ожесточени битки с враговете си, но в местата си на пребиваване те са приятелски и много грижовни. Тази област служи като местообитание за много животни. Тя е великолепна и красива, въпреки всички трудности в условията на живот.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2018 uathetlesin.ru