uathetlesin.ru

Коя е такава голяма птица и как изглежда тя?

Как да укротим голям прасенцеГолемият тик се счита за обикновена птица от семейството на цици. Великата титушка идва от група пасажери. Като правило, в дивата природа, големи гърди живеят в различни гори, предимно на открито и по бреговете на реките и други водни тела.

Местообитанието на тези птици е често срещано:

  • в Европа;
  • в Азия;
  • в Близкия изток;
  • в някои части на Африка.

Това се отнася за немигриращи птици. Мигрират много рядко. Полетът може да бъде причинен от кърмата на студената зима. Подобно на много птици и животни, видовете от тиква са подразделени в подвидове. Но най-големият е най-големият представител по рода си.

Много хора не знаят как изглежда титла. Признайте, че е съвсем проста. Отличителна черта на големия тит е, че главата и шията й са абсолютно черни. Бузите са бели. Долната част на багажника има жълт цвят. През топлия сезон тимът предпочита да яде изключително дребни насекоми. През зимата диетата се увеличава значително.

Птицата на титана, за разлика от повечето птици, много добре се адаптира към влиянието на човека. Те често се срещат не само в населените места, но и в мегаполисите.

вид

Описание на Великия титЕдна птица от този вид се счита за много активен екземпляр от своето семейство. В Европа най-големият тит, с размерите на врабче, има относително дълга опашка. Средното тегло на птицата е 17 грама. Размерът на крилата е приблизително 24 сантиметра. В сравнение с други птици от това семейство, тимът се отличава с ярко оперение, по-специално жълтия корем. Горната част на главата е изключително черна. В ярка светлина, главата на тикмела блести с метален нюанс. Перата върху крилата и опашката имат светлосин цвят.

По отношение на пола на индивидите, отчуждението е изключително трудно да се разпознае. Жените имат по-слаб цвят на перата си. Главата и гърдите на жената обикновено са сивкави, а площта под опашката е по-бяла от тази на мъжките. Гърдите имат различен цвят в зависимост от географското местоположение.

Гласови данни

Репертоарът на гласовите звуци, издадени от титлата, е доста обширен. Има повече от 40 различни звукови опции, които тези птици могат да възпроизвеждат със собствения си глас. В допълнение, тези птици могат да редуват звуци в една песен, като променят тембър на звука.

В дивата природа пънчето е надарено с подобно гърчене. Но, в сравнение с финчо, тимът има по-силен глас.

Къде са гърдите общи?

област

Този вид обитава цялата територия на Евразия и може да се намери и в Северна Африка. Единственото място в Европа, където не отговаряте на птицата, е Исландия. На територията на Азия не живее в полярните райони на Сибир.

хабитат

Как изглежда голям тигел?По време на гнезденето обитават гори от различни видове, но се опитва да избира площи с широколистни дървета. В Европа, най-често птица Можете да се срещнете в гората, засадена с дъбове. В тъмните гори почти не живеят.

Много често се среща в паркове. Това се дължи на факта, че птиците са перфектно приспособени към хората. Освен това хората ядат тези птици, които благоприятно ги засягат през зимата, когато не е толкова лесно да си купите храна.

репродукция

Този вид принадлежи към моногамния тип. Повечето двойки съществуват заедно в продължение на няколко години. Периодът на чифтосване е за период, започващ през януари и завършващ с началото на септември. Учените от Великобритания разкриха, че наскоро птици от този вид се опитват да снасят яйца по-рано от обичайното. Това явление е причинено от глобалното затопляне, поради което любим деликатес - гъсеници - изглежда много по-рано. Трябва да се отбележи, че поставянето на яйца директно зависи от наличието на храна.

Мъжкият се грижи за женската по следния начин. Той, скачайки от клон на клон, се опитва да привлече вниманието на жената в гласа си. И също така отличителна черта на ухажването е храненето на мъжки мъжки от жените.

Гнездо в основната птица в кухините на дърветата. Ако такива места са недостатъчни, може да се използва като жилище всяка дупка, включително дупка на мишката, както и пукнатини на къщи или друго празно и тъмно пространство.

За един сезон яйцата се депонират няколко пъти. Първата зидария се провежда през април, втората през юни. Максималната зидария се състои от 12 яйца. Поставени са най-малко 5 яйца. Трябва да се отбележи, че броят на яйцата във втората зидария е по-малък, отколкото в първия.

Женските яйца се инкубират за 14 дни. По това време семейството храни мъж. Новородените пилета са покрити със светлосив цвят. И двамата родители са ангажирани с храненето на потомството. Средно родителите произвеждат около 7 грама храна за всяко пиле. След шестнадесет дни, пилетата могат да летят. Но през цялата седмица те са напълно зависими от родителите си.

Пилетата, които се появяват в резултат на втората зидария, остават с родителите си в продължение на 50 дни. Средната продължителност на живота е около 15 години.

Захранване

В периода на чифтосване, на основата на диетата диета включва малки безгръбначни и разнообразие от ларви. Птиците действат като защитници на природата, унищожават огромен брой вредители.

Основната консумирана храна е:

  • пеперуда;
  • гъсеници;
  • различни паяци;
  • мравки;
  • акари.

За своите пилета родителите хващат изключително гъсеници с дължина не повече от 1 сантиметър. През есенните и зимните периоди диетата се допълва със зеленчукови храни, които включват:

  • пшеница;
  • ръж;
  • овес;
  • семена от бреза, планинска пепел, липа и бор.

Великият титПтицата не доставя доставки за зимата, но с удоволствие открадва храна от други птици.

Те не се притесняват да ядат мърша. Те често могат да бъдат намерени близо до трупове. От цялото семейство, само една голяма тиква, атакуваща жертвата си, грабва мозъка си. Една от тези жертви е прилеп. Въпреки приблизително същия размер, птицата лесно преодолява плячката си.

Така можем да заключим, че въпреки цялата си благодат и красив глас, тази птица е опасен хищник за повечето жители на фауната.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2018 uathetlesin.ru