uathetlesin.ru

Обикновени домашни птици: описание от снимката, в която живеят

Птица от пикаТази малка елегантна птица е кръстена с тънък глас. Звукът, който издава пика, е много подобен на писък. Тя принадлежи към групата на минувачите, семейството на пийкови. Размерите му са толкова малки, че понякога е трудно дори да забележите птицата. Тя се движи, като правило, спирално нагоре и надолу по дървото, където в продължение на дни търси буболечки, паяци и ларви на насекоми.

Размер на тялото на миниатюрна птица е само дванадесет сантиметра, а теглото му едва достига единадесет грама.

Тя предпочита да води ежедневие. През нощта пикатите като правило прекарват нощта със стадото си, а през деня търсят храна на свое собствено дърво. Тези деца живеят около седем години, два пъти годишно, като полагат яйца в размер на пет или шест парчета.

Домашна пика

Пиканите формират семейство пикчукови, което включва още пет вида птици.

Особености на щука

  • Как пика се хранятМалък размер, който е дванадесет сантиметра и тежи около десет грама.
  • Сивият цвят на птицата служи като прикритие, предпазвайки я от врагове.
  • Ключалката му е извита, полумесец. С негова помощ пика обработва всяка дупка по повърхността на дървото.
  • Птицата е много жилава и бърза, тя е в постоянно движение.
  • Коремът е сиво-бял на цвят, а червена коса се вижда близо до опашката.
  • Перата на опашката са твърди и дълги. С тяхна помощ птицата се държи добре на дървото.

местообитания

На европейската територия можете да срещнете два вида от семейството на пика. Това е pika обикновени и къси уши. Външно е трудно да се разграничат, дори и при внимателен преглед. Но тези птици имат различно пеене, според което тези видове са споделени.

В Хималаите има три разновидности на храна, от които дългогодишният щука на Ходжсън е изолиран като отделен вид. Навън тези птици се отличават с някои характерни черти. По този начин непалската пика е много лека, а кафявата пия с тъмночервен цвят на гърлото и същите страни. Хималайският вид е по-разнообразен. Липсва еднакъв цвят, характерен за всички видове.

Американските и европейските птици изглеждат еднакво.

Тази птица предпочита уреден начин на живот. Понякога пикатите се скитат в пакети на терена, опитвайки се да не се движат много на дълги разстояния. В Русия те могат да бъдат намерени навсякъде, където дърветата растат. Те не присъстват само в степната зона и в Далечния север.

Обикновен пика - най-често срещаният вид от семейството на храната. Живее във всички гори с умерен климат от Северна Ирландия и завършва с Япония. Тези птици не са мигриращи. Само онези, които живеят на север, могат да летят до по-южните райони през есента. Освен това пикавите, които живеят в планински гори през зимата, могат да се спускат.

Какво се храни

Обичайната диета на тези птици се състои от:

  • корабни бръмбари;
  • паяци;
  • ларви;
  • яйца от насекоми и какавиди;
  • семена от растения.

Възпроизвеждане на пикаОбхватът на общия пика вече говори за гастрономическите си предпочитания. Живот в гората на дърветата, птицата търси дни с остър клюн от насекоми от кората на дърветата. Най-често се вижда на склоновете на реките и езерата. И също така в изоставени градини и иглолистни гори.

Интересно е да извлечете фуражи. Тя почива върху цялото тяло с помощта на силна опашка и издърпва насекоми от пукнатините. За разлика от кълвача, който чака жертвата да излезе, пика го прави много по-ефективна и по-бърза.

Най-любимата храна на тези птици са костни бръмбари. Затова пикасите могат да бъдат наречени безопасно лечители на гората. От пролетта до края на есента тези трудолюбиви птици успяват да унищожат много вредители от дърво.

Намирането на птица, богата на насекоми, птицата отново и отново ще се върне и ще я инспектира от дъното нагоре до върха.

През зимните месеци, когато не е възможно да се получат насекоми, птиците ядат плодове от иглолистни дървета или различни семена.

Тази птица лети малко и на кратки разстояния, предпочитайки да прекарате цели дни в дървото, което харесвате. Въпреки факта, че птиците предпочитат да прекарат нощта в пакети, пикасите все още са склонни да бъдат сами. Само с настъпването на студено време тези птици могат да се видят в групата. Заслужава си да се отбележи, че те често са приковани към училищата на тимбусите и си седят здраво заедно с тях, бягайки от студове.

Обикновената пика обича да маркира своята територия и да я предпази смело от другите птици. Изненадващо, тя не се страхува от човек и като цяло се различава с известна безстрашие спрямо всички животни и птици.

През зимата пика влиза в състояние на мързел, но с настъпването на пролетта отново става изключително активна. Виждайки храната по пътя или пътя, тя разчупва дървото и го грабва, но след това винаги се връща към клоните.

Много често можете да видите разрошената и леко похабена опашка на тази миниатюрна птица. Фактът е, че поради постоянната употреба и опашката, както е известно, служи като подкрепа за нея, перата се разпадат и падат. Ето защо, домашните птици често са много опасни.

репродукция

Как е гнездото на путкаПо време на брачния сезон, който започва през март, мъжете стават много агресивни и груби. Боевете на тези пищящи птици могат да се определят от писъците, които бунтовниците вдигат.

Още през април те изграждат гнезда в кухина от избрано дърво с широчина около четиридесет сантиметра и до тридесет дълбоки. Трябва да се отбележи, че гнездата понякога са много ниски от земята.

За да се изгради гнездо, Птицата отнема до две седмици от времето. Всички отговорности за изграждане на жилище за бъдещи пилета са на жената. Строителният материал, както често се случва при птиците, са клонки, мъх, лишеи, паяжини и собствен пух. Твърдо работещият пика го укрепва не на дъното на кухата, а на стената. По този начин, гнездото не лъже, но виси в кухината.

Вече в края на април можете да видите първите яйца за яйца. Мъжете мълчат за този период. Яйцата обикновено се получават до осем парчета. Обичайният номер е пет или шест. Цветът им е бял, с червени малки петна.

Понякога започва зидарията, а по-късно през юни. Зависи от климатичните условия в района, където живеят птиците. Яйцата са много малки и почти без остър край.

Пилетата се появяват на петнадесетия ден след изнасянето. И с голяма полагането няколко яйца може да бъде неразработено. Слабите пилета могат да стъпчат в гнездото в първите часове от живота си. Мъжете и жените, които се опитват да хранят потомството си, непрекъснато летят с храна.

Веднага щом малкото расте малко, те вече се опитват да се разпространят по дървото, докато здраво се придържат към кората. Докато родителите се приближават, гнездото започва да пищеше и да отвори устата си.

Обикновено пилетата имат две хранения годишно. Но както вече беше казано всичко ще зависи от климата, в който живеят. Младите пилета обикновено се настаняват близо до родителите си. Започвайки с първата година от живота си, пилетата напълно молт. Това се случва в края на лятото и продължава до средата на септември. Контурното перо е заменено първо, а надолу е много по-късно. Новата писалка обикновено е по-ярка от предишната.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2018 uathetlesin.ru