uathetlesin.ru

Какво мечки ядат: хищник в гората през лятото и зимата

Храна за мечкатаНие всички се срещнахме поне веднъж в живота си с такъв горски хищник като мечка. Дали в зоологическата градина или в цирка, гледахме тези диви животни с забавни трикове. Мега-популярно в нашето време е детската анимационна серия "Маша и мечката". В него мечката е показана като много умно и добре отгледано животно, което яде всичко.

И какво всъщност ядат мечките? Къде живеят, как живеят? Защо да попаднете на хибернация? След това прочетете статията ни и научете повече за съотношението на хищника и много нови от живота на горския звяр.

Къде живеят мечките?

Кафявата мечка живее на практика във всички земни краища:

  • В украинските Карпати, в Централна и Западна Европа, можете да намерите и следи от неговата резиденция - Азия, Китай, Япония - са домът на този хищник.
  • Северна Америка нарича кафявата мечка, под това име живее там.
  • В Русия кафява мечка може да се намери в почти всяка гора в нашата огромна страна.
  • Финландците са много благоговейни за тези бозайници, те имат мечка в родината си е национален звяр.

Кафяви мечки са обединени в един общ изглед на цялата планета. Те могат да се различават само по расови знаци в зависимост от географското разпределение и са разделени на няколко подвида.

Схемата на кафяв хищник и неговия начин на живот

Какво имат мечките в горатаОт детството всички знаем, че носи като мед и малини и не си представяме живота без тези деликатеси. Това обаче наистина ли е така?

Смисълът на кафявия хищник е много особен. Той може да бъде цял месец "просто трева". Също така е обичайно той да яде ларви на насекоми. Обича да разкъса ангелите в търсене на храна.

Приготвените храни за този бозайник са плодове, лешници и жълъди. Въпреки това, най-вероятно има въпрос: "Защо е наречен от кафява мечка хищник, ако той не е безразличен към храната завод" Да, защото хищен звяр яде заедно с всички видове билки и горски плодове мъртви животни, не пренебрегвайки дори прекалено вонящ труп. Ако се появи подходящ повод, мечката по всякакъв начин ще задуши глиган и други горски живи същества.

Разбира се, медът е толкова желан и обичан за него. В търсене на този деликатес, мечка, не се храня, подсказва за кошерите от дърво, излагайки живота си на опасност, тъй като този деликатес се пази от хиляди зли пчели. Те няма да споделят своя сладък десерт с кафяв горски звяр. Затова еквиноварус ще трябва да се движат далеч от дълго време, след като такива приключения в бърлогата си, защото цялото му тяло е възпалено ухапвания от насекоми космат, а не един ден ще гният в болка.

И какво кафявата мечка яде, когато изчезват плодовете и ядките и започва студеният сезон? Хищници показват изобретателност. Например, бозайниците от северните ширини на Русия ядат риба или събират кайсии под формата на трупове на морски и речни обитатели. Жителите на кавказката гора са най-щастливи, тъй като в тази част на нашата страна плодовете и ядките не се прехвърлят целогодишно.

Трудно е за кафяв хищник в Сибир. Тежките студове допринасят за унищожаването на горските гъсталаци, обаче, змияр zaderot случаен елен или дива свиня, ако това би било по силите си. Ловът е единственият начин да оцелеят тези бозайници, които обитават северните ширини.

Интересен факт! Мечката, подготвяща се за хибернация, яде до 50 кг месо на ден!

Какво правят кафявите хищници?Обикновено кафявите хищници се заселват в своята бърлога много години, оставяйки ги на няколко километра по време на лов и търсене на храна. Те са много привързани към пребиваването си и го предпазват от външни интервенции. Обаче, когато започне да се проваля реколтата и хищникът няма нищо за ядене, тогава човек трябва да се умъртви, за да не умре от глад. Кафявите мечки могат да преодолеят не сто километра в търсене на ново по-удобно жилище.

Когато настига студът, по-добре е да не посрещнете това животно по пътя. Хищните се ядосват, агресивно и могат лесно да разкъсат човек. Не всички мечки попадат в хибернация. Много от тях са мотовилки - тя носи, които не са натрупали достатъчно мазнини, за да попаднат в спокоен сън дълго, така че те залитат през гората, представляват голяма опасност за хората. Понякога такива животни могат да се разхождат на поземлени парцели и да отглеждат добитък.

Свързващите пръти могат също да излязат на пистите и да се втурват към преминаващите коли. Хищници не знаят какво да правят, така че извършват такива действия от отчаяние. Те очакват своето предстоящо погиване.

Кафяви мечки, които оцелели през суровите зимни месеци в зимен сън, се събуждат през пролетта и отдавна не могат да се отдалечат от продължителния сън. Това условие е подобно на периода на рехабилитация и възстановяване на лице след болест. Скоро войските се завръщат в хищници и започват да се гледат неограничено, радват се на пролетно слънце. Ловът започва с нова ревност.

И през май, когато започва да се вдига сочна млада трева, Кафявите мечки се чувстват добре и без месо, лакомо вегетарианска храна.

Във време, когато запасите от храна са само в ограничени количества, семействата на мечките започват да се разделят между най-мощните хищници. Сеялките винаги са снабдени с вкусна и здравословна храна. Това се погрижи от тяхната майка-мечка.

Какво яде мечкатаКогато мечките могат да изядат до сметище и в какво да не отхвърлят, те са подобни на ръчно държаните сладки животни, само много по-големи размери. Такива бозайници много харесват да играят и да заблуждават на зелена трева. Това поведение обаче е характерно за младите хора и техните потомци. Представителите на възрастни остават спокойни и безгрижни.

Това е много често срещана борба между кафяви мечки, особено когато началото на чифтосване започва. Те се борят без причина, а до смърт, така че тези битки често завършват със смъртта на един от хищрите.

Мечките нямат нежно чувство за потомството си и не се интересуват от малките си. На своите съпрузи те също са студени и абсолютно не вързани. Само пазителят на огнището ще издигне малките си и ще им даде храна, така че от тях да израстват здрави и силни хора като баща си.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2018 uathetlesin.ru