uathetlesin.ru

Характеристики на вида Flying Fly (летящ протеин)

Летящ легионОбликът му изглежда като обикновена летяща катерица с катерица с къса катерица. Между тези два вида има само една разлика - в общата муха, между предните крайници и задните крака е дермалната (летяща) мембрана. Той играе ролята на т.нар. Парашут, когато скача и позволява на животното лесно да се премести от едно дърво в друго, като използва въздушни потоци и избира траектория.

По време на полета мухата може да маневрира поради напрежението на мембраната и също така да промени посоката с 90 °. Преди засаждането животното се изправя изправено, а след това се придържа към дървото с всички лапи. Летящият протеин може да преодолее разстояния от около 60-70 метра, което всъщност е много за животно с толкова малки размери.

В размера си това миниатюрно животно е малко по-ниско от обикновената катерица. Дължина на тялото може да достигне от 12 до 23 см, крака - 3-4 см опашка - 11-13 см, тегло - 125-170 грама. В сравнение с тялото, опашката на това животно доста голям и покрити с дебел пухкав вълна и малък заоблени уши и без четки - само 18 милиметър. Главата е закръглена с големи и видни очи с черен цвят. Това се обяснява с нощния живот на това животно. Районът около очите е заобиколен от черен ръб.

Краката на летящата катерица са доста къси, а задните крака са по-дълги от предните крайници. Ноктите са остри и силно извити. Летящият протеин има по-дебела и мека кожа от тази на обикновена катерица. Горната част на тялото има сиво-сребрист цвят, често има кафяв оттенък, а дъното обикновено е бяло. През зимата вълната е особено буйна и варира от светли нюанси на сиво до тъмно.

хабитат

Протеините са летливиЛетящият протеин като вид е сравнително широко разпространен в почти целия горски пояс на Русия. В Сибир, той може да се открие в гористи дървета, в Западен Сибир, борови гори и брезови гори предпочитат своето местообитание. И също така може да се намери на територията на Финландия, Китай, Корея, Естония и Латвия. В иглолистните гори е рядкост. Живее предимно в широколистни и смесени гори с кухи дървета. Най-често това са пещерите или влажните гори - гори от бреза. Обитаващите катерици живеят във високи планински гори, които са високи в планините.

Поради естествения цвят на мухата, те лесно могат да се слеят с околната среда и да останат невидими по всяко време на годината. Както жилища тези животни предпочитат да използват естествени дървета с хралупи, стари гнезда на катерици и четиридесет, пукнатините на скалите или да организира техните гнезда на самия върховете на височина от 3-12 метра от земята. Това осигурява протеини с надеждна защита от хищници, както и добър преглед, който увеличава продължителността на полетите.

начин на живот

Летливият протеин, подобно на общия протеин прекарва по-голямата част от живота си върху дърветата и много малко време е на земята. Това е основният фактор, който го предпазва от хищници, които искат да ядат това миниатюрно животно. Почти през цялото време протеинът прекарва в търсене на храна и е активен през всички сезони. На други животни, които не проявяват интерес към нея, тя реагира съвсем спокойно, тъй като тя няма агресивни поведенчески черти.

Начинът на живот на летящите катерици - нощ и здрач. Гнездата, в които обитават, са предимно кръгли и са съставени от суха трева, мек мъх и лишеи. Най-често летящи катерици се установяват за двама, с изключение на само кърмещи женски с потомство, тъй като те са по-агресивни и са склонни да защитават своята територия.



Намирането на тези животни в гората може да се намери най-вече върху купчини тор, като мравка яйца ярко жълти, като следите на земята, те оставят много рядко и те лесно могат да бъдат объркани с катерица. Гласът на летящата катерица може да бъде чут късно през нощта, прилича на ниско гърмене.

Захранване

Основата на храненето на обикновена муха:

  • млади игли;
  • кедрови ядки;
  • бъбреци от широколистни видове;
  • върховете на издънките.

През лятото този списък включва и плодове и гъби. По-рядко тези животни се хранят с млада кора от дървета:

  • клен;
  • бреза;
  • върбови дървета;
  • трепетлика.

Но основният им деликатес - бреза и елхови обици. Те летят с обикновената флаера за зимния период, сгъвайки се в кухина. Диетата му като цяло зависи от местообитанията. През зимата активността на тези животни е драстично намалена. По време на студове, те са в гнезда или кухини, яде готови храни за храна, но не попадат в хибернация.

репродукция

Обикновена летяща мухаМалко се знае за възпроизводството на обикновените видове летливи видове. Бременността при жените трае 4-5 седмици. Веднъж годишно се раждат 2-4 малки. Първото потомство е през април-май, втората е в началото на юли. Те са родени слепи, виждат след две седмици от живота си. Приблизително за 36-41 дни за пръв път самостоятелно напускат гнездото и от 45 дни са в състояние да направят първите си удари. Периодът след 50-ия ден от живота се счита за постижение на зряла възраст. От този момент потомството напълно става независимо и преминава към дажбата за възрастни.

В плен, летящите катерици живеят от 9 до 13 години, в природата - 5 години. Разликата в времето е, че те се ловуват от много хищници. Основните им врагове са мартени, големи сови, рядко самули.

Брой на

Ловът на тези животни е забранен, тъй като броят им е ограничен. Обикновената летяща муха е под повишена защита и е включена в Червената книга. В плен, за тях е трудно да свикнат, тъй като отнема много място, за да изпълняват скокове. Кожуха е доста дебела и мека, но е с малка стойност, тъй като е лесно унищожена, което затруднява нейното действие.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2021 uathetlesin.ru