uathetlesin.ru

Птицата от албатроса. Кои са скитащите албатроси?

Описание на кралски албатросАлбатросите се считат за много големи и силен

птици. За един ден птиците летят на 1000 км. Родната къща на албатросите е огромна океанска повърхност. Те не могат да видят суши за няколко седмици, прекарват цялото си време над водата. По правило албатросите обитават водите на три океана от Антарктика до южните брегове на Африка, Австралия и Америка. Птицата албатрос е Антарктика. Някои видове живеят само в Северното полукълбо на планетата, но много от тях са избрали южната част на Земята.

вид

Най-много голям видовете от тази птица са:

  • Кралски албатроси;
  • Странни албатроси.

Дължината на двата вида достига 130 см, а масата е 10 кг. Размахът на крилата на кралския и скитащ албатрос достига 340 см. Що се отнася до женските, техният размер на практика не се различава от размера на мъжките. Крилата на птиците се различават по своите твърдост, имат дъгообразна форма. Крилата са дълги, но много тесни. Също така има и сгъстен опростен водещ ръб. Чокът е доста голям. Върхът на клюна е огънат и ръбовете са остри. Ноздрите се намират отстрани на човката. Такива ноздри осигуряват на хората много добро усещане за миризма.

За да се движат във въздуха, птиците използват възходящи въздушни течения, отразени от повърхността на океана. Първоначално албатрос достига височина, а след това върху изправените крила планове над гладката повърхност, постепенно попадащи на повърхността на водата, по пътя, който го изследва. Птиците падат на височина 1 метър. На тази надморска височина те могат да летят на 22 метра хоризонтално.

Албатрос ОписаниеСпестяването на енергия на албатросите позволява специален дизайн на крилото и планиране. Поради тази причина птиците могат да останат във въздуха в продължение на няколко часа, без да размахват крилата си. Когато няма вятър, албатроса принуден да направи пляскащи крила, но в този момент те не предпочитат да летят изобщо. Винаги албатросите се смятат за лош знак за моряците, тъй като техният външен вид показваше приближаването на буря.

че вземете почивка, Албатросите седят на водата или на мачтите и палубите на корабите. Поради факта, че птиците имат много дълги крила, те се нуждаят от излитане за излитане. Предпочитайте албатрос да излита от скалите или стръмните склонове.

цвят

Що се отнася до цвета, при някои видове в горната част на багажника перушина черен цвят. В същия цвят е боядисана и горната част на крилата. Гърдите на птиците са бели, като крилата отвътре. Този цвят е характерен за кралския албатрос. Той само пера на края на крилата са боядисани в черно. Останалата част от оперението може да не е бяла, но тъмно кафява, почти черна.

Младите индивиди могат да се различават от възрастните птици по цвят на оперението. Опрашването поема различен сянка, когато птиците достигат пубертета и това се случва 6-7 години след раждането.

Какво ядат?

Независимо от вида, независимо дали това е скитащ или кралски албатрос, птиците ядат главно следното храна:

  • Птици от албатрос-местообитанияриба;
  • Малки сепии;
  • Малки октоподи;
  • крил;
  • Малки ракообразни.

В допълнение, представители на тези птици могат да ядат мъртви вода обитатели, които са изобилие в моретата и океаните.

Албатросите често се привързват събуждам кораби и кораби, които ги придружават от дълго време, като поглъщат всички отпадъци, които се изхвърлят в морето или океана. И ако на пътя птиците се натъкват на някаква плаваща база за преработката на морски продукти, албатросите са готови да летят за такива кораби месеци за няколко хиляди мили. Този начин на живот за хората обаче е нещо обичайно. Не е нищо, че скитащият албатрос получи такова име. Тези птици са постоянно на пътя.

област

Албатросите се считат за вечни номади. Те не само имат постоянно местообитание, но те са в постоянно движение, улавяйки практически цялата планета с полетите си. Както споменахме по-рано, такива птици прекарват по-голямата част от живота си над океана или морската повърхност далеч от брега. Да не виждаш суши месеци е съвсем нормално за тези птици. Албатросите летят със скорост 50 км / ч, понякога скоростта им може да достигне 80 км / ч. При тази скорост птиците могат да летят почти денонощно. В деня, албатросите покриват разстояние от почти 1000 км. Индивидите, които бяха маркирани от геолокатори, прелетяха по цялата планета за месец и половина, някои от които правеха това повече от веднъж.

Интересен факт е, че въпреки този бездомен живот, албатросите гнездят стриктно на определени места. Всеки вид има своето място гнездене:

  • Фолкландските острови;
  • Островите Галапагос;
  • Японските острови;
  • Хавайски острови и много други.


Всяка птица винаги се връща стриктно до мястото, където е родена.

Проучванията показват, че техните гнезда са оборудвани на разстояние около 22 метра от мястото, където самите те са родени. Каква невероятна точност и феноменална топографска памет за хора, които не виждат Земята от години!

Възпроизвеждането и продължителността на живота

Bird AlbatrossЗа албатросите е типично моногамна начин на живот. Такива птици през целия си живот се намират само един чифт и остават верни на избрания от тях до края на дните си. Както бе споменато по-рано, расте при лица възниква от 6-7 години от живота си, така че те да започнат да започне семейства към тази възраст. Това се случва, че птиците търсят няколко години. Процесът на ухажване за жената е много интересен. Когато се запознават, мъжете правят някакъв брак с танц преди спътника си. Такова ухажване може да продължи няколко дни.

Ако жената е привлечена от мъжа, те прекарват известно време в мястото на любовта си, и след това се изпраща на пустинен остров и да започне да се оправдае бъдещата им дом, изграждане на гнезда на трева и мъх.

женски Албатросът съдържа само едно яйце, което инкубират на свой ред. Перата варират помежду си, като правило, на всеки 2-3 седмици. Излюпването на яйцата има доста дълго време. Майката се появява само на 75-80 дни. По тази причина албатросите губят до 20% от теглото си по време на цялата инкубация.

Растежът на пилето е много бавен. Първите три седмици родители го хранят всеки ден, а след това само веднъж на няколко дни. Птиците се грижат за тяхното потомство за една година, докато пилето не стават по-силни и да бъде в състояние да се грижат сами за себе си сами.

Ето защо на възраст за женене периодът при птиците се случва не по-често от веднъж на 2-3 години. В някои случаи, дори по-рядко. Въпреки това, независимо от продължителността на прекъсването, всеки мъж на есента лети на острова и там чака избрания от него човек, който по правило пристига малко по-късно. Това продължава семейния живот на тези необичайни птици. Ако някой от тях не летят до острова, то вторият остава само за остатъка от живота си. Техният съюз е толкова силен.

Животът на скитащите албатроси и други видове е приблизително 50 години.

врагове

Заслужава да се отбележи, че смъртността на тези птици е ниска. Почти нищо не застрашава птиците над открития океан или морска повърхност. Опасност може да възникне само по време на сравнителния сезон, когато птиците гнездят. Но това се случва много рядко. Като правило, хищници не живеят на островите, на които двойки гнездят. заплаха могат да се показват само от:

  • Плъхове, които най-често се внасят в необитаема земя;
  • От диви котки, които също са оставени тук от хората.

Тези врагове могат да атакуват и двамата родители и малки пилета.

През миналия век най-голямата заплаха за птиците беше човекът. Хората безмилостно унищожиха такива птици в името на пера, които бяха използвани за украса на дамските шапки. Понастоящем почти всички видове албатрос са защитени от Световния съюз за опазване на околната среда.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2021 uathetlesin.ru