uathetlesin.ru

Черен ферец - горски жител

Животът на горски порЧерен португал, както обикновено се нарича, или, по-научно, обикновен хор, е малко животно, принадлежащо към рода Куни. Той е доста известен сред любителите на домашни любимци, въпреки че е само горски звяр, той често се засажда у дома, тъй като напълно аклиматизира и безпроблемно живее до хората в продължение на много години.

Фактът, че той е в състояние да изгради отношения с хората, несъмнено е добър. Но от наша страна, би било полезно и ние да знаем, какво е това животно, където неговите обичайни местообитания, отколкото той яде, той е хищник или тревопас, какви са неговите навици в дивата природа и много други.

Дивата Ферет

През зимата сланините и гладът удрят дивите порове, за да се приближат до жилището на хората. Може би този факт обяснява началото на връзката между породата и човека.

хабитат

И така, нека започнем с въпроса, къде живеят черни порове?

Навиците на горския порНаселението на тези животни е широко разпространено главно на европейския континент. Също така обхваща цялата Западна Европа. Черните порове се намират в земите на Ирландия и Великобритания.

В нашата страна обхватът на тези представители на семейството на хитрините се простира от западните граници и завършва близо до Урал. Те живеят, може да се каже, почти навсякъде, но няма да се срещаме с тези животни само в Кавказ, в устието на Волга, в Далечния север и в северната част на Карелия и Далечния север.

Появата на черни порове също се нарича горско стопанство.Горските порове избират такива райони за своето пребиваване, където е:

  • малки горски площи,
  • горички,
  • на полето,
  • ливади.

В тези райони можете да срещнете такова малко животно на ресни и поляни, чиято растителност не е прекалено гъста. Хор предпочита да живее и в близост до водни тела:

  • блата,
  • езера,
  • в заливните низини на реките.

Независимо от факта, че горската порода е домашен любимец, сред хората, живеещи в селски райони, това понякога е много негативно. И причината за това е обичаят на диви порове доста често, особено през зимата, през студените месеци, да нападат пилета и други жилища с домашни птици и да ядат пилета, пилета, патици, гъски и тяхното потомство.

Горският порове също е ценно животно, носещо кожа. В по-старите години продуктът от копринени кожи е смятан за много ценен и престижен благодарение на ценните си качества. В съвременния свят ловът е забранен за тях. тъй като размерът на популацията е намалял значително и звярът е включен в Червената книга.

Какво представлява породата?

Размерът на животното не е много голям, на пръв поглед практически не се различава от другите представители на семейството му. Но в същото време, описвайки появата на това животно, трябва да се занимаваме по-подробно определени характеристики.

  1. Как изглежда горска порода?Цвят. Дивата португалка има основен кафяво-черен цвят. Лапите, опашката, гърба и лицето са боядисани в по-тъмен цвят.
  2. Отстрани и на корема, козината е много по-лека, отколкото в други части на тялото на животното. През зимата, след период на активно олющване, мекото става по-тъмно на цвят, отколкото през топлия сезон. Има много цветови вариации на дивата португалка. По принцип е напълно червено, с развод и напълно бяло, това са албинос (furo).
  3. Нищо особено. Породата не е с много дебела козина, но е дълга и блестяща. На гърба расте до 6 см. Въпреки факта, че през лятото има доста неподготвен цвят, след предишната зима, той става почти черен и пухкав почти на цялата повърхност.
  4. Head. Като правило, тя е овална, леко заоблена отстрани. Тя гладко минава през продълговата и гъвкава врата.
  5. Ушите. Малък. Те имат широка основа.
  6. Очи. Кафява, малка и лъскава.
  7. Тяло. Торса при порове гъвкава, стройна, дължината му достига до 48 см и прави животното много оживен, което му позволява да проникне дори и в много тесни дупки.
  8. Лапи. Черната подвижност има дебели и къси крайници. Задните крака при големите мъже са само не повече от 6-8 см, поради което животното изглежда толкова клякало. Тези характеристики обаче не му пречат да бъде много умен, оживен, мобилен и много бърз. На силните си крайници има пет пръста, с много остри нокти. Между пръстите се виждат малки мембрани. Те оставят на португалката, ако е необходимо, достатъчно хитро изкопаване на земята.
  9. Опашката. Това е една четвърт от цялата дължина на това същество, размерът на опашката обикновено е в рамките на 8-16 сантиметра.
  10. Теглото му е много мобилно. То варира по правило от времето на годината. В предварително зимата време пор започва да наддават на тегло и наддаване на тегло си, за да се натрупа достатъчно мазнини, за да му позволи да презимуват успешно. Мъжките индивиди в този период понякога могат да тежат до 2 кг, женски индивиди - до 2 пъти по-малко.

Горска порода

Хранене на горския порВидовете горски черни порове за нищо нямат второ име, което показва мястото, в което този вид най-често живее. обхватът на тези животни - малки горски пътища.

Горският порове се движи с дълги ниски скокове, плува доста добре. По правило той не изкачва дървета, въпреки че в онези моменти, когато е в опасност от смърт, той може да се изкачи в кухините на дървета, които не са много далеч от земята.

