uathetlesin.ru

Африкански щраус - където живее най-голямата птица в света

Африканският щраус е най-голямата птица в светаАфриканският щраус е най-голямата птица в света

, а също и това е единственият представител на семейство Остеш от рода на щраусите.

Като отговаряте на често задаван въпрос: един щраус е птица или животно, можете точно да кажете, че е класифициран според класификацията на птиците.

Описание и характеристики на птичето месо

Африканският щраус е най-голямата птицаИмето на щраус в биологията се превежда буквално от гръцки като "врабче-камила".

Това име се дължи на външните характеристики на щрауса: подобно на очите на камилата и два пръста крайници, както и наличието на гръдния калус.

И с врабче беше сравнено, вероятно поради малки и недоразвити крила.

Това е уникална птица, която не може да лети и няма кил. Освен това африканското щраус има само два пръста, което го прави уникален за класа на птиците.

Растежът на голям екземпляр от африканска щрауща достига височина 2,7 метра и тежи 156 килограма. В този случай обикновените хора тежат около 50 килограма. Жената е малко по-малка от мъжките по размер. Щраусът няма пневматичен скелет, без да брои бедрената кост. Краищата на пубисните кости на това животно са запушени и образуват затворен таз. Това също не е характерно за други птици.

Описание на африканския щраус:

  1. Конституцията е силна.
  2. Шията е дълга и удължена.
  3. Главата не е голяма, сплескана.
  4. Чокът е широк и дори с меко натрупване на рогова тъкан.
  5. Очи големи, с дълги мигли, израстващи в горния клепач.
  6. Напълно липсващ кил, характерен за други птици.
  7. Гръдната кост е слабо развита, на нея има гръдна царевица.
  8. Крилата са недоразвити, всеки има два пръста с остри нокти.
  9. Краката са дълги и много силни, с добре развита мускулатура.
  10. Всеки крак има два пръста, само единият от които има копито, което е опората по време на бягането.
  11. Оперение доста равномерно, насипно.
  12. Перата на главата, шията и краката липсват, но има кратък пух.

Перата имат примитивна структура - перата на пера почти не са свързани една с друга, те не образуват вентилатор. Перата са красиви и в големи количества:

  1. 16 пера от първа класа;
  2. 20-23 летящи пера за втори ред;
  3. 50-60 кормилни пера.

Мъжките и женските се различават лесно. При възрастни мъже цветът на опашката е черен, опашката и крилата са бели. Жените са по-малко ярки - Перата са сиво-бели, опашката и крилата са мръсни бели.

Яденето на африкански щраус

Африканска диета на щраусТова е всеядна птица, но младите животни предпочитат да ядат храна за животни, а възрастните предпочитат растителност.

По принцип диетата включва: трева, различни растения, цветя, плодове.

Но те не се ограничават до вегетарианска храна, а диетата включва насекоми, гущери, гризачи и различни зърна.

Тези птици не могат да дъвчат храна и поради това ядат пясък и малки камъни, за да помогнат на храносмилателния процес. Случва се, че те абсорбират и напълно неядни продукти: пластмаса, метал, чипс. Щичетата не могат да ядат няколко дни и, като камили, без вода дълго време. Те имат достатъчно течност, получена от зеленината на растенията. Но ако има вода до щрауса, то пие много. Също така щраусите обичат да плуват много.

Къде живеят щраусите?

Къде живеят остриците?Къде живеят остриците? родината им Африка. Африканският щраус предпочита да се засели на открити тревисти равнини или в полупустинята, които се намират главно в северната и южната част на екваториалните гори. Птиците живеят по семейства, които се състоят от един възрастен мъж, четири или пет женски и потомство. Семейството може да достигне и 20-30 птици.

И ако говорим за млади хора на юг, те понякога живеят в групи от сто птици.



Птиците често съжителстват на пасища със стада зебри или антилопи. Тези видове животни обикновено се отнасят един към друг и заедно се скитат през териториите. Тъй като щраусите имат висок растеж и много добро зрение, те могат отдалече да видят хищници, които заплашват стадото. Когато една птица вижда заплаха, тя започва да избяга бързо, скоростта на щраус често достига 60-70 километра в час.

Другите животни, след като виждат такава реакция, също често успяват да избягат от хищници, но тяхната скорост обикновено е несравнима с тези птици. А и щраусът може драматично да промени посоката на движение, без да намалява скоростта. Nestlings се движат със скорост от 50 километра в час, почти по-ниска скорост спрямо възрастни птици.

