uathetlesin.ru

Красотата на дивата природа: восъкът на горските гълъби

Изхир: описание на птицатаЗа много векове гълъбите са спътници на човека. Досега не е известно точно как и кога се появяват гълъбите. Историята казва, че птиците произхождат на едно място и след това постепенно се разпространяват по целия свят. Преди около 5000 години, според някои източници около 10 000 години. С течение на времето дивите гълъби били опиянени от човека, но в природата все още има много неразрушени видове.

Горски гълъб: неговият външен вид, снимка

Жители на градовете са свикнали на едни и същи видове гълъби - гълъб гълъб. За много гълъби, които са в дивата природа, хората никога не са чували.

Vyakhir или vityuten е горска птица, принадлежи към семейството на гълъбите. Населението на тези птици не е многобройно. Vityuten е много предпазлив и се страхува, така рядко някой може да я види.

Птицата е най-голямата от дивите роднини. Възрастът достига следните размери:

  • дължина на мъжкия достига 450 мм, женски - от 422 до 436 мм;
  • Теглото на мъжките е от 530 до 625 g, женските тежат от 450 до 500 g;
  • дължината на крилото на мъжките е от 237 до 262 mm, а при женските - от 225 до 257 mm.

Основният цвят на тялото на гълъба е сив, с който се преплитат синки и пухкави тонове, разпръснати с кафяво. Отстрани на шията се вижда главният признак на белота на гълъбите - бели петна. На крилата има и петна от бял цвят. Те стават ясно видими при полета на гълъб. Лапите и ноктите са червено-червени.

Гълъб дивБръмбарът на птицата е пълен с червеникаво-лилав цвят, на гръдните нюанси, смесени: от розово до червено. Вратът на червената дупка прекрасно излива зеленикавочервен метален блясък. Законопроектът е леко извит, двуцветен: основата е червена и върхът е жълт. Главата е малка по размер, очите са кръгли с жълт ръб.

Жените и мъжете не се различават по цвят. Различават се само по размер - гълъба е малко по-малък от гълъба. Bird млади, също подобни на старите, обаче, те нямат бели петна по шията. Снимката ще даде по-пълна картина на красивия гора.

Територия и местообитание

Vyakhir се намира в много части на света. Живее в Западна и Източна Европа, Иран, Ирак, Хималаите, Северозападна Африка, Мала Азия и Северна Азия.

На територията на бившия СССР горският гълъб е широко разпространен. Тя може да се намери в тези региони:

  • Волин.
  • Поли.
  • Регионът на Новгород.
  • Район Санкт Петербург.
  • Западен Сибир.
  • Азовско море.
  • Кавказ.
  • Крим.

Изкахир е мигрираща птица. Обикновено преживява зимен сън в Крим и Кавказ. За зимуване, жителите на гората лети не по-рано от септември, а първите пристигащи се празнуват в началото на март.

Къде живее вещицатаИзбелването на гълъби може да се установи в различни гори. На север, той обича да гнезди в иглолистни гори и смърч. Премествайки се на юг, горите се смесват и птиците се чувстват чудесно в тях. Ако има иглолистни дървета - се заселват в тях. Гълъба също отказва от дъбови гори. Те намират подслон в степната зона, където няма твърде много гори. Обича букови и брезови гори.

Брой и възпроизвеждане

Броят на индивидите от диви гълъби бързо намалява с всяка изминала година. Това се дължи на интензивното обезлесяване, развитието на нови територии от страна на човека. Стрелба на ловците се отрази спада на населението, колкото обезлесяването.

Гълъбите се събират в стада. Броят на птиците в тях може да достигне няколко десетки. По време на полета до топлите райони се формират най-големите. Най-многобройните ятохихири се формират по време на зимуването на определено място. Създаването на огромни натрупвания на птици вреди на културите. В тези райони е разрешено да се стрелят гълъби от този вид.

Гълъбът и гълъбът се срещат само по двойки по време на гнездяването. Свиването в гълъбите започва в началото на пролетта: началото на март, понякога през април. Мъжете привличат вниманието на женските, като се грижат, най-активни сутрин. Сватбеният танц се придружава от няколко движения около избрания:

  • гълъбът оправя опашката си;
  • издува гърдите и гърдите;
  • обикаляйки около гълъба;
  • лети и пада бързо.

Ако жената показва полза - се образува двойка. Гълъбите много ревнуват от избраните от тях. Те внимателно пазят семействата си от други птици, понякога дори се борят. След като се формира двойката, гълъбите започват да изграждат гнездо.

Гнездото на птиците е построено в продължение на няколко дни. Оказва се, че е крехък, тънък и полупрозрачен. Тавата е плоска. Материалът за гнездото е тънки клонки с дървета, които растат до тях. Жилището му може да бъде поставено на най-високата височина и по-близо до багажника на дървото. Гнездото е с такъв размер:

  • външен диаметър - от 30 до 40 сантиметра;
  • вътрешен диаметър - от 11 до 14 сантиметра;
  • дълбочина - от 3 до 5 сантиметра;
  • височина - от 7 до 14 сантиметра.