Захранване

Ако сте фен на този звяр и желаете да го имате като домашен любимец, тогава дали е хищник или не, е въпрос на принцип. За храната на породата трябва да знаете всичко.

Породата е, без съмнение, хищник. Във връзка с това, отговорът на въпроса, какви диви птици се хранят в дивата природа, ще бъде благоприятно: това се дължи на нуждите на видовете. Какво е включено в диетата диета?

Диетата диета обикновено включва:

  1. Малките гризачи (героят на нашата статия със завидната гъвкавост улавя мишки и плъхове, изкопава волове и къртици от земята.
  2. Ако една горска порове се отнася до голям вид или се отличава с изключителна физика за своя вид, тогава тя може да бъде изядена от зайци или млади мускуси.
  3. С удоволствие героят на тази статия яде жаби и гущери. Той е в състояние да се справи сам, дори и с не много големи змии. Сакото няма да се притеснява, ще бъде безобидно или отровно.
  4. Фрет може успешно да улови дори птици. Тя унищожава гнездата, ако се намират на земята или в храстите. Горският портрет също унищожава пилетата или яде яйца.
  5. Фретата обича да копае в земята, за да получи вкусни червеи, също се радва на ядене на различни насекоми: пеперуди, гъсеници, скакалци и т.н.
  6. Понякога рибата е включена в нейната диета, но заема незначително място в храненето на това животно, тъй като изисква много време и труд.
  7. Плодовете, плодовете и тревните чайки рядко се хранят, само ако е необходимо, за да напълнят баланса на витамините и минералите. Популярността на този тип храна се обяснява с факта, че стомахът не е предназначен за храносмилане на растителни храни.


Възпроизвеждане на горски поровеНапълнете липсата на влакна и други основни хранителни вещества, които породата може да яде съдържанието на стомаха на тревопасни животни.

С настъпването на пролетта до края на зимните месеци хорът не изпитва трудности при намирането на храна за себе си. Преди да стигне до зимата, той започва да яде трудно, за да създаде повече мазнини. Когато настъпва настинката, храната става по-трудна. Но нашето животно е хищник, което означава, че той също е роден ловец. Той не губи сърцето си, но започва да ругае в снега. Тогава уловът му не е само малки гризачи, но и големи птици - лешникови глупости, черна тулуза, погребани за нощта в снега. Когато изобщо няма храна, животното няма да премине и да не падне и да отпадне човешката храна.

Характеристики на поведението

Единична пор, той комуникира с женските само през периода на чифтосване.

Всеки индивид от представителите на този вид има своите ловни територии, той ги "пасе", т.е. живее постоянно върху тях. Ловните им територии обикновено са доста екстензивни, като при мъжете те заемат до две и половина хиляди хектара. При жените храненето обикновено е по-малко, се случва, че някои от тях се пресичат с териториите на мъжките, понякога и частично влизат в тях. като правят обиколка на своето имущество, портите оставят белези върху него, така че останалите да знаят, че мястото е заето и охранявано.

На едно ненатрапчиво място, портрета копае себе си нор с къса дупка и джоб, където тя почива. Минк е характер на постоянно местопребиваване. Но ако някой го е уплашил в жилището или е бил компрометиран по друг начин, тогава портите излизат от бившия си дом и търсят друго място.

Понякога за постоянно пребиваване той избира сметище от сухи клони или кухи под стар коноп. Когато в гората има много храна, пълно и щастливо животно спи през деня и дейността започва да се проявява привечер и през нощта. Ако на неговата територия храната стане оскъдна, той отива на лов за далечни разстояния. При лошо време животните не могат да напускат дупката в продължение на дни.

Поведението на порбата

Отличителна черта на дивата порция е - смелост с примес на агресия. Когато се среща с врага, дори по-горен от него в сила и размер, нашият герой страшно се хвърля в битка. Също така, породата е безмилостна за жертвите си: ако тя проникне в кофата, тя ще гасна само една птица, но всички останали ще се задушат. Същото поведение, което той повтаря в природата: атакувайки гнездото на птица, със сигурност ще убие всичките си жители, въпреки че самият той ще използва много малко.

Врагове на гората

Описание на създанието на породатаФреците, както вече обяснихме, не са много големи животни, така че в дивата природа имат врагове, които могат да им навредят или да ги убият.

Основните врагове първо трябва да напише вълците. Въпреки факта, че поровете са много бързи бегачи, бягат от голямата игра в открити площи, където няма къде да се скрие, той все пак е трудно.

Лисиците атакуват и нашия герой, особено през зимата, когато много малки, мишки или не, или не сте доволни, и диви зайци твърде бързо и не винаги е така с оглед на техния улов.

Сред големите птици има и такива, които искат да хванат животното: през нощта - са бухали и сови, а следобед - соколи и златни орли.

Линкс - друг вид животно, който обича да яде с порове. смъртоносните зъби на тази дива котка, нейната изобретателност, хитрост и гъвкавост не оставят на животното надежда за живот.

Ако портите заемат територията в степната зона, тогава бездомните кучета ще бъдат заплаха за него.

Въпреки че, откровено казано, най-безмилостен и ужасен враг на порове, способен да доведе населението до пълно унищожение, въпреки това, човек. Това се дължи на нашия вид, че този звяр е включен в Червената книга.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2021 uathetlesin.ru