uathetlesin.ru

Мигрираща птица от обикновен фин

Финч: външен вид, местообитаниеПочти всеки жител на Русия най-малко веднъж в живота, там са малки, като врабче, птица - Финч. Въпреки приликата с врабчето, не е трудно да се разграничат тези двама представители от реда на пасажерите. Finchs са по-цветни, особено мъже. Те могат да се похвалят пред блестящите братя червеногуша, синя глава и кафяво със зелен оттенък на гърба.

Природата е надарена с по-малко забележителен цвят, оперението им не е изненадващо с яркостта на цветовете, изглежда изцветно в сравнение с мъжете. В природни условия тези птици рядко преживяват до тригодишна възраст, докато в плен могат да живеят повече от десет години.

Как изглежда финчата?

Струва си да погледнете външния вид на тези птици. Мнозина отбелязват своето сходство с врабчетата, но цветът на финландците е тяхната отличителна черта. Особено се отличават мъжете от този вид:

  1. Finchs са малки птици. Дължината на тялото им рядко достига двадесет сантиметра, а теглото - тридесет грама.
  2. Чокът е малък и остър, боядисан сив.
  3. Оперението на главата и шията е синкаво или тъмно синьо.
  4. Гърлото, бузите и гърдите имат ръждив, тъмночервен или дори бургундски цвят от пера.
  5. Челото е боядисано в черно, а опашката е черна с тъмнозелен оттенък.
  6. Гърбът има тухлено или крехко перо.
  7. На всяко крило има две ярки ивици.

През есента птиците започват периода на опушване, а новото оперение на мъжете става толкова слабо, колкото женските. Тогава цветовете стават наситени и стават по-ярки и по-предизвикателни по време на брачния сезон.

Цветът на човката на финките варира със сезона. През зимата тя придобива кафяв оттенък, а през пролетта и лятото не е много синя.

Как изглежда финчата?Цветът на женските не е изненадващ с бунта от цветове. Оперението им е боядисано в по-бледи цветове. Това е необходимо, за да се направи птицата по-малко видима за хищници. Особено този цвят помага при излюпването на яйца. Жената се слива с околния пейзаж и не привлича вниманието на нежелани лица. При момичетата - кафяви пера на гърба, гърдите са боядисани същите като при мъжете. Като цяло, цветът им е направен в по-задържан тон и има тъмно зелено отблясване.

Пилетата за възрастни са покрити със същото оперение, както при женските, но след това, при първия молт като възрастни птици, перата им придобиват цвят, в зависимост от пола

Местообитание на обикновен фин

Обикновено населяват финландците цялата територия на Русия, а също и Европа. Те също могат да бъдат намерени в Северна Африка и в Азия. Орнитолозите смятат финките за истински уникални същества и това мнение е напълно оправдано. Въпреки малкия си размер, тези птици могат лесно да летят на дълги разстояния, морета и океани. Финките предпочитат да се заселят в горите, но благодарение на голям брой градове тези птици могат да бъдат намерени в градски паркове, градини и площади. Хората се третират спокойно и отдавна са се научили да се възползват от подобен квартал на полза и собствена полза.

Сезон на полета

Въпреки че финландците се считат за мигриращи птици, някои стада предпочитат да останат у дома си у дома и да се справят добре със студения зимен климат. Останалите птици в края на лятото започват да се отклоняват в групи от петдесет и сто души и през септември да летят в Централна Европа, Азия, Крим и Казахстан. Там те чакат тежка руска зима и се връщат в родината си през пролетта.

Финч: описание на живота, външен видНе всички стада правят дълги полети, някои хора предпочитат просто да се преместят в съседните по-южни райони и да спрат за зимата там. Когато летите на юг, финги развиват скорост от около петдесет и пет километра в час. Периодично птиците правят спирки за няколко дни, където почиват и се хранят.

Плодовете, оставени да прекарат зимата в родния си район, също се събират в групи, а през зимата те мигрират от горите до поляните, полетата и други открити пространства. Те често се бият от финландци, врабчета и финландци, които благоприятно ги вземат в своите пакети.

Името идва от Finch думите птици, като е студено и замразяване, тъй като отлети в топли краища само с настъпването на студеното време, и се връща у дома в началото на пролетта. Нашите предци са имали какво да предприеме, свързани с тези прекрасни птици, например, те вярвали, че чинка пее на студ, и ако се установи, през зимата или началото на пролетта, тя се затопля. На латиница името на тази птица звучи като Фрингйла, което означава охлаждане.

Орнитолозите разделят финките на:

  • Заседнал.
  • Номадски.
  • Миграционният.

Начинът на живот на тези птици директно зависи от географията на тяхното местообитание.

Лайфстайл и характер

Финч лети много бързо и на земята те се движат скокове. Тези птици - виртуозни певци. Те имат приятен, силен и силен глас, подобен на чучулига, но различаващ се в различна индивидуалност.

Песните на финландците се състоят от три секунди мелодии. Между тях птицата прави малки паузи. Младите индивиди се отличават със своята простота на изпълнение, но постепенно се учат от по-зрелите лица, придобиват опит и подобряват уменията си.

