uathetlesin.ru

Обикновен глухар: описание на птицата, нейното местообитание, размножаване

Къде живеят дърветатаПтицата намери своето име, защото мъжът губи вниманието си по време на брачните игри и става лесна плячка за хищници и ловци. Пеенето през есенния период на птицата е по-малко активно, отколкото през пролетта.

Един обикновен дървен кантар принадлежи на:

  • Към вида дървесни грудки;
  • Семеен фазан;
  • Подгрупата на торф;
  • Отстраняване на пилетата.

Глухарятата са едни от най-значимите в параметрите си представители на фазанта.

особеност

Силно заоблена опашка. Размерът на тялото на мъжкия може да бъде повече от 100 см, а амплитудата на крилата е почти един и половина метра. Тежи приблизително 4-6 кг. Цветът на тези птици е невероятно красив. Главата и врата на мъжката са черни, задната част на вратата е кафяво с черни петна. Гърбът е черен с кафяви точки. Гъсерът е черно-зелен, гърдите са зелени, долната част на тялото е черно-бяла. Опашката е черна с бели петна, кафяви криле, бели розови човки. Краката му са почти напълно покрити с пера.

Жените, разбира се, са по-ниски в параметрите за мъжките. Теглото на женската е около 2 кг. Цветът му е доста разнообразен и подобен на оттенъка на черна торф. Вратът, сгъването на крилата, горната част на гърдите - червено-оранжево. Сателит от обикновен дървен тор може да се нарече дърва торф, дърва торф или моркови.

хабитат

Описание на птичия глухарЖиви птици в различни гори, главно в Евразия. От гората излизат рядко и избират най-гъстите места там.

Преди това тези красиви птици живеели в почти всяка гора в Евразия. Но наскоро започнаха да изчезват на места. Веднъж в Обединеното кралство тези птици напълно изчезнали, но тогава те били донесени от Швеция.

На руската територия на дървесна торф е почти невъзможно да се срещнем. Това се дължи на унищожаването на горите. Глухари живеят по-близо до северните места на нашата родина.

Тази птица може да се види в:

  • Гърция;
  • Швеция;
  • Англия;
  • Испания;
  • Алпи;
  • Мала Азия;
  • Карпати.

репродукция

Родители преди брачния период живеят далеч един от друг. Срещният сезон идва през пролетта. Мъжете започват да се конкурират помежду си, да разкъсат опашките си, да публикуват потока и обръщането. Жените се грижат за това и след края на съревнованието с победителя. Често се случва така, че между мъжете да има битки за женската, което може да се окаже тъжно за един от тях.

Nest женски конструкции, като правило, на земята близо до дървета. За това изкопа малка дупка, мъх и трева на дъното. Поставете женските от 5 до 16 яйца. Яйцата са жълти с тъмни петна. Инкубацията продължава не повече от 28 дни. След 28 дни се раждат пилета, които са покрити с кафяв пух и тъмни точки. След няколко часа те вече са излезли от гнездото и след 10 дни се научат да летят. Изгоря яйцата и предпазва пилетата само от женски, мъжки в това участие не е необходимо.

Глюкариатът расте бавно, от първите дни на живота си се хранят с ларви, малки камъни. Камъните са необходими, за да се гарантира, че стомахът на глухара е в ред, защото през зимата храната е много груба и твърда. Ако птицата не вземе тези камъчета навреме, то ще умре.

Описание на поведението

Как се държат глухите дърветаПрез зимата погребани в снега студени птици. Те могат да седят в снега за няколко дни. Това се дължи на сняг и подкожна мазнина, че те са спасени от тежки студове. През зимата те се натрупват в малки стада, женски, най-често отделно от мъжките. По време на разплод мъжките винаги ще се състезават помежду си само на едно място, което се нарича ток.

Мъжете обичат да пеят неограничено. По време на пеенето те забравят за всичко и дори се хвърлят, което е в ръцете на ловците. Но глухарче в периода на чифтосване губи не само слух, но и зрението. Придружителите на дървените глухарчета могат да се оженят с мъжка торф, след като се раждат пусти пилета.

През лятото дървесните торфи се превръщат в гъсти горски масиви, които на този етап имат доста странно поведение. Те повдигат и спускат опашката и главата и успяват да се движат и по клона.

Тези птици просто обичат мъховите блата, в която те извличат различни плодове. Полетът на дърветата е придружен от силен шум от крила. По принцип те летят отблизо. А когато летенето не се издига над дърветата.

През деня дърветата се гмуркат на земята, а през нощта, на свой ред, спят по клоните на дърветата. При зрението животните могат да покажат своето агресивно поведение. Преди сезона на чифтосване и след дървото, отлично зрение и чувствителност.

Диета на храната

Обикновен обикновен дървен гащеризон да ядат стъбла от растения, бъбреци, билки, насекоми, семена, плодове, игли от лиственица. През зимата ядат главно борови игли. Потомците на тези птици първоначално се хранят с паяци и насекоми. Плътни нямат нищо против да ядат и млади шишарки, мъх, къпинави листа. В топъл период от време те разкъсват земята в търсене на мравки, бръмбари и ларви.

По този начин тези птици имат доста разнообразна диета, която зависи от сезона и възрастта на глухара.

Врагове на врага

Какви са враговете на дърветата?Основният и най-опасен враг на тези птици е човек. Тъй като дърветата са едни от най-ценните птици и месото им е вкусно и здраво, ловуването им става редовно. Както вече беше споменато, в периода на чифтосване глухите хора губят слуха си, а понякога и зрението си, което ги прави лесна плячка за ловците. Поради това дървесните глупости започнали да третират застрашени видове птици.

В Русия и в региона Тула тези птици се съдържат в Червената книга. Преди да ловите дървета, е необходимо да разберете дали е позволено. Ако не, по-добре е да се лови птицата, която може да бъде убита в съответствие със закона. В противен случай ловецът може да разбере отрицателните последици.

Глухар вече беше унищожен почти навсякъде. В южните части на нашата страна, от огъня в горите, жените умряха, които седяха на яйца. Ето защо вече не са от тази страна. Също така, враговете на глухите дървета са хищници: започвайки с мечка, завършваща с вълк.

Възможно ли е да укроти тази красива птица

Местообитание на дървесна торГората може да се държи у дома, тъй като тази птица е непретенциозна. Както вече беше споменато, много опасности чакат птици под формата на хищници, ловци, пожари в горите, където птицата умира. Ако птицата има господар и необходимата грижа, тогава тя ще живее по-дълго, отколкото в дивата природа.

Вкъщи тя трябва да построи жилище и да изгради подходяща диета. Какво да храним тази красива птица у дома? Той може да яде краставици, моркови, цвекло и други зеленчуци. Естествено, преди хранене е необходимо да ги нарязвате на парчета.

Също така, птицата ще яде царевица, елда, овес и други зърнени храни. Но не трябва да забравяме, че основната храна за дърветата е игли, трева, пъпки и листа. Необходимо е да се редува домашната храна с обичайната за тази птица.

По този начин няма нищо трудно да се държи глухарчето от него. Човек трябва само да иска да придобие тази чудесна и красива птица.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2018 uathetlesin.ru