uathetlesin.ru

Къде живее скунк: къде живеят скиптата с ивици?

Слаби кожиСкънк се свързва с много животни, които миришат неприятно. Поради тази причина се наблюдава доста рядко. Единственото изключение е зоологическата градина, където е представена като сладко и безобидно малко животно. Skunk се отнася до семейство от бозайници (група от хищници). Тя може да се разпознае по цвят - черно тяло с продълговати бели ивици

. Но в много случаи можете да срещнете възбудени скуни и забелязани. Отличителна черта на животното е разпръскването на миризми, каустични секрети.

Къде живее скинтът: местообитанието и къде живее?

Скунк в раяРодният континент на скункса е Северна Америка, но може да се намери на континента. Пръстените животни могат да живеят в различни терени.

  • Тя се намира в гората.
  • Тя е пригодена да живее в район на поляната.
  • Повечето предпочитат да живеят в скалите или в храстите на брега.

Skunk е животно, което живее само по себе си. Активиране осчетоводени през нощта.

Къде живеят живите снаксове и как живеят?

Въпреки факта, че американският кит на минке е бозайник, той е ловец и хищник. Неговата дейност се случва с появата на здрач през нощта. Той яде изключително разнообразие от насекоми.

Но ако видят гнездо, риба или гризач, ще ги хване и ги изяде. Той често руши гнезди на птици и яде яйца. Ако в района няма живо същество, то може да се храни с мърша. Освен това той не отказва храна за зеленчуци. Предпочита да яде плодове, плодове. Може да яде зърно, зеленчуци и листа от сочни дървета.

Пръчка скунк: външен вид

Появата на скунксаСнабдяващият скънк има малки размери на тялото. Дължината на тялото му може да достигне четиридесет сантиметра. В този случай опашката на животното има същия размер като цялото му тяло. Той е пухкаво животно. Хищникът тежи до три килограма. Като правило, мъжът изглежда малко по-голям от женския.

Малко животно има къси лапи, но с разширена муцуна. Можете да различите скункс от други подобни размити по дължината на опашката. Скункът живее в Америка и в континенталната част не повече от три години. Но да живее до тази възраст, той може само при условия на нормално обитаване и разпространение в района на храната.

Всички животни знаят, че приближаването им е опасно. В крайна сметка основната реакция на отбраната е разпръскването на миризма на миризма. Животното печели храна благодарение на предните си лапи. С помощта на извити нокти. Той често използва лапи, за да копае дупки. Задните крака на скункса са по-къси. Козината на животните има умерена скованост. Има черно-бял цвят. Лентите му се движат по цялото тяло. На муцуната на животното има малка ивица. Тя се простира от ухо до нос.

Ушите на животните са малки и леко закръглени. Опашката е равна на торса. Вижда се, че животното е доста слабо, но ако го наблюдавате, може би си мислите, че той е мързелив или твърде страшен от вода.



Както вече споменахме, животните могат да ядат риба. Това показва, че животното не се страхува от водата. Още повече, че бозайникът е отличен плувец.

Плетено скунк: защита от заплаха, възпроизводство и отглеждане на млади животни

Защита на животинския скункSkunk, се отнася до тези животни, които не представляват заплаха. Освен това те се опитват да заобиколят тази малка размита партия. В противен случай, животното не може да избегне сблъсък с корозивна неприятна течност, която ще се освободи в случай на опасност. Под опашката на животното има специални жлези, които отделят същата течност.

Едно лице, както и други животни, трябва да се притесняват от звяра. Пухкавите животни застрелват едно периферно вещество на разстояние пет метра. Когато течност удари тялото или очите, тялото реагира под формата на болка и тежко изгаряне. Течността не лишава човека от зрение, но, за съжаление, предлага много неудобства.

През зимата животното хибернира. Този период пада в началото на декември. Много преди зимата скункът интензивно яде и по този начин натрупва много подкожна мазнина. Едно животно се събужда в началото на март.

Скънк е самотно животно. едни и същи възниква при възпроизвеждане. След като мъжката оплоди женската, той не участва в по-нататъшното развитие на събитията. Жената изкопава дупка за малките си и изгражда жилище. В случай, че намери дома на някой друг наблизо, тя няма да се поколебае да го спре. За да могат малките да бъдат удобни, тя прави подови настилки от листа, клони и дори отломки.

Жената има бебета до шест дни. За да осигури на децата храна, тя все още се опитва да направи резерви в дупката. Бебетата се раждат в размер до шест души. Те са беззащитни в този момент. Много често много хора не спазват срока. По време на отсъствието на майката, хищници, като например мартен, могат по всяко време да унищожат браздата и да ядат бебетата.

Децата са родени слепи. Те отварят очите си на възраст от две седмици. Точно в един месец те ще могат да се защитят. И преди това те живеят в дупки. Майката храни децата си с кърма за шест месеца. До тази възраст те са избрани от дупките и се запознават с околната среда.

Къде все още живее скунката?

Отнемане на скънк животноДнес много хора са готови да придобият интересни, екзотично животно скунк. Животното не само живее на континента, но все още може да живее в апартамент до човек. Опитоменият скунк е животно от дивата природа, към което са отстранени паралантните жлези. Премахнете ги на три месеца и докато животното не страда. От тази гледна точка животното може безопасно да се припише на подордовете на спиците.

И наистина започва да прилича на обикновено куче, което може да бъде обучено за ходене, свикнало с таблата и дори да започне да тренира. Домашните животни се отличават с изобретателност и могат да отговорят на прякора. Въпреки факта, че един човек е направил домашно животно от диво животно, хищникът може да прояви агресия. Това е опасно в периода на чифтосване през пролетта. Основните характеристики на лъскавото скънк трябва да бъдат приписани.

  • Размер на тялото - до четиридесет сантиметра на дължина.
  • Размерът на опашката е с дължина до тридесет сантиметра.
  • Теглото е до пет килограма.
  • Цветът често е черен с различни ивици.
  • Животното живее вкъщи в продължение на пет години.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2021 uathetlesin.ru