uathetlesin.ru

Какви птици в природата носят пилета през зимата и защо

Какво птици отглеждат пилета през зиматаИзглежда, че в природата всичко е обект на общи закони. Например, птиците, предвид климатичните условия, започват да гнездят в средата на пролетта и вече през май имат пилета. Но естественото разнообразие се проявява в този въпрос. Ще ви кажем, какви птици носят пилета през зимата

и защо по това време на годината.

Пингвин е жител на Южния арктически кръг

Пингвините са класифицирани като нелетящи птици. Но те са големи плувци и водолази. Тялото на тези птици е удължено, но доста добре подхранвано. Главата на малък размер е засадена върху гъвкава къса врата. Чокът е остър и силен, предназначен за лов. На дебели къси крака има 4 пръста, свързани чрез мембрани.

Пингвинът винаги поддържа строго вертикална позиция на тялото, къса опашка, върху която птицата почива върху случая, помага да се поддържа баланс. Фероденето има плътна и гъста структура, която предпазва тялото във водата от хипотермия.

Тези птици държат големи колонии. Природни условия те са принудени да съществуват през по-голямата част от годината при много ниски температури. Лятото не трае дълго и не разваля топлината. Ето защо, пингвините нямат нищо, като да се размножава при -40 ° C.

Как пингвините извеждат пилета

  • Птици, които излюпват през зиматаТе полагат яйцата си точно в средата на покритата със сняг лед. В по-топлите зони зидарията може да се състои от 2 яйца, в студени - женската поставя едно яйце, след което я предава на мъжката и отива в търсене на храна. Докато бащата се занимава с инкубация, тя се храня достатъчно и вдига пълен глупак за бъдещото бебе.
  • Човекът захваща яйцето между краката и покрива кожната гънка на корема, като по този начин поддържа желаната температура. Той не може да напусне, в този случай яйцето незабавно замръзва. Става така, че под заплахата от глад мъжът хвърля яйце, не чака женската, и плува за хранене.
  • Когато се върнете, женската по глас определя местоположението на мъжкия в пакета и се втурва към него. Това се случва, че новородено пиле не оцелява. В едно стадо не е необичайно бащите, които са загубили потомството си, да се опитат да го победят от други пингвини и да организират истински битки.
  • Набирането на потомството става с друга риба: аншоа, сардина, сребро. Жената подува пиле, полуразграден в стомаха. Този резерв, който тя донесе с нея, продължава около 2 месеца. През цялото това време бащата се хранва в морето, след което се връща в семейството.

Клест - жител на тайгата

Тази бреза, която живее в горите, е включена в Червената книга на Москва, тъй като е била относително рядка през последните години. Живее в иглолистните гори. По размер тази птица е малко по-голяма от врабчето. Перенето на мъжката и женската изглежда различно.

Мъжете - ярки, червени, костни, женски изглеждат по-скромно, оперението им е сиво-зелено. Ключалката на полумесец е оформена като човката на папагала. Природата на това е направила така, че птиците лесно да могат да разкъсат парчета кора, клони и корички.

Основата за хранене на нокът е семена от смърч и други иглолистни дървета. Ако храната не е достатъчна, птиците включват в диетата си семена от други растения, които могат да бъдат извлечени, както и насекоми.

Това е друга птица, която породи потомството си през зимата. Това се обяснява просто. Това беше Семената узряват в еластични шишарки през зимата, което означава, че пилетата няма да останат без храна, защото диетата им се състои точно от смачканите семена от иглолистни дървета.

Потом на изкривените

  • Пернат, който излюпва през зиматаПрез зимните месеци ноктите почти нямат конкуренция в борбата за ресурси. Повечето птици летят до зимата в топли страни, катериците имат продължителен сън през зимата. Храната за ноктите е изобилна в изобилие, така че по това време те започват да гнездят и изваждат пилетата.
  • За гнездото, женската избира място в дебелата корона на смърч. Капаните на сняг, покриващи смърчовите клони, правят мястото за гнездене недостъпно за ветрове и студове. Материалът за изграждане на гнезда на гнезда също така използва такъв, който може да съхранява топлината. Има пера, надолу, косми от животни, парчета мъх.
  • Акулите на съединителя са направени през февруари и началото на март. Понякога двойката решава да започне размножаване през януари. Майката загрява малките с топлината на тялото си. И бащата-чиновникът е напълно ангажиран с получаването на храна. Той носи семената на елха на женската, ги смила, овлажнява слюнката и изхранва пилетата, без да забравя да се храни.
  • До две-месечна възраст човката на потомството на ноктите започва да се огъва и бебетата първо се опитват да си направят храна сами, излитайки от гнездото.

Някои погрешно вярват, че през зимата потомството се извежда и от рибарника, разчитайки на неговото име, но не. Въпреки че тези птици живеят на територията на нашата страна, но не зимата тук. И започват да гнездят гнездата си, като се връщат в ранна пролет от зимуването. За зимата двойки от тези птици като цяло се разпадат, отново се присъединяват през пролетта, за да дадат живот на потомството.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2018 uathetlesin.ru