uathetlesin.ru

Червен вълк или планински изглед: Външен вид и начин на живот

Червен или планински вълкВ много приказки главният фантастичен герой е животно като вълк. Като правило говорим за обикновения сив вълк. И не всеки от нас знае, че има и други вълци от планински вид или червени. Това животно е на ръба на изчезването и е вписана в Червената книга

.

Червен или планински вълк: външен вид, начин на живот

Външно червеният вълк има общо с лисица и чакал. В червено или планински вълк, за разлика от сивия семейството има дълга опашка, която се влачеше по земята, и нещо като лисица. Той има заострена и кратка муцуна. Той има големи и изправени уши. Върховете на ушите са леко закръглени и са разположени високо на главата. Ушите на вълка съдържат бели косми.

  1. Един възрастен хищник може да достигне около двадесет и един килограма тегло.
  2. Дължината на тялото е около един метър. Женските от тази порода тежат половината.
  3. Височината в холката не надвишава петдесет сантиметра.
  4. Жените и мъжете имат идентичен цвят. Затова е невъзможно да ги различаваме на голямо разстояние.
  5. През зимата можете да видите от голямо разстояние червената козина на животно. През този период вълната има определена яркост и плътност.

През лятото козината на животното става груба, рядка и губи своята привлекателност. В зависимост от района, в който животното живее, цветът може да се промени. Вълците бяха отбелязани в светло жълти тонове и кафяво-ръждиви. В корема и горната част на багажника винаги изглеждате по-леки по тона.

Лайфстайл животно

Какви са навиците на червения вълкПланински или червен вълк води активен начин на живот. Те ловуват само през деня. Фокусът на търсенето на храна е ароматът на плячката. За да се почувства по-добре, те скачат до три метра нагоре. Ловът се извършва в опаковки, в които не по-малко от десет души. По този начин те действат по организиран начин. По време на преследването на плячка те образуват верига, от която е невъзможно да избягат. През лятото планинските вълци карат плячката си в откритата провинция. През зимата те се опитват да предадат плячката на езеро или река. Почти всички животни преди тази маневра стават безпомощни, независимо дали това е дива свиня или сърна.

Обитава застрашен вид Животно в открити равнини. Но за да търсят храна, те правят различни сезонни номадски движения. За тях вертикалното катерене е присъщо. Веднага след като капака на планински сняг, след това последвано чифтокопитни хищници се движат в южната част на планината или надолу в подножието. Изследователите са запознати с случаите, когато редки животни напускат основното си местообитание на разстояние до шестстотин километра.

Храна от рядък вид

Той се храни, както и други хищни животни, с големи копитни животни. Те включват нерези, сърни. Но ако има случай, тогава основната храна е земноводни, зайци, птици. В случай, че вълкът е забелязал паша на овце, съдбата на животното е неизбежна.

В допълнение към чифтокопитни животни, животните ядат растителна храна, която е необходима за насищане на тялото с витамини. Това може да е див ревен.

Как се размножават червените вълци?

Изглед на червения вълкЧервеният вълк е включен в Червената книга и се отнася до животни, които са на ръба на изчезване. Възпроизвеждането на животното е лошо разбрано. Натуралистите отбелязват, че най-често вълците се раждат през зимните месеци (януари или февруари).

Жени могат да произвеждат до девет бебета, които се раждат най-вече сляпо. Козината им има тъмно кафяв цвят. Появата на пътуването им до кученца на обикновено куче. Изследователите отбелязват, че този вид животно е монограм. Той никога не предаде партньора си. Мъжът избира само една дама на сърцето. Други жени ще чакат малките да пораснат и може би избраният от тях ще бъде сред тях.

Бащите не се грижат за бебетата си по-лошо от майка си: когато се раждат бебета, бащите седят и пазят бърлогата,o ако жената реши да напусне територията си, тогава бащите превръщат жестоките си хищници в грижовни бавачки. Те играят със своите деца, ухапват ги по ушите и опашката. Те са в състояние да търпят търпеливо всичко, което правят малките.

Планински вълк местообитание



Хищниците от червено цвят живеят главно в гората или в планините. Повечето от редките видове се намират в Южна Централна Азия. Също така те могат да бъдат намерени в планинските Алтай и островите Ява и Суматра. Хищници се срещат и в нашата страна. Те могат да се видят в Далечния изток. Повечето от лицата са на територията на Монголия и Китай.

Преди това хищникът бил преобладаващ в страните от Таджикистан, Киргизстан и Казахстан. Можете да го видите и в западната и южната част на Primorye. В Бурятия, където беше постоянен горски представител, той напълно изчезна. Поради унищожаването на редки видове животни, долините на река Селенга и изчерпването на ресурсите за копитни животни. Също така е известно, че вълците от тази порода не живеят повече в райони и ниски планини на Трансбайкалия.

Състезатели и врагове на животното

На състезателите от червената порода вълк е необходимо да носят всички представители на котката. Това са леопарди, кугари, леопарди, тигри, рисунки и сиви вълци. Тъй като всички котловина ядат същата храна, конкуренцията между тях се увеличава няколко пъти. Често в тази среда има конфликтни ситуации. Един червен вълк не е валиден се справяйте с толкова много съперници. Ето защо, скалата до момента на ръба на оцеляването.

Освен това опасността е за рядко животно. Независимо от местообитанието на животното, хората ловуват животни, лишават ги от храна и също така като удоволствие организират лов за тях. Както и изчезването на редки видове допринасят за различни болести, те трябва да бъдат приписани на бяс и чума.

Социалното поведение на хищници в пакета

Социално поведение на червения вълкЧервеният вълк е социално животно, което живее в пакет. Едно стадо може да бъде от дванадесет до тридесет души. Това стадо е доста опасно. В стадото, вълците могат да премахнат състезатели, а също и да карат плячка в сляп ъгъл. Много животни отиват в търсене на ловен обект, определяйки следите от планинския вълк се страхуват. Изследователите многократно са забелязали случаи, когато стадо от червени вълци уби тигър.

Група от опасни животни, като правило, дълго преследва своята плячка, физически изчерпва, след което напада отзад. Начинът на атака на животното има невероятна яснота, приспособяване на движенията. Ловуването на стадата помага да се получат големи животни в вълци.

Високата и точна организация на планинския хищник обаче се проявява не само в лов. В стадото животните проявяват приятелска форма на поведение. Те играят, говорят и как кучетата отглеждат децата си. Главните вълци следват реда в тяхната общност. За съжаление, няма случаи, при които е възможно да се наблюдава поведението на животно за дълго време. Вълците живеят високо в планините, така че да стигнете до тях е доста трудно.

Изследователите подчертават недоверието на животното. Няма случаи, когато червеният вълк позволява на човек да дойде при него. Ето защо този вид вълци не се среща в зоологическата градина. И също така трябва да се отбележи, че е невъзможно да се проследи или да се доближи до животното.

  • Той има чудесно слушане. На разстояние от десет метра той ще може да чуе шумоленето на хартия.
  • Той има отличен нос. Той може да мирише на мириса на човек на стотици метри.
  • Той се крие в пукнатините на планините и пещерите, където е трудно да се достигне до човек.

Към днешна дата е невъзможно да срещнете червен или планински вълк у нас. Животното е включено в Червената книга на света и Русия. Червеният вълк има статута на изчезващ вид. Поради факта, че животни от този вид стават недостъпни за хората, точни данни за броя им все още липсват.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2021 uathetlesin.ru