uathetlesin.ru

Оценка на най-редките птици в света

Редки птициЕкосистемата днес зависи от птиците. Те насърчават равномерното разпределение на семената, носят прашец, предпазват растенията от вредни насекоми. В допълнение към подпомагането на екосистемата, птиците имат невероятна красота, грация и забавни навици. Учените са извършили изследвания, чиято цел е да идентифицират най-редките птици по света. Списанието Current Biology публикува списък с най-редките птици - изследователска работа, извършена от специалисти от университета "Йейл" и Лондонската зоологическа общност.

Редки видове птици

За съжаление, някои представители на списъка с редки птици наистина са на ръба на изчезването. Бракониерство, неподходящи метеорологични условия, липса на обичайни фуражи - всички тези фактори са в ущърб на увеличението население.

Така че най-редките птици днес включват:

  • прекрасна шпатула;
  • Индийски бучар;
  • бразилският крякане;
  • една птица от фрегата;
  • обгорена;
  • Хондурас изумруд;
  • КАКАПО;
  • Момот синьо-брадва;
  • Индийски риншер;
  • Ибис с червени крака;

Според изследователите тези представители се смятат за най-редките на планетата. Много от тях са на ръба на изчезването, но всички те имат невероятна красота, необичаен вид и много рядко идват в очите на човека.

Описание на скалите

Редки птици - чудесен сптетПтицата от породата прекрасна шпатула се смята за слабо проучен и рядък представител на семейство колибри. За пръв път тази птица привлича вниманието на наблюдателите през 1835 г. Дължината на тялото на тази птица не надвишава 30 см, теглото е малко. Това същество е с невероятна красота, пера от различни цветове се съчетават перфектно един с друг. Опашката е украсена само с 4 дълги пера, краищата на които са заоблени. Живее главно в Перу, в класацията на редки птици заема десетото място.

На девето място в класацията е индианецът дропла. Това е доста голям образец, висок около 100 см, с тегло около 20 кг. Перенето се запазва в бежово-сиви и кафяви тонове. Мъжките носят туфи, жените са малко по-ниски и по-малко тегло. Краката са дълги и силни, с три крака. Живее в степите и полетата на Индия, е включена в Червената книга. От 1970 г. той е националният символ на Индия.

На осмо място е бразилският голям потапник. Местообитанието на този екземпляр се счита за южната част на Бразилия, североизточните райони на Аржентина и източната част на Парагвай. Защото днес в природата имаше само 250 души. Дължината на тялото е около 60 см, теглото е по-малко от килограм. На външен вид - това е малко същество с пера, остаряло в кафяво-зелено и сиво. Има бели петна. Главата на птицата е коронована с гребен.

На седмо място в класацията на редки птици е птица фрегат. Принадлежи към семейството на пеликан-подобен, голям образец с дължина около 100 см, с тегло над 1,5 кг. Оперението е предимно черно, само главата и крилата на бялото. Опашката е дълга и раздвоена, мъжките са по-големи от женските. Характерна особеност на мъжките се счита за гърло в червено. Районът на местообитанията се счита за районите на Южна и Централна Америка и някои райони на Палеарктика.

Редки птици, изгарящиШестото място бе дадено на представител, наречен изгарящ. Малки птици, с дължина от само 18-20 см, Оперението съчетава няколко цвята, от златисто-жълт до тъмно кафяво. Крилата и опашката имат зеленикав оттенък. Местообитанието се счита за Хавайските острови. В повечето случаи се утаява в сухи терени: гори, полета. Тъй като видът е описан за пръв път през 1877 г.

Петото място е Хондурас смарагд. По име не е трудно да се досетите, че образецът е открит за пръв път в Хондурас. Принадлежи към семейството на Колибри, много малка дължина е 9 см. Оперението красив цвят смарагд, на гърдата и корема са бели, гърба, а напротив, черно. има дълъг клюн. Местообитанието се счита за сухи тропически гори. Тя е вписана в Червената книга.

Четвъртото място е заета от папагал КАКАПО. Принадлежат към папагалите род, красива птица има жълто-зелен оперение, с черни петна. Окципиталната част и гърбът има нюанси на зелено, от светло зелено до смарагд. Силен клюн от бял цвят, къси крайници. Habitat се счита Нова Зеландия, както и в югозападните райони на Южния остров. Те предпочитат да се заселят в гори с висока влажност.

На трето място се намира мола син. Малка птица, с ярки пера и луксозна опашка. Назована заради особените арки над очите, интензивно синьо. Цвят на перата от синьо, зелено, оранжево и черно. Тропиците на Новия свят се считат за местообитание.

Второто място бе дадено на индианеца птица от носорог. Голям образец с височина около 63 см. Цветът на перата обикновено е черен, корема, гърлото и опашката на опашката обикновено са бели. Женски и мъжки от същия размер, едва забележими. Разпространява се в тропиците на Азия, включително Индия и Шри Ланка. Той се счита за всеяден, консумира рибна и растителна храна.

Редки птици - японски ibisНай-рядката птица в света е червената крака или Японски ibis. Към днешна дата тези птици в природата нямат повече от 10 индивида. Цветът на перата на червения ибис е бял, с едва забележим розов нюанс. Главата и лапите на ибисите са червени, по-скоро дори червеникаво-кафяви. Като места за селище тези птици често избират оризови полета и се намират в близост до водни тела. Те се хранят с малки риби, жаби и други влечуги.

Мерки за сигурност

Най-редките хора, изброени в Червената книга по света, хората се опитват да запазят всичко. На първо място, контролът върху бракониерите е закоравен. Забранено е да се стрелят и улавят птици през периода на чифтосване. Някои видове, например японската ибис, по принцип са забранени да ловят.

  • Специалистите се опитват да отглеждат редки представители в плен в целия свят, в специализирани резервати. Представители на застрашени видове са засадени по двойки, осигуряващи всички условия за живот и разплод.
  • Някои страни забранен рязане на тези гори, където най-често гнездят редки, застрашени видове птици.
  • За съжаление, никакви мерки за сигурност няма да помогнат на хората в борбата с климатичните условия. Всяка година климатът не се променя към по-добро, птиците умират поради липсата на познати метеорологични условия.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2018 uathetlesin.ru