uathetlesin.ru

Благороден елен. Общи характеристики

Благороден елен - особености на животнитеЕдно животно с величествени рога и грациозен външен вид винаги предизвиква наслада от хора, които се срещат с него в дивата природа. Европейската елен - копитен бозайник с невероятни работници и външни характеристики са главните герои на много приказки, легенди и истории, предавани от поколение на поколение. текущото име на животно идва от старославянски думата "Хелън", защото тя е толкова в далечното минало, наречен славянски народи животно antlered.

Характеристики на благороден европейски елени

Размерът на елените зависи от местообитанието и характеристиките на видовете. Така например северната скала расте от 0,8 до 1,5 метра на височина и два метра дължина. Теглото на възрастен достига 200 килограма. Дължината на елените е рядко надвишава един метър, а теглото е 50 кг.

Благородният елен е смятан за най-елегантен и популярен, защото се отличава с тънко тяло пропорционално добавяне, Удължено гърло и леко разширена глава. Животното има жълто-кафяви очи и леко широко вдлъбнато чело. Ако един вид еленни крака е тънък и елегантен, а другият има къси крака. Във всеки случай, за всички видове се характеризира с добре развита мускулатура и пръсти, заделени.

Възрастта на елените се определя от състоянието на зъбите. Например, специалист може да разбере колко е старо животно, като се вгледа в степента на смилане на кучешките зъби и резци, тяхната кривина и ъгъла на наклон.

рог

Отличителни белези на еленПочти всички видове елени имат грациозни, разклонени рога, които се наричат ​​панта. С изключение на без вода. Трябва да се отбележи, че такива костни процеси са само на главата на мъжете, те отсъстват при жените. Въпреки това, за северните елени тази тенденция не е характерна, тъй като женските имат и малки рога.

Голяма част от тези двукопитни животни, особено тези, които живеят в умерения пояс, извършвана годишно проливат еленови рога, а след това расте в тяхно място нови. Първоначално, тези процеси се състоят от хрущял и с течение на времето растат гъста костна тъкан. Скорост на растеж зависи от интензивността на храненето. Колкото по-наситена е диетата, толкова по-висока е скоростта на растеж на рога. Ако местообитанието на елените е тропическа гора, тогава те не могат да пуснат рога няколко поредни години. Представителите на екваториалната зона изобщо не ги губят.

Основната цел на рогата

  • Защита срещу хищници. Известно е, че еленът е любим деликатес на много хищници, включително мечки и вълци. Наличието на силни рога ви позволява да предпазите стадото и потомството от фатален изход.
  • Нападение в случай на опасност. Ядосаното животно може лесно да атакува противника и да му причини сериозни наранявания. Има случаи, когато мъж, защитаващ семейство, уби няколко вълци.
  • Борба за жената. Графичните рога позволяват на мъжете да завладеят другите и да спечелят женската.

Дуел на елени мъжки в полза на женатаЕленът използва рога, за да работи и търси храна. С тяхна помощ, животните откриват снега и търсят хранителна купа. Люлеенето на рога на възрастен мъжки елени достига 120 сантиметра.

През зимата червеният елей е обрасъл с гъста и дълга кожа, а през лятото - тънък и къс. Цвят на козината се определя от вида и района на местообитанието. Има кафяв, кафе-кафяво, червено-кафяво, кафяво, сиво, червено, черно-бяло, както и лица с характерните петна и маркировки.

Животното е в списъка на най-бързите бозайници, така че тя може да бъде да се развиват с невероятна скорост беглец от хищник - .. 50-55 километра в час.

Къде да посрещнем елен с рога

Значителна част от рогата елен се среща в Европа и Северна Америка. Други видове живеят в Азия, Южна Америка, Африка, Австралия и Нова Зеландия. Максималната възраст за нормално хранене и подходящи условия е 15-20 години. Ако животното е отгледано в стопанство за отглеждане на елени или зоологическа градина, продължителността на живота се увеличава до 25-30 години.

Където живее червеният еленОтличителна черта на благородния елени е непринудеността към местообитанието. Рогът може безопасно да живее в непроходими гори, по склоновете на алпийските планини, по равнините и влажните зони. Повечето видове се среща на места с висока влажност или близо до водни тела. Почти всички хора не остават на едно място от дълго време и постоянно се скитат. През лятото животните формират стада и се преместват в равнини и гори с изобилие от хранителни растения. През зимата те отиват в труднодостъпните части на гората, надявайки се, че има повече храна там, отколкото на покрити със сняг равнини.

