uathetlesin.ru

Как изглежда полето хамстери, тяхното местообитание

Описание на полето хамстерПолярен хамстер е голям вид гризачи, който се установява в дивата природа и няма нищо общо с домашните хамстери. Той има добре разработени пръсти, които му помагат да се справи с изкопаването на дупки.

Когато хамстер на полето среща човек, той не проявява интерес, освен това той се държи агресивно към хората.

Опишете полето хамстер можете от функциите, които са присъщи на него:

  • Малки уши, както и големи, блестящи очи.
  • Има дебела глава и къс врат. Тялото е стръмно, с къса врат, превръщаща се в главата.
  • Лапите са къси, има добре развити крака с малки нокти.

Това животно има вълна, състоящ се от два елемента. Първият е подкосъм, благодарение на който хамстерът се затопля в студените условия на дивата природа. Тя не плаши минус зимната температура. Главната козина на хамстера е светло жълта или кафява. Понякога има представители с тъмни петна.

Интересна черта в цвят са белите крака на животното. Но крайниците са черни. В степите на хамстери могат да бъдат намерени на всеки цвят, като и двете са бяло и черно следователно да разчитате единствено на цвета на животното, когато идентификацията не е необходимо.

Мъжките хамстери достигат дължина до 34 сантиметра, без да се отчита опашката.

местообитания

Къде живеят хамстерите на полетоСтеп хамстерът живее в различни, обширни територии. Семейството му се разпространява от Европа в Китай. В Русия той се среща в района на Смоленск, до тайгата. За тях няма нужда от специални условия на живот, затова може да се намери почти навсякъде. Обикновено се среща на хлебни и пшенични полета, а някои предпочитат да се заселят по-близо до хора в близост до села и села.

Понякога, когато се настаняват близо до човек, хамстерите от степта могат да откраднат зеленчуци от градината. Те са в състояние да направят пътя си в навеси и килери. Те действат като домашни мишки, открадват доставките и ги отвеждат на зарове. Но проблемът е, че хамстерът, за разлика от мишката, е много по-агресивен към човека и е способен да атакува в сблъсък. Хората често използват капани За да хване животното, подозирайки присъствието му в жилищния му район.

Повечето от живота му, хамстер от степта, прекарва в дупката. Всички, защото за лов той трябва да прекарва по-голямата част от времето си на почивка. Грудът на този гризач може да достигне дълбочина до 1-2 метра. Дълбочината и дизайнът зависят от структурата на земята, колко лесно е да се копае.

Жилището на животното се състои от жива камера и входове. Всекидневната, в която живее хамстер, има три входа. Първите два входа са предназначени да се движат хамстер в къщата и обратно, третото влизане в помещението води до коридор, където животното се крие резерви и да ги използва в случай на нужда и през зимата. През останалите дни той не докосва доставките от килера.

Идентифициране на местообитание на хамстер може да бъде от сградите, които прави. До входа на дупката има малка купчина земя, близо до която често има обвивка от различни зърна.

Ако поставите пръчка в дупката и я издърпате навън, не трябва да има остатъци от нея. Наличието на боклук: паяжини, мъх, трева и листа, предполага това, че гърнето се хвърля и гризачът не живее в него.

Хранене на полето хамстер

Храната на степния хамстер зависи повече от мястото, където живее. Ако местообитанието му се намира на места с царевични ниви, то ще се храни и главно от зърнени растения. Хамстерите не представляват сериозна вреда на селското стопанство. Тези гризачи се възползват от полетата на зърнени култури, тъй като консумират малки паразити, които са много полезни за човека.



Диетата на хамстерите включва:

  • зърнени храни
  • Зеленчуци от градините на хората
  • буболечки
  • Малки животни

Полярни хамстериЖивотното, живеещо в близост до селата, ще яде храна, отглеждана в градините на кухнята. Но хамстерите не могат да съберат тези култури като запаси за зимата, поради което случаите, когато гризачите проникват в килери и складове за отвличане на зърно, не са необичайни. Има случаи на атаки на хамстери на домашни любимци, които могат да хапят пилета, в такива ситуации, когато няма кой да ги предпази.

През зимата хамстерите попадат в хибернация, забавяйки метаболизма си, за да прекарат тежък климат. Пробуждането настъпва през февруари, когато земята започне да замръзва. След пробуждането, хамстерите не разкриват веднага обитаването си. Първо, той за известно време живее в дупка, той яде с останалите си резерви, а месец по-късно, той излиза, за да търсят храна. Женските, за разлика от мъжките, напускат дупките по-късно, по-близо до времето на чифтосване.

Този гризач няма нищо против да яде месо, но той няма да ловува. В храната той използва месо в тези случаи, когато случайно открие мъртво или ранено животно.

репродукция

Възпроизвеждането на гризачи се случва в края на есента. През втората половина на май, 4-5 седмици след чифтосването, женската хамстер отива в дупката. Една жена ражда от 6 до 18 души. Децата са родени плешиви и слепи, но вече имат зъби. Децата растат много бързо, на 3-ти ден те имат пух. За една седмица те ще отворят очите си и ще започнат да се движат около гнездото, овладяващо новия свят.

Мъжете обикновено се грижат за няколко женски едновременно, така че в случай на поражение в борбата за жената имаше възможност за продължаване на рода, от друга. Майките надеждно се грижат за родените си бебета, те могат да осиновят други деца и да ги хранят като свои. Но децата отрицателно третират непознати. Те са в състояние да убият осиновено бебе, ако е слабо.

Хамстерите по природа са много агресивни гризачи. Други членове на семейството глупаци предпочитат да не виждат други животни и хора, но този звяр ще се изкачи в битка при първата възможност. Те са в състояние да се втурват без страх дори до големи кучета.

Има ситуации, при които мъжете ухапват слаби жени, когато няма период на чифтосване. Но по време на чифтосване, ако една жена се преструва, няколко мъже, те се пребори където печеливша е най-силният представител, както и слабата погинат.

Един мъж може да контролира 12 хектара земя под негов контрол, женската е малко по-малка.

Те се борят за територии, когато един мъж започва да претендира за земите, които му харесва.

Улавяне на хамстери

Как яде хамстерът на полетоХарактерът на степния хамстер е много зъл. Но в тези случаи, когато е бил хванат и отгледани в плен, той не е агресивен към хората. Не можем да кажем, че този вид става изчезнал, а напротив, той успява да развъждане и уреждане на областта, така че го хване в името на запазването на изкуствен вид не е необходимо. Но има различни видове занаяти, които са насочени към извличане на ресурси от хамстери. Те трябва да бъдат уловени през пролетта и есента. Това се прави преди молтата, ако хрътка, уловен, има наранявания по тялото след битка, препоръчително е да го пуснете.

Те ги хващат в капани, заставайки на входа на дупките, копаейки се малко под земята. Трапецът уврежда крайниците на животното, но кожата остава непокътната. Водата се излива в дупките и в такива ситуации животните не могат да бъдат спасени. Кожите на този гризач се използват в индустрията те са високо ценени и с добро качество.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2021 uathetlesin.ru