uathetlesin.ru

Птица от обикновения орел

Порода птица орелГогол обикновеният

- е птица от семейство патица, има голяма кръгла глава, къс клюн и черно-бяло перо. Обитава горската зона, в северната част на Евразия. Гнездото на тези птици в кухините на дърветата или на бреговете на горските язовири. По време на възпроизвеждането на птицата, гаголът се задържа в сенчестите места. Женските лежат между 5 и 13 яйца. Различават се от другите патици по това, че рядко образуват стадо, докато гнездящите формират малки групи.

Патици се гмуркат на морските брегове или край бреговете на големи тела вода. Птицата често се храни с малки безгръбначни животни, както и с насекоми.

Външен вид на мъж

Патешкият орел има стърчаща форма на тялото и къс врат. Дължината на тялото е 42-50 см, размахът на крилата е 65-80 см. Мъжете имат по-голямо тегло от женските, теглото им варира от 750 грама до 1,2 кг. Масата на женските е малко по-малка и варира от 500 грама до 1 килограм.

Птиците имат заострена глава, поради което главата има очертанието на триъгълник. Кратко клюн, се разширява към основата и се стеснява да nosu.Samtsy в размножителния оцветяване, има черна перушина на главата, със зелени отблясъци под очите и в основата на клюна бяло петно.

За мъжката патица гоголът се характеризира с характеристики:

  • Кръгла глава, ти си посочен.
  • Чупна физика.
  • Чокът е къс, с черен цвят.
  • Очите са жълти.
  • Гръден кош, корем и бели страни, на раменете черна и бяла коса. Повечето от гърба и опашката имат черно перо.
  • Крилата са кафяви. Краката са оранжеви, с мембрани.

Появата на жената

Женските патета изглеждат по-малко контрастни, цветът е доминиран от кафяви и сиви нюанси.

  • общ орелГлавата е тъмно кафява.
  • Очите са бели или бледо жълти.
  • Чокът е тъмно сив. В основата и горната част на клюна може да има жълти ивици.
  • Горната част на тялото е боядисана в сиво, долната част е бяла. Крилата са аспидни.
  • В сравнение с мъжете краката на женските са по-бледи.

През лятото мъжът може да бъде подобен на женския, Въпреки това, тя запазва отличителните си черти. Младите птици не се различават от възрастните женски, имат кафяв цвят на очите.

Птиците могат да бъдат разделени на два подвида, които се различават една от друга по размер и дължина на клюна.

  1. Евразийски "В. К. Клангула".
  2. Американец, по-голям "В. в. Американа".

Съществува и "монотипен" външен вид, образуван чрез смесване на два подвида - американски и евразийски.

репродукция

На възраст от две години, годовите патици достигат сексуална зрялост. Създадени са двойки по време на зимната миграция. Мъжете и жените, обаче, често спят в различни райони, поради което много птици остават без двойка в началото на пролетната миграция.

На място за гнездене, гоголът идва в малки групи или по двойки. Понякога те идват, когато езерата все още са замръзнали. После птиците се държат в пукнатините и чакат за отварянето на резервоара. Drakes се държат предизвикателно пред женски, те дръпне врата си напред, а след това изведнъж се хвърля главата си назад-към-назад и повдигнете клюна до небето. Повдигнете пръскането на вода, удряйки повърхността на резервоарите с лапи.

Гогол гнезденегнездене се среща по двойки, в началото на април или май. За гнездото дърво се използват кухини, на височина до 15 метра, за предпочитане да изберат да гнездят близо до водата. Дърветата, стоящи на открито, имат предпочитания за гнездене на гогол. Те използват естествени кухини в багажника, а също и доброволно заемат изоставени гнезда на други птици.

Рядко обитават земята, в такива ситуации, GoldenEye патици заемат Бъроус зайци, се установяват в хралупите на пънове или да организира настаняване между корените derevev.Sviv едно гнездо, отделните птици могат да заемат и да го използват в продължение на десетилетия. Дъното на гнездото е покрито с боклук от дървета, кори, от които се изтръгват патици от тялото им.

Полагане на яйца

Полагането на яйца е от 5 до 13 парчета. Яйцата са кафеникавозелени или зелени на цвят. Има ситуации, при които две патици, които се поставят в едно гнездо, тогава броят на яйцата може да бъде повече от 20 парчета. Това обаче често води до смърт на потомството, тъй като то остава без надзор или плячкосано от хищници.

Яйца с големи размери 52-67 мм. Една-squat люпене яйца след полагане на последните и продължава за един месец. Жената инкубира яйцата самостоятелно, понякога оставя гнездото да търси храна, но преди това покрива яйцата с надолу. Въпреки това, последните 10 дни преди раждането на пилетата, женската не напуска гнездото, инкубира яйцата, като им осигурява топлина.

Ракетите са до женските през първите 7-10 дни, след което ги оставят завинаги и се отправят на места за сезонно опознаване. пиленца След раждането на черно-бял цвят. През деня изсъхват и след това разпръскват крилата си, скачат на земята и следват водата за майката.

Птиците на възраст от 2 седмици могат да се гмуркат добре и да получат собствена храна. Вероятно те вече не са под наблюдение, но те ще се научат да летят на възраст 57-66 дни.

Захранване

Основната диета се състои от безгръбначни животни, живеещи на дъното на водните тела. Патица, гмурка се до дъното, достига дълбочина от 4 метра, може да поведе под вода за повече от минута, а след това се спуска с хванатия улов.

През лятото диетата се пренасочва към употребата на насекоми и ларви като:

  • Ручейник.
  • Молци.
  • Водни бръмбари.
  • Моут.
  • Дървеници.
  • Водните кончета.

През зимата ядете ракообразни и ракообразни. Ако се даде възможност, ядете земни червеи, малки риби. През есента се консумират семена, корени и годни за консумация части от различни водни растения.

миграция

Полет на птици орелПовечето представители на патиците гогол имат номадски начин на живот. Само някои представители, живеещи в северозападната част на Европа, водят уседен начин на живот.

Обикновено презират на юг или на запад от мястото за гнездене, в крайбрежната зона близо до морето, по бреговете на големи водни течения, езера и реки. Често живеят до човек, при изкуствени резервоари обаче това се случва на места, където хората не се пресичат с птицата.

Популациите, живеещи в северните региони, мигрират към морето през зимата. Повечето европейски птици зимуват в Балтийско море край Северно море, на брега на Дания и Нидерландия. Също така, те могат да бъдат намерени по крайбрежието на Великобритания и Ирландия, от южните страни се намират на брега на Гърция и близо до Черно море.

В Далечния изток е избрано място за зимуващите птици в неразтворени езера, както и в японски острови. Патици се срещат и в Мексиканския залив, в долината на реките Мисисипи.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2018 uathetlesin.ru