Какво яде елен

Всички елени се хранят с храна на растенията, а характеристиките на диетата се определят от района на местообитанието и видовете.



През пролетта, рог хранене на зърнени храни, чадъри и бобови растения. През летния сезон животните излизат за горски площи, за да намерят ядки, кестени, гъби, плодове, както и хранителни семена от различни растения.

През всички топли сезони благородният елен насища тялото ви с бъбреци, листа и млади леторасти от дървета. От плодовете, които се намират в очите, включително крушите и ябълките, животното не отказва. През студеното време Необходимо е да се маха кората от дървета или клони от растения. Липсата на нормално съдържание на минерали в зимната храна се допълва със сол от сол или минерални извори. Те могат също така да овлажнят земята, която се накисва в соли и минерали. Ако тялото не разполага с точното количество протеин, животните започват да ядат изхвърлените си рога или птичи яйца.

Основните сортове

Понастоящем еленът е разделен на 3 подфамилии, 19 рода и 51 вида. Важно е да се разбере, че в допълнение към благородните или елени има и други подвидове в природата, включително елен, пай, сърна, елк и други.

Сред най-популярните и известни в цял свят елен, е необходимо да се разграничат такива сортове:

  • благородна;
  • на север;
  • вода.

Благородният елен

Възможно ли е да ловува благородния елениТя принадлежи към рода на тези елени и се състои от 15 подвида. Тази порода има характерно бяло петно ​​в областта на опашката и точно над опашната кост. Цвят не предостави зацапване и рог разпределени множество отрасли (особено ако става въпрос за европейски формат), като грациозна Kroon. Размерът на възрастен често достига 2,5 метра дължина и височина 1,3-1,6 метра. В зависимост от подвида, плячка, животните могат да получат до 300 кг тегло. Малък Бухара елен едва ли нарасне до 170-190 см на дължина и тежи до 100 кг.

В диетата на еленчето са бобови растения, хранителни билки и зърнени храни. През зимата животните се разяждат на храсти, се хранят с паднали листа, гъби, кестени и кори от дървета. Не се отказвай смърч или борови игли, лишеи или жълъди. При липса на нормално равновесие, солите в тялото се преместват на естествени или изкуствени соланочасове. Местообитанието на възрастен може да достигне няколко стотин километра. Размерът на територията се определя от наличието на фуражи и жени.

Серията еленчета е западна Европа, Скандинавия, Китай, както и Австралия и Нова Зеландия. Основното условие за нормалния живот на този вид е наличието на резервоар в близост. В стадото може да има 10 индивида, но по време на чифтосването броят им нараства до 30 души.

северен елен

Второто име на тази порода е caribou. Основната характеристика на тези животни и разликата от другите роднини е в горната устна, покрита с дебела кожа и рога при жените. Възрастният мъж расте с дължина от 1.9-2.1 метра и тежи 190 килограма. Дължината на женската е 1.6-1.9 метра, а теглото е 123 кг. Еленът се характеризира с клякам физика и липса на благодат в сравнение с други видове.

Основната съставка на диетата е тревата в снежната тундра, храсти, горски плодове и гъби. Ако тялото няма протеин, животното трябва да яде яйца от птици, а понякога и млади пилета. Често рог ядат малки гризачи - леминг. В пермафрост основната храна е мъх ягел. Ако балансът на солта е под нормалното, животното трябва да пие морска вода или да има свои собствени изхвърлени рога.

Жителите на вида в тундрата и тайгата, Северна Америка и някои острови на Арктическия океан. Големи стада могат да се появят и в равнините, в планинските райони или във влажните зони.

Водолей

Тя се отличава с липсата на рога, както при жените, така и при мъжете. Тя расте до 75-100 см дължина, 45-55 см височина и има телесна маса от 9 до 15 кг. Възрастният мъж има извити зъби, които изпъкват значително под горната устна. Обвивки кафяво-кафяв, а основната храна е млад сочна трева, храсти, листа и река острица. Поради вълчи апетит и липсата на фуражни животни могат да причинят сериозни щети на реколтата и да направи опустошителни нападения на оризовите полета. В дивата природа се намират в близост до заливните равнини в Източна и Централна част на Китайската народна република и на Корейския полуостров.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2021 uathetlesin.ru