uathetlesin.ru

Необичайна, невероятна птица

Необичайна, невероятна птицаПървото впечатление, когато се среща с папуняка - смес от фин и smeshnogo.Nesmotrya относително малък размер, папуняка доста лаком. Те получават храна от човката. Избирам предварително извличане от кората на дървото или от земята, остри човката стачки жертват я повърна, хванете и преглъщане.

Върнете се в началото интелигентна птица, с ярко перо и бяло-черно крило, което удря случайно наблюдател и дори орнитолог-познавач. На териториална основа учени установяват девет вида от тези птици:

  1. обикновен;
  2. африкански;
  3. сенегалски;
  4. Мадагаскар;
  5. Upupa epops waibeli;
  6. Upupa epops longirostris;
  7. Upupa epops major
  8. Upupa epops saturata;
  9. Upupa epops ceylonensis.

Външен вид

Основните външни характеристики на птичия птица са:

  • дължина на тялото 25-30 см;
  • крила широки и кръгли, обхват - 50 см;
  • тегло - 75гр .;
  • Черна опашка със средна дължина с бяла широка лента в средата;
  • Външен видмалка глава;
  • дълъг, леко извит клюн;
  • пъстър пенис. В зависимост от вида, цветът на перата варира от светлокафяв до розов;
  • на крилата и опашката има редуващи се бели и черни ленти;
  • върху главата на птицата оранжево-червен, подвижен, дълъг гребен, който птицата продължава да се сгъва по-често;
  • силни крака сиво-оловен цвят с тъпи нокти и къси метатарси.

Отвън, както женските, така и мъжките са практически неразличими един от друг. При младите птици цветът е по-малко наситен. Те имат къс гребен и клюн.

Хабитат и поведение на птиците

Hoopoe се отнася за мигриращи птици. През лятото той живее предимно в Северна Африка и Европа. През есента тези птици летят до зимата в тропическата зона. Най-често те мигрират към Индия и Екваториална Африка, но понякога те живеят целогодишно в Североизточна Африка и в Китай.

Мигриращи птици осчетоводени през нощта. Неговата продължителност значително се забавя от средата на юли до началото на ноември.

Обикновено купоните се намират на открито и прекарват времето си на земята, като избират такива местообитания като:

  • пасища и ливади;
  • пустош;
  • савана;
  • горски степи;
  • планински земи;
  • горски територии;
  • лозя;
  • маслинови горички;
  • зеленчукови градини и овощни градини.

За да се гарантира, че птиците могат лесно да смилат храната, на земята изисква наличието на растителност. Трябва също така да има вертикални повърхности. Хоупърите изграждат гнезда върху дървета, стени, камъни, сено.

В тези птици доста слаби крила, Въпреки това, те са в състояние на дълъг, дълъг полет, което потвърждава навика им да се скитат. Полетът на колелото се разклаща, не бърз, но достатъчно маневрен. Поради това зърнените птици рядко могат да хванат ковчеже във въздуха.

На земята тези "симпатаги" се движат бързо и бързо. В случай на внезапна тревога, когато папуняка не може да избяга, той се притиска към земята, сплескана опашка и крила и клюн издигат.

По време на гнездяването и храненето на пилета се получава мазна течност с много остър неприятен мирис при възрастни птици и бебета. Тя се откроява от кокцийната жлеза, като е вид защита от сухоземни, средно големи хищници.

Подобно на външния вид, гласът на колелото също е специален. Птицата е тъп, леко гърлен глас и pentasyllabic вик "бие -ud -ud" или "у - ин-обектно-ориентиран" повторени няколко пъти. Между серия от звуци интервалът не надвишава 5 секунди. В случаите на страх или изненада птицата издава пронизителен вик "Чи-Ир", което прилича на вик гургулици. По време на чифтосване и гледане на потомството, тези пера произвеждат звуци подвижния.

репродукция

Възпроизвеждане на пръстенипапуняк достига пубертет на възраст една година. Тези птици са моногамни. Те идват на места за гнездене в Русия, когато първите размразявания се появяват през март-април. При пристигането мъжете се държат много активно, заемайки територията за размножаване. Те викат силно и се обаждат на жените. Често една и съща територия се използва в продължение на няколко години.

Обикновено конете се размножават в отделни двойки. Често мъжките, които живеят в квартала, организират битки на границата на територията, напомнящи за коварство.

Гнездото на птиците е разположено на уединено място. Това може да бъде кухина на дърво, депресия по склона на скала или скалиста цепнатина. При отсъствието на подходящо подслон, морковите могат да поставят яйца на земята сред сухите останки на животно.

Облицовката в гнездото може да съдържа само няколко лопатки за трева, парчета тор и пера или изобщо не. За разлика от повечето видове птици, пръстените не изхвърлят отпадъците от гнездото, което постепенно се натрупва.

Създаване на потомство най-често се среща веднъж годишно, но ако птиците водят уседен живот, циклите могат да се повтарят до три пъти. При определяне 5-9 яйца удължен размер тегло около 4,4 грама Цвят варира от почти бяло до тъмно кафяво, понякога може да има зеленикав или синкав оттенък. Всеки ден птицата поставя едно яйце, като започва инкубацията от първата и продължава 25-32 дни. По времето, когато женската седи на гнездото, мъжът произвежда храна.

Птиците се раждат напълно слепи. Те са покрити с ръждиви редки пух, които се променят след няколко дни до розово бяло, стават по-плътни. И двамата родители отглеждат бебетата си. Те последователно ги довеждат до червеи и ларви на насекоми. В края на юни пилетата на възраст 20-27 дни напускат гнездото. Те започват да летят, но остават още няколко седмици с родителите си.

Средна продължителност на живота hoopoe - около осем години. Тази птица е доста древна. Споменаването й е в Библията и Корана.

Захранване

Основното хранене на тоягата е:

  • насекоми, техните ларви и какавиди;
  • скакалци;
  • Какво храни хвоопаМай бръмбари;
  • пеперуда;
  • бръмбари;
  • мъртви хора;
  • степна кобила;
  • мравки;
  • термити;
  • плава;
  • стоножки;
  • паяци;
  • малки мекотели и др.

Хранете тези птици на повърхността на земята на гола почва или на ниска трева. Те често избиват дългия си нос в тор, в гнило дърво и в купища боклук. Именно поради тази причина корпусите често придружават говедата. В допълнение, някои видове допълнително ядат плодове и пият флорален нектар.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2018 uathetlesin.ru