uathetlesin.ru

Каква е тази птица и къде зимува

Какво представлява тази птица?Най-често срещаните видове птици

, свързани със семейството на пълзящите растения, това е обикновен неприятен ход. Той се среща в много страни от Европа, Япония, Китай, Корея и Русия. В Руската федерация, различни подвидове на бедрата са често срещани във всички части на страната. Цялото местообитание от Атлантическия бряг до брега на Тихия океан. Този вид птици се отличава със своята скорост. Също така, може да се движи вертикално, дори с главата надолу.

По природа по-голямата част от нещата са много любопитни. Ако видите птица, която скача леко с лесни движения в различни посоки, веднага ще стане ясно защо е избрано това име. Тази птица е много активна и неспокойна. В същото време хората имат недоумение от обикновения и друг "прякор": коучман. Кой е дал това име е неизвестен, но се приписва на публикуваните характерни звуци.

Основните особености на нокътя

Обикновеното тяло е с дължина от 10 до 16 сантиметра. В същото време има и подвид гигантски пасище. Този подвид е често срещан в Китай и Тайланд и може да бъде дълъг до 20 сантиметра. И според ширината на крилата с ширина от 21 до 28 сантиметра. Тежестът е около 25 грама. Главата на тази птица е голяма, тялото е плътно, опашката е къса. Има един правоъгълен клюн, боядисан в тъмно сив цвят. Чукът е със средна дължина и прилича на човката на кълвача. Използвайки клюна му, една бонбонка може да счупи ядките или твърдите семена. Цветът на перата зависи от местоположението на птицата.

В неравенството, живеещ в северната и западната част на Европа, Кавказ и в горите на Западна Азия, врата е бяла. В северната част на Европа коремът му е кафяв, а на върха на цвета на тялото има сиво-син оттенък. В горите в западната част на Европа и в западната част на Азия, коремът на бедрата е обикновен червен. В северните ширини тези птици обикновено имат бял корем, отстрани на кафеникаво-червено и опашката на кафяв цвят с бели петна. В птица, намираща се в източната част на Китай, багажникът е боядисан от светло кафяв оттенък отдолу.

Bird Nuthatch ЧестиВ Далечния изток в нехарактерен вид, за разлика от други региони, белия цвят на корема. А цветът на перата на върха на опашката се подчертава от петна от бял цвят. Разпознаваемата особеност на тази птица е наличието на тясна черна лента на главата, преминаваща през целия клюн и до шията. Лапи с дълги нокти и оцветен в сиво-кафяв цвят. Мъж от жена се различава по размер на тялото. Мъжете са малко повече от женски. На други основания те не могат да бъдат разграничени един от друг.

Място на пребиваване

Най-често те избират за живи иглолистни, широколистни или смесени гори, паркове, изкуствени градини. Те се заселват във високите стари дървета. От обитаемите места не отлети. Nuthatch не е мигрираща птица. Изключения се срещат само в някои подвидове, живеещи в райони от северните региони. Те са за сезон на студено време, не остават зимата и летят до южния край на тяхното местообитание. Но най-обикновените орехи живеят и остават през зимата само на една територия. По тази причина те все още не се считат за полети.

Други птици не се допускат в местата си на пребиваване, но те също не летят в домейни на други хора. Ако настъпи студеният сезон, понякога те биват пребивани на стада от други птици. В същото време в опаковките няма обикновени пера.

Пропелантите обикновени в дивата природа може бързо да се движи вертикално във всяка посока покрай стволовете на дърветата. Те имат такава възможност поради наличието на дълги и много упорити нокти. Често тези видове птици живеят в близост до домовете на хората. Повечето от тези птици могат лесно да бъдат опитомени. За тях се правят специални къщи, в които се утаяват и умножават.

Повдигането е често срещано при различни честоти. Независимо от малкия си размер, те могат да правят силни шумове, покриващи широк спектър от честоти. Съставът на звуците на пеенето им се състои от свирки, мехурчета и различни мелодии. По време на периода на чифтосване пеенето обикновено звучи като обаждане, но по-дълго. Ако птицата търси храна, тя произвежда множество кратки свирки. За тези звуци е получено второ име в хората "треньор".



ПтициКогато се възбужда, възпроизвежда силни звуци, подобни на "малки" или "tjeg". Тези звуци често се повтарят и имат малки паузи. Също така, обикновените остриета могат да произвеждат различни трилци при различни честоти, нещо като "tiyuy-tiyuy-tiyuy". Най-вече обикновените шумове, издадени от звуците, преди началото на периода на възпроизвеждане. Този период започва около края на зимата и завършва през пролетта.

Стандарт за хранене за хранене

Главно меню Храната се състои от следните храни:

  • насекоми;
  • гъсеници;
  • ларви;
  • ядки;
  • семена.

Какво се храни с неравномерно храненеКато хранителен навик за насекоми, ореолът на обикновените хора избира пеперуди, бръмбари, мухи, дървеници, мравки, гъсеници, плебени. С помощта на острия му клюн в края, той ги издърпва от различни пукнатини или малки дупки в кората на дървото. В някои дървета обикновените счупвания могат дори да откъснат малко кората, търсейки храна. През лятото и есента се занимава с извличане на семена, жълъди, плодове, ядки. Целият топъл период от годината допълва резервите и ги скрива в пукнатините на кората на дърветата, покривайки горната част с лишеите. Ако наблизо няма лишеи, използва парчета кори. Зимните периоди също са щастливи да използват захранващите устройства, които хората са подготвили за тях.

Периоди на живот на обикновен нутизъм

Животът на тази птица могат да бъдат разделени на няколко етапа:

  • Женската не излюпва още около 13-15 дни;
  • до 4-5 седмици може да продължи един гнездо;
  • на възраст около 1 година идва пубертетът;
  • животът на обикновен неприятел е до 11 години.

Гнездене на птица в пролетните месеци приблизително от април до юни. Те могат да бъдат приписани на моногамен тип, защото се оказват веднъж двойка и живеят заедно заедно, като се грижат един за друг. Като гнездо изберете готов купол, най-често в лявото гнездо на кълвач или в естествен край на дървото. Гнездата, избрана за живеене, се намира на височина не по-малка от 3 и не повече от 8 метра. Входът на гнездото има отвор с диаметър около 4 сантиметра.

Какъв вид птица е тази нелепа?Ако е необходимо, нишестето намалява дупката в гнездото с помощта на глина. На дъното са поставени листа и малки парчета борова кора или бреза. Ако няма такива дървета наблизо, тогава можете да използвате парчета кора от плодни дървета.

В едно яйце полагат средно около 7 парчета са депозирани. Яйца с матова черупка и боядисани в бяло. Също така върху яйцата има червено-кафяви малки петна. Само женската остава в гнездото. Тя може да остави бъдещите си пиленца само ако животът й е в опасност. В случай на силна нужда да излети от гнездото, яйцата са покрити с отпадъци. Процесът на яйца за люпене трае 13-15 дни. Излюпващите пилета от раждането са покрити с дълъг пух.

Мъжките и женските се занимават с производството на храна и храненето на пилета. След като се родили малките, те ги хранят до 4-5 седмици. Двадесет дни след раждането пилетата вече знаят как да летят. Почти всички възрастни пилета в края на лятото вече имат време да изберат място на пребиваване. Но в същото време окончателният избор на територията за гнездото и постоянния партньор вече е в следващия размножителен сезон.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2021 uathetlesin.ru