uathetlesin.ru

Птицеферма: местообитание, начин на живот, диета

Описание на птичи птициМухаларите, малките пики, принадлежат към порядъка на минувачите. Всички представители на тези птици имат дълги, в сравнение с тялото, крила и слаби крака, които не им позволяват да се движат активно на която и да е повърхност. Чиракът им винаги е широк и мощен, на който е ясно видим хребетът на свръхглавата.

На краищата и в основата на клюна на птиците са доста твърди и еластични четина, които помагат за улов мухоловка храна в движение. Теглото на тази птица обикновено едва достига 25 грама.

Птицеферма

Тези pichugas не са напразни, наречени flycatchers - тези насекоми правят любимата си храна за тях.

Абсолютно всички тези птици, независимо от вида, предпочитат да живеят на места с отворено пространство - отворено горски поляни, горички, паркове и площади. Тези бебета абсолютно не се страхуват от човека, така че често могат да се видят в града.

Мухолози - летящи птици, така че с настъпването на студено време те предпочитат да летят до топли райони - или в Южна Азия, или на африканския континент.

Размерът на всички flytraps са малки птици, като малки врабчета. Но по отношение на цвят, има много опции - сиво, черно и бяло, ярко оранжево, тъмно синьо, лимон, както и много други, най-необичайните и ярки цветове могат да бъдат намерени сред тези птици.

Общо в света има повече от 300 вида птици, но в нашите географски ширини не могат да бъдат открити повече от 20 от тях.

Най-известните в нашата страна са били три вида:

  • сива мухарка;
  • малка мухарка;
  • шарен мухоловка.

Помислете за тези трохи по-подробно.

Сивата муха

Характеристики на мухаркаСивата муха тя се различава от братята си в по-ненатрапчив цвят - както става ясно от името на птицата, тя има сив цвят. Долната част на тялото на тази птица е със светло сив цвят, а горната част е малко по-тъмна - сиво-кафява. Тези птици рядко пеят, но размерът е същият като врабчетата.

Хънтс сивият мухар, седнал на клон и чакащ плячка, се вглежда внимателно наоколо. След като е забелязал потенциална жертва, птицата бързо разчупва клон и преследва плячка във въздуха.

Сивата муха, както и роднините й - мигрираща птица, летящи до зимата в топли страни, най-често до Африка или Южна Азия.

В нашия регион птицата се завръща до средата на май и започва да построи гнездо. Сивите глухарчета са създадени само от женски, а мъжете не участват в този процес. За строителството използват суха трева, слама и подобни материали. Nest по-често тези малки pichuzhki в горите, площадите или градските паркове. Внимание към човека, те обикновено не привличат поради своята "сива", незабележим външен вид, така че спокойно съжителстват и да растат потомство в близост до човешко присъствие.

Те правят яйцата на тези малки птици почти винаги през юни, а зидарията варира от три до седем малки зелени яйца.

Малка махала

Това птиченце не е за нищо нарича малък, тежи по-малко от 11 грама и дължина 10 см. Външно, това бебе е различно от сиво, червено петно ​​на гърдите и белите петна на опашката. Но пеенето й е много различно от първото. Това е много тъжна, драматична мелодия с тревожно свирене.

Малка махала предпочита да се скрие от човешките очи и избира за тези цели смърчови или смърчови широколистни високи, тъмни гори. Гнездата на това бебе, въпреки скромния си размер, са много по-големи от тези на нейните стоки - средният размер на гнездото е 300 метра.

Веднъж в годината, през лятото, тази птица съдържа около 3-6 яйца, от които след 2 седмици се появяват пилета, покрити със сив пух. Яйца в малка гъсеница с бял цвят с малки червени петна.

Сред всички изброени тук flycatchers, тази птица е най-редкият в нашия регион.

Пие мухоловка

Какво прави хлебарят?Този тип мишеловидка, цветът на мъжете и жените е кардинално различен. Жени - neprimetlivogo сиво-кафява на цвят, от мъжки пол също имат контрастни черно-бяло: бял корем, черен гръб и бели петна по крилата и перата на опашката. Теглото на птиците от този вид варира от 11 до 18 грама, а дължината на тялото рядко надвишава 16 сантиметра.

Гнезда на тези птици често могат да бъдат намерени в градски площади и паркове, защото пещерът се доверява на хората, но те също могат да се заселят в горички и голямо разнообразие от гори.

От зимуването, разнообразните се връщат през пролетта - през април, по-рядко през май. Мъжът винаги лети първо, избира подходящо място за гнездене и започва да пее. С звуковото си пеене той съобщава, че избраното място е заето и женската може да дойде при него.

Гнездата на боята често са изградени от импровизирани материали - различни клонки, парчета кори от дървета, сухи листа. В градските условия можете да намерите гнезда на гъби от хартия, стари вестници, бонбони. Всичко, което се намира, може да служи като строителен материал за гнездото на тази птица. Жените и мъжете предпочитат да живеят в съседство, но на разстояние - на по-малко от 30 метра един от друг.

Когато процесът на изграждане на "жилища" е свършил, Жената поставя яйца, обикновено техният брой е от 3 до 10 парчета. Яйцата имат синкаво-зелено оцветяване, излюпвайки разцвета си от порядъка на две седмици. През цялото това време мъжът се храни и натиска женската. След раждането на малки гнезда, и двамата родители се занимават с производство на храна за своя рогат добитък - разнообразен може да доведе до 500 пъти на ден за хранене на децата. След 15-17 дни, пилетата вече са в състояние да излетят от гнездото и да си осигурят самостоятелно храна. Окончателна независимост и отделяне от родителите, пилетата се придобиват 4 седмици след раждането.

И така, как можеш да разбереш, че тази птица ти е срещнала?

  • Малък размер - не повече от 16 см.
  • В нашия регион може да се намери само през топлия сезон.
  • Живее в райони с открито пространство.
  • Чакането чака в дърветата, гледайки плячка.
  • Теглото не е повече от 25 грама.

Това е всичко, което трябва да знаете, за да разпознаете тази малка, но много интересна птица.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2018 uathetlesin.ru