Непознати особености на восъкаГълъбовите свине, които живеят в северните региони, отделят яйца веднъж. Южните жители могат да излюпят пилета и два пъти. Зидарите обикновено се състоят от две яйца. И второто яйце е отложено за няколко дни след първото. Dove гривяк люпене започва с полагане на първото яйце, така че се получават пилета на различна възраст. При инкубацията двете гълъби участват в продължение на 17 до 18 дни. Жената прекарва по-голямата част от времето в гнездото, мъжкият го замества само от време на време. Той наблюдава безопасността на гнездото.

Храна за новородени е изхвърлянето от гърдите на родителите, изгладената последователност. Тогава пилетата постепенно се прехвърлят в нормална храна, но преди това се омекотят в човката. Пилетата не напускат гнездото до 40 дни. Първите полети, които правят с родителите, които ги поддържат от известно време. Тогава младите формират нови стада.

сменяне на перата

Гълъбът на гълъбите минава през пълен цикъл на момичетата веднъж годишно. Това е дълъг процес. По правило промяната на оперението започва през май и завършва - през ноември. Промяна започва с перо пера, постепенно преминаване към предния ръб на крилото. Премахването завършва с подмяната на кормилните писалки.

Младият растеж се отделя в различно време. Това се дължи на различното време на тяхното раждане. Пилетата може да нямат време да завършат мотивацията през зимата, така че да продължите през пролетта. При възрастни индивиди този процес се осъществява в необходимото време.

Гълъби навици

Vityuten лети бързо, правейки силни шумове. Те идват от големите си крила. На земята гълъбите се разхождат на малки неспирни стъпки, разклащайки глава напред и назад. Птицата не може да лети бързо, затова става лесна плячка за хищните животни.

Какво яде вещицаVyakhir е срамежлива птица, така че се опитва да не се показва. За предпочитания за гнездене се дава на гори с гъста зеленина, където можете да се скриете.

От населените места, Витунен има гнездо повече от два километра. За да излитате мухи рано сутринта.

Звуците, които горският гълъб публикува, са много подобни на гласовете на други роднини. Подобно на останалите гълъби - това напомня за блудство. Те могат да бъдат чути само по време на чифтосване.

От яденето?

Основата на храната на. Е растителна храна. Само в много редки случаи те могат да ядат храна от животински произход. Това може да бъде гъсеници или земни червеи. Предпочитат се обикновените зърна, боб, диви зърнени храни. Въпреки това, тя може да яде всички зърна, които намира на земята. Хранителните предпочитания на птицата ще зависят от района, в който живее.

В иглолистните гори дивият гълъб яде с удоволствие семената от иглолистни дървета. С промяната на растителността се променят и хранителните предпочитания на горските жители. Узакир използва дъбови жълъди, букови плодове. Той не отказва вибринум, диви ягоди, боровинки, боровинки. Vitutyun може да направи резерви за храна. Те ги слагат в доста просторно гърло, където могат да се поберат около 8 жълъди.

Храната на горския гълъб събира на място, харесвания изкопайте ниските растения. Но ако местонахождението му е гъста гора, той откъсва плодовете от дърветата по време на полет. Дори дори младите пъпки могат да се придържат заедно. В периода на продължително зимуване не пренебрегвайте листа зеле и детелина. Разнообразието от диети позволява на гълъба да се установи практически във всеки терен.

Видове диви гълъби

Редът на синьо-опашката има над 290 диви и култивирани вида. В природата има няколко разновидности на диви гълъби, с изключение на израилера. Много диви гълъби вече са изчезнали и някои от основните им видове са останали.

  • Гълъба е сива. снимка. Той получи името си за оцветяването на оперението. Този вид гълъби е най-известен, защото те са жители на градовете. В дивата природа птиците се настаняват в скалист терен. В градското гнездо в таваните на къщите. Размерите им не надвишават 220 мм. Много любители на пшеницата, обаче, в храната са нечетливи. Те започват да се сплитат от пролетта и продължават до есента, като поставят до 5 гърла годишно.
  • Гургулица. снимка. Обитава горския степърен пояс на Европа, Молдова, Украйна, има около 18 разновидности. Птици с малки размери: дължина - до 270 мм - тегло - не повече от 160 г. Цветът на оперението е млечно-кафяв със сивкав оттенък. Отличителна черта - зад гърлото има ясна черна лента. Nest започва, когато дърветата са покрити с листа. Масонството се състои от две яйца. Той се храни с растителна храна. Харесва да пие много вода. След сутрешното хранене трябва да летите до мястото за напояване на езерото. От XVI в. Хората практикуват развъждане на костенурки в плен.
  • Klintuha. снимка. Птицата е широко разпространена в Сибир, Китай, Турция и Казахстан. Предпочита да се засели в гората. Клинт е много красив. Главата на птица от син цвят, която постепенно се превръща в малахит на шията. Крилата са сиви матови, опашката е по-тъмна, с черни ивици. Гнездо в дървета, където има кухини. Там от тънки клонки се изграждат гнезда. Скритите птици. По време на развъждането на мъжки кожи в короните на дърветата и защитава къщата му.
Гълъб гълъби, където живееRinged Tinker: ОписаниеКак изглежда Clintuh?
Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2018 uathetlesin.ru