uathetlesin.ru

Най-интересните и необичайни факти за слоновете

Слоновете: забавни фактиОбикновено зоолозите определят два вида тези невероятни гиганти: Африка и Азия.

Обхватът им е огромен, така че африканците живеят в цяла Африка на юг от Сахара и Азия в Южна и Югоизточна Азия. Важно е да запомните, че слоновете са най-големите земни животни в света.

Поради многобройни причини, като бракониерство или унищожаване на местообитания, популацията на слонове в света е драстично намалена. Африканските слонове са посочени като уязвими от Международния съюз за опазване на природата, а азиатците определят червената книга за застрашена.

Интересна информация за слонове

Изучавайки и наблюдавайки тези красиви, много умни и много мирни бозайници, събрахме един непълен, но интересен списък от 25 малки факта

25 интересни факта

25. Слоновете произвеждат няколко типа звуци. Най-често звукът е много подобен на звука на тръбата. Това звучи, което животното издава по време на възбуда, стрес или агресия. Обикновеността обикновено достига до 6 мили.

Елементи на живот на слонове24. Жените могат да имат деца под 50-годишна възраст. Като правило те имат ново дете на всеки две до четири години. Те обикновено имат едно дете, близнаците са много редки.

23. Кожата на бозайника е толкова чувствителна, че могат да почувстват как седят на малка птица или дори на муха.

22. Основната причина, поради която животните са били масово убити от бракониери, е техният бик. Макар последните научни изследвания в университетите в Обединеното кралство да са доказали това Слонова кост е 100% дентин - тъкан, която е подобна на костта и няма специфични свойства и качества.

21. Интересен факт за багажника. Въпреки че багажникът е наистина огромен, тежащ около 400 килограма, това е толкова умен могат да вземат много малки неща, например една зърна от ориз или малка клонка.

20. История на африканските подвидове, които пият алкохолни marula плодове е дългогодишен мит. Животните не ядат плодове, а дори и да го правят, това ще изисква около 1400 парчета, така че едно животно да се напие.

19. Новородените могат бързо да стоят на крака. Слоновете са родени сляпо, тежащи до 260 килограма.

18. От древни времена животните са били използвани за работа. Те са били използвани от хора за различни задачи, понякога дори са били малтретирани от тяхната помощ. Тъй като биковете могат да бъдат твърде опасни и най-често те трябва да бъдат оковани. Историята разказва за участието на слонове във войни, където те се считат за страховито военно оръжие. Експлозията на тези извънредно мирни гиганти беше отвратителна.

Причините за намаляване на броя на слоновете17. Интересен факт е животните имат отлична памет. Това може да има действителна основа. Може би те имат когнитивни карти, които им позволяват да запомнят големи пространства за дълъг период от време.

16. Изследванията на учените в дивата природа показват, че средната продължителност на живота е от 45 до 65 години. Най-старият от гигантите някога Лин Ван, азиатски слон, който почина през февруари 2003 г. и е живял 86 години преди гигант.

15. Тези невероятни животни обичат водата, те са добри в плуването, а също така за кратко се потопете във водата и да получите голямо удоволствие в игрите с вълни. По този начин ставите на краката почиват от тежкото тегло при прекъсване, когато животните са наводнени.

14. Като човешки деца, горили, магии и делфини, характеристиката е самоидентификация в огледалото.

13. Тези невероятни животни са способни на човешки емоции, като усещане за загуба, скръб и дори плач, помнете и оплаквайте близките си при сливането на много години след смъртта им.

12. Най-близките живи роднини:

  • giraksy,
  • у дома.


11. Тези гиганти не се страхувай от мишките, както ни казват някои митове. Но тук мравките и пчелите се страхуват да ужасят. Следователно, африкански фермери, за да защитят полетата си от добри гиганти, поставили границите на притежанията на Улия с пчелите.

Слоновете са миролюбиви животни10. Животните могат да се движат напред и назад, но не могат да се движат, да скачат или да скачат. Те са толкова тежки, че по принцип не могат да откъснат четири крака от земята в даден момент.

9. В земния свят, слоновете са гиганти, но в сравнение с китовете те са по-скоро гноми. Един език на син кит може понякога да надвишава теглото на възрастен.

8. Друг интересен факт - слоновете могат да открият сеизмични сигнали от сетивните клетки в краката си.

7. Ум и изобретателност. Вместо слънцезащитни средства, които защитават кожата от ултравиолетово лъчение, животните са предположили, че използват кал и кал. Въпреки твърдостта, кожата е много чувствителна.

Без обичайните кални бани, не можете да направите това, за да го предпазите от слънчево изгаряне, загуба на влага и ухапване на досадни тропически насекоми.

6. Слоновете са алчни. Всеки ден те могат да ядат до 16 часа и да консумират до 600 килограма храна.

Слоновете обичат да прегръщат куките си5. Докосването е важна форма на комуникация между животните. Обикновено се поздравяват, потискат или прегръщат ствола. По-възрастните мъже също използват уши и крака, за да дисциплинират младите.

4. Изследванията показват, че по-голямата част от видовете бозайници, които първо имат бебешки зъби и след това един комплект възрастни зъби, докато слоновете - polifinodonty. Зъбите растат през целия живот.

3. В тялото на възрастен слон, повече от тридесет и девет хиляди мускули.

2. Най-големият регистриран мъж тежи 26 000 паунда и е висок 13 фута.

1. Жените претърпяват най-дълъг период на бременност на всички бозайници - те са бременни в продължение на 22 месеца.

заключение

Африканските слонове са по-азиатски и имат два подвида - африканския слон Буш и африканската гора.

Сред другите интересни факти за слоновете трябва да знаете, че:

  • Този гигант е единственият познат бозайник, който, въпреки че има колянни стави, не може да скочи! Смята се, че това се дължи главно на размера на слоновете, но и защото краката на слоновете са къси и склонни да поддържат феноменално тегло.
  • Слоновете са тревопасни, които прекарват около 16 часа след консумирането на храна! Те търсят зелени листа в върховете на дърветата, но не е необичайно, когато могат да разбият дърво, за да получат листата.

Една от легендите, свързани със слоновете, е, че слоновете са ужасени от мишки. Това е лъжа!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2021 uathetlesin.ru