Орнитолозите отбелязват това Цилиндрите от различни региони се различават помежду си. Ако финчът е номад и периодично променя мястото на пребиваване, а след известно време след полета песните му стават като песните на нови съседи. Всяка финка има собствен репертоар, който включва максимум десет песни, птицата ги изпълнява на свой ред.

Finch като пееС помощта на финиши можете да прогнозирате времето. Специалистите разкриват редовността - ако птицата изпълнява песен, наподобяваща звуците на "ryu-ryu", тогава в близко бъдеще тя ще вали. Хлябовете започват да пеят веднага след завръщането си от зимуването и завършват през юли.



Преди да летите до топлите райони птиците пеят тихо и много рядко или изобщо не пеят. Финците, които се държат у дома, започват да пеят в средата на зимата.

Напоследък много любовници на войниците са склонни да придобият фин. Но тези същества Не е предназначен за домашни грижи. Finchs са диви птици, те се чувстват много неудобно в клетката, изпитват стрес и не спират да се опитват да се измъкнат. При такива стриктни състояния финландците могат да имат проблеми с ocelli или затлъстяването. И вземането на храна за тези птици е доста проблематично.

дажба

Финч изяде храна растения и различни насекоми. Тези птици имат силен клюн, силни лицеви мускули и специална структура на небето им позволява лесно да захапват твърди черупки и черупки на бъгове.

Диетата включва:

  • Семена от плевели, конуси.
  • Млади пъпки и листа от храсти и дървета.
  • Цветя и плодове.
  • Различни насекоми.

Често работниците в селското стопанство обвиняват филизите на развалянето на култури, но тези птици могат да бъдат безопасно наричани помощници. Те унищожават семена от плевелни треви в големи количества, като по този начин осигуряват значителни ползи за полетата с културни насаждения и гори.

репродукция

От зимата, стадата от женски и мъжки се връщат отделно. Птичи момчета пристигат рано, за да вземат своята територия за бъдещото гнездене. След това мъжете започват да пеят песни, подобни на цирка на гнездото, като по този начин привличат жените в своето притежание.

Гнездото на финчотоПериодът на възпроизвеждане в финките започва в самото начало на пролетта. При избора на сайт мъжете избират отделни сайтове, които имат своите граници и се различават в района. Възрастните всяка година избират едни и същи места. Finchs следи отблизо границите на своето притежание и скитническият съперник е незабавно експулсиран. Често младежите организират битки с по-зрели мъже, за да се борят на територията си или да ограничат границите си.

В периода на чифтосване мъжките фини се държат като истински тормоз. Те се кълнат и се бият помежду си, пеят песни, които се борят помежду си. Жената избира привлеченото мъжко и лети по-близо до него. След това започва да се запознава. За да се запознаят с любимия кавалер, финчото се държи така:

  1. Те огъват лапите си.
  2. Повдигнете крилата и опашката.
  3. Хвърли главата си нагоре.

Всички тези действия са придружени от тих надпис, като "зее-ден". Познати по този начин птиците могат да бъдат директно на земята или на клоните на едно дърво.

Около месец по-късно птиците започват да изграждат гнездо. Основното нещо в този бизнес е жената, мъжката също се появява като помощник. Орнитолозите установиха, че за да се създаде жилище жената трябва да лети за материали не по-малко от хиляда и тристотин пъти. Финчовите гнезда се строят почти навсякъде, но най-често те могат да се видят на височина от четири метра между клоните на едно дърво.

В продължение на около седмица изграждането на гнездото продължава, завършената конструкция прилича на купа с диаметър до стостотин сантиметра. За изграждането на жилище птиците се използват:

  • Тревата.
  • Тънки корени.
  • Пръчици и клонки.
  • Мос.

Всички материали са паяжини заедно.

Стените на гнездото са много силни, дебелината им може да достигне два и половина сантиметра. Външната част на жилището, птиците са покрити с мъх и кори от дървета. Вътре в гнездото има перо, състоящо се от пера, пера и животинска вата. Така се оказва топло и добре прикрито убежище.

Женските лежат три до шест зеленикави с червени петна от яйца. Докато тя се занимава с излюпване на пилета, отговорността за кърменето и храненето на майката се поема от мъжа. Около две седмици след съединението, се появяват пилетата. Отначало те имат гола червена кожа и малко тъмно оръдие на главата и гърба.

Отначало децата са абсолютно безпомощни, а родителите сами осигуряват храната си и пускат пилетата директно в човката. По това време, в никакъв случай не можете да се приближавате до гнездата на тези птици, тъй като те могат да отлетят и вече да не се връщат. В този случай пилетата са обречени на глад или смърт от хищници.

По-близо до средата на юни пилетата вече ще покрият първото си оперение, ще получат сила и ще започнат да правят опити да излетят от гнездото. Родителите ще ги придружават и ще им оказват съдействие при полети за около месец.

Финците умират най-често от невнимание и невнимание, от ръцете на хищници или хора.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2021 uathetlesin.ru