uathetlesin.ru

Какво представлява една птичица, нейната храна и вид

Птичи млечница: разнообразие от видовеДроселът е най-често срещаната мигрираща птица в Русия. Но това е известно не само: след като всички млечница също има красив пеещ глас.

Но какво още е известно за тези птици? Как изглеждат те? Какво ядат? Къде живеят и какви видове са те? Всичко това ще бъде обсъдено по-долу.

Описание на млечница

Ударите принадлежат към групата на пасажерите и семейството на млечните жлези. В руските гори можете да намерите около 20 вида от тази песен и целия свят Около 60 вида са известни тази птица. В Русия и ОНД живеят следните видове:

  • пеперуда;
  • кос;
  • Хвойнов дрозд;
  • беловеждия;
  • млечница.

Черната птица на земятаТези птици имат много малки размери: дължината на тялото варира от 18 см до 28 см, размерът на крилата е 35-40 см. Теглото е също малко: минимум 40 грама и максимум 100 грама.

Обикновено размерът зависи от вида, а една млечна жлеза тежи 50 грама, а други - около 180 г. Същото важи и за дължината на тялото.

Характерни външни характеристики Тези птици са къс клюн от жълт или сив цвят, а също и много посредствено, не ярко оперение. Също така, в зависимост от вида, млечната жлеза може да е сива в петна или монофонична черна. Природата на тази птица не е лесна, дори може да се каже, неспокоен. Например, след като се сражава с пакет, млечните жлези започват да викат силно и да се паникьосват.

Между другото, при космите е трудно да се разграничи женската от мъжа, защото има същия цвят на оперението.

Как се размножават дроздовете

Thrushkin ryabinnik захранва пилетаТази птица урежда техните гнезда през пролетта, избирайки за това, че храсти или дървета, не по-високи от 5-6 м. Те често могат да избират за тази цел високата трева, стар дънер или дори да седне на земята. Самите гнезда са изтъкани от клонки, лишеи, мъх, суха трева и листа, всичко това е глинено. Жилището е не само надеждно, но и просторно, изолирано е с пера и надолу.

Жената може да хвърля яйца два пъти годишно. В самата зидария може да има до 6 яйца от син или зеленикаво-син цвят с малки кафяви петна. Първият съединител, който женската прави в началото на април-май, втората - в края на юни или началото на юли. Шлюзов люк около 2 седмици.

Черната птица и нейната отглеждана пилеПървите две седмици от излюпването на пилетата са напълно зависими от техните овнешки родители. Тези, от своя страна, около 200 пъти на ден летят за плодове, семена и насекоми, за да хранят потомството си.

Две седмици по-късно младите започват да се измъкват от гнездото сами и да се научат да летят, но все още продължават да се хранят с храната, която са получили. През този период повечето пилета умират, само най-издръжливите остават.

Как да ядете дроздовете



Songbird thrusen яде червейХраната на тези птици зависи изцяло от сезона. Например през зимата те получават плодове, семена или плодове. И с достатъчно количество зимна фуражна млечна жлеза и да не отлети за зимата.

През лятото, млечница, особено такава форма като планински пепел се превръща в истински вредителите и враг на всички шофьори на камиони, като за храна navedyvaetsja точно в градини, където унищожава добив плодове, например ягоди, череши, череша, орлови нокти. Често срещате млечница в градините и овощните дървета. Но освен това, щастлив да ловуват тези птици и различни насекоми, охлюви, ларви, червеи.

Дрожди видове

По-долу ще бъдат описани три основни вида на тези птици, намиращи се в руските гори:

  1. Песен на клонпоен дрозд. Този вид е известен най-вече с таланта си да пее красиво и сияещо. Някои дори объркват такова пеене със славей. Има дори такива любители на природата, които специално създават подобни птици за себе си, за да пеят и да се наслаждават на слуха на своя господар. Перуката е лесно разпознаваема от пениса: гърбът на птицата е оцветен в кафяво-кафяв и коремът е напълно бял (или жълтеникав) с малки тъмни петна. Такива птици живеят в Централна Русия, Сибир и Кавказ, а за зимуване се преместват в горите на Азия и Източна Европа, както и в Северна Африка. Могат да гнездят на ръба на млади гори и гори, както и в техните гъсталаци, често се заселват в градски паркове, но само на места, където няма хора и транспорт. Пеенето започва в края на април и до края на есента, докато не отидат на юг. Те се хранят с плодове, но най-вече предпочитат насекоми, ларви и червеи;
  2. хвойнов дрозд. Този вид, за разлика от предишния му колега, специално пеене не се различава и произвежда много посредствени звуци. Между другото, най-често срещаните видове на територията на Русия, които могат да бъдат намерени в който и да е регион, с изключение на северните ширини на страната, са планинските черупки. Това е малка птица, чийто размер е сравним с размера на старшината. Перото е оцветено по гърба, опашката е черна, а коремът е бял, с жълтеникав оттенък отстрани. Пепелниците се заселват в големи стада, но уреждат гнездата си на значително разстояние един от друг. Колективно, те също нанасят нападения върху градини и зеленчукови градини, отколкото могат да унищожат значителна част от културата, ако не и всички. Ако алпинистите са в опасност и хищник удари гнездата им, те започнаха да шушукат и да атакуват врага. Жените самостоятелно инкубират яйца и се хранят, а мъжете изхранват потомството и охраняват колонията;
  3. Разкъсана кола в студения сезонкос. Този вид се различава едновременно на две основания - пее талант и ярък вид. Интересно е, че само мъжете са черни, имат ярко жълт ръб около очите си и силен жълт клюн. Женските имат също пъстър пенис. Тези птици пеят по два начина: през пролетта, по време на ухажване на женските, те са повече от всякога без глас и по време на инкубационния период пилетата пеят по-мелодично и лирично. Черният пясък е единична млечна жлеза. Те не обичат да се събират в стада и да строят гнездата си от братята си.

Интересна и двусмислена роля, която тези птици играят в човешкия живот: от една страна, те могат да унищожат културата, а от друга - активно да ядат насекоми вредители.

Можем да кажем, че благодарение на тези птици се запазва определен баланс в природата.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2021 uathetlesin.ru