Възпроизвеждането и малките

Възпроизвеждане на щраусиОстриците са включени в възраст 2 - 4 години. Всеки мъж в момента на намеса предпазва територията си много бдително. Тази територия може да заема от 2 до 15 километра квадрат. Всички възможни конкуренти ще бъдат безмилостно преследвани от него. Цветът на врата и крайниците става яркочервен при мъжете. За да привлече женските към женската, мъжът пада на колене и започва интензивно да бие крилата си, като огъва врата си и поклаща глава на гърба си.

Също така, мъжете излъчват звуци със силни и тромпети, като вдигат въздух в гушата и го натискат в хранопровода.

Това е полигамна птица. Главният мъж може да се свърже с всички женски от харема си, но само една доминираща жена ще бъде неговата двойка и ще инкубира потомството. Когато е станало чифтосване, мъжът изкопава гнездо в пясъка, дълбочина 30-60 сантиметра. Всички жени ще поставят яйца там, което се случва веднъж след няколко дни.

Щраусът има най-големите яйца на всички птици, обаче, за размера на тялото на птицата, те са доста малки. Обикновено яйце на щраус 15-21 сантиметра дължина и ширина около 13 сантиметра. Претегля се яйце 1,5-2 килограма - това са около 30 яйца. При поставянето обикновено 15-20 яйца на жителите на север и наоколо 30 сред жителите на юг. И източноафриканското население от щрауси също има 60 яйца в една зидария.

След като всички яйца са поставени, основната жена хвърля останалата част от гнездото. Яйцата им се поставят в средата. Още по време на 30-45 дни Период на инкубация, мъжки и женски се превръщат в инкубация на яйца. Следобяд яйцата са заети от женски, а през нощта - мъжки. През деня топлината на слънцето също загрява съединителя.

Някъде час преди излюпването, мацката започва да отваря черупката отвътре, като кълчи клюна в една точка. След като направи няколко такива дупки, момичето удари това място и излезе. Щраусите се раждат вече добре развити, с лека мъгла на тялото и тежат около 1,2 килограма. Перата се появяват по-късно, а малкият щраус е по-близък до този на женските, а характеристиките на мъжете се появяват само в рамките на две години.

Структурите са прикрепени една към друга, много бързо се свикват на пилетата от други семейства. И ако се срещнат две групи семейства, тогава ще бъде изключително трудно да се отделят пилетата. Ето защо често има стада от щрауси от различни възрасти. Родителите организират борбата за малките и в крайна сметка поемат всички победители.

Сортове от щрауси

Острици от щраусиПреди това имало няколко вида щрауси, които живеели в Азия, Индия и Южна Източна Европа. Тези животни се отнасят към древногръцкия историк Ксенофон, който обитава пустинния терен в Близкия изток, на запад от река Ефрат.

По-нататъшно неконтролирано унищожаване на птиците последва, което доведе до силно намаляване на популацията им. И също така унищожаването на много видове от тези птици напълно. В момента има само един вид, който включва четири подвида, всички от които обитават Африка.

Подбивки на щрауси:

  1. Обикновените. Нарича се и Северна Африка. Външно плешивото петно ​​на главата е различно. По размер, най-големият от всички видове. Те могат да постигнат растеж до 2.74 метра и да тежат до 156 килограма. Краката и врата им са яркочервени. Сега този вид щрауси живее в Камерун, Сенегал, Централноафриканската република и Чад.
  2. Масайски - живее в Източна Африка. Вратът и крайниците са яркочервени по време на размножителния период, а останалото време е розово.
  3. Сомали - понякога се третира като отделен вид. Те също имат плешива глава, но цветът на врата и крайниците е синкаво-сив, а женските имат яркокафяви пера. Те живеят в южната част на Етиопия, в Мозали и североизточно от Кения. За разлика от другите подвидове живеят по двойки или поединично.
  4. Южносиво оцветяване на пениса. Живее в югозападната част на Африка.

Природни врагове

Яйцата на тези птици се считат за храна за чакали, хиени и лешояди. Хищници са атакувани от хищници: лъвове, гепарки, хиени и леопарди. Но щраусът е много силна птица, способна да се изправи за себе си. Възрастните хора предпочитат да заобиколят дори най-страшните хищници.

Щраусите живеят дълго време и възрастта им може да достигне 75 години.

Но широко разпространеният мит, че щраусите крият главата си в пясъка, е неправилен. Той излезе от факта, че тези животни често се навеждат с главата си, за да намерят и да поглъщат камъчета. От разстояние може да изглежда, че са поставили главите си в пясъка.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2021 uathetlesin.ru