uathetlesin.ru

Колко струват тегленето на елк в зависимост от региона?

Тегло на възрастен мосЛос е най-големият представител на семейството елени. Обитава елката в Европа, Северна Америка, централната ивица на Русия, в Далечния изток.

Който е видял лопата, ще потвърди, че това е животно с впечатляващи размери. И така, каква е теглото на възрастен лус, ако е толкова голям?

вид

  • Moose elk - структура на тялотоМъжете са много по-големи от женските - дължината на багажника им може да достигне 3 м, а височината на лопатата може да достигне 2,4 м. Теглото на лозата варира в широк диапазон - 350-600 кг. В някои региони на Русия и Канада може да тежи до 650 кг.
  • вид sukhatogo е много различен от появата на други членове на семейството. Животното има сравнително къса врата и торса, но има доста висок, подобен на гърбица скакалец.
  • Краката са дълги, за да утолите жаждата си, можете да отидете на по-голяма дълбочина на езерото, в плитка вода, той коленичи по предните крака.
  • Лос лежи на треватаГлавата е голяма, голяма месестина горна устна.
  • Под гърлото се появява кожен растеж, често наричан обица, дължината му е 30-40 см.
  • Козината има кафяво-сив цвят, а груб.
  • Краката са леки.
  • Мъжете носят много големи рога, достигайки 180 см в диапазон и тегло до 30 кг. Животното ги изхвърля в края на есента или в началото на зимата и за известно време ходи без никакво ухапване. Женските нямат рога. Moose Moose е прякор, защото формата на неговите рога прилича на плуг.

Къде живее лошата?

американски лос се разпространяват в горски зони Северното полукълбо е по-рядко срещано в горската степ и степ. В Европа живее в следните региони:

  • Централна Русия.
  • Северно от Украйна.
  • Полша.
  • Чешка република.
  • Балтийските държави.
  • Беларус.
  • Скандинавия.

В Северна Америка, елкът живее в североизточната част на Съединените щати, Аляска, в Канада.

На цялата Земя има около 1.5 милиона лосове, 730 000 от които живеят в Русия.

Различни източници твърдят, че има 4 до 8 подвида на елк. Най-големите представители принадлежат към подвидовете на Източен Сибир и Аляска. Най-малкият е Ussuri.

Хранене, начин на живот

Луис е отличен плувецХората от лосове обитават гори, живеят по бреговете на реки и степни езера, се намират в гъсталака на върбите в гората-тундра - по брезите и тревните дървета. В тундрата и степите животните могат да се видят далеч от гората.

Много важно за животните има езера, близо до които лозовете са спасени от топлината и се намират ядивна водна растителност. През зимата те предпочитат иглолистни и смесени гори. Когато нивото на снежната покривка е не повече от 50 см, животните водят уседен живот, в по-покрити със сняг области те мигрират на места с по-малко сняг. На места за зимуване номадството обикновено се случва в края на есента. Първите са жени и млади, следвани от мъже. През деня животното може да преодолее 10-15 километра. Върнете се в предишното място на пребиваване по време на топенето на снега.

Losi нямат строго определено време за почивка и хранене. Тук всичко определя сезона. През лятото животните преобладават през нощта, през зимата те са активни през деня. Разположението на лагерите зависи от наличието на храна. В Средна Русия това са млади борови гори, в Сибир - гъсталаци от върба или бреза, в Далечния Изток - редки иглолистни гори. Един щанд може едновременно да заема няколко елча. Съществуват доказателства, че 100 или повече животни са събрани на малък участък.

Това е, което елът яде:

  • трева;
  • храсти;
  • дървесна растителност;
  • мъх;
  • гъби;
  • лишеи.

През лятото те вземат листа дори от високи дървета, като да ядат близо до вода и водни растения, трева. До края клоните започват да ядат. По време на размразяването те изяждат кората. За един ден, възрастен лос яде около 30 кг храна, през зимата - около 15 кг. Така че за една година елкът консумира повече от 7 тона фураж. Представете си колко много лос тежи след това.

Какво прави лозата да се храни в гората през зимата?Ако броят на животните е голям, те могат да увредят горските разсадници и насаждения. Често животните посещават сононезите, през зимата те облизват солта от пътищата.

Moose - отлични плувци и бегачи. Под водата може да има повече от минута, развито усещане за миризма и слух, въпреки че визията е доста слаба. От хищници са защитени от удари на предните крака.

Хората лъкат атакуват много рядко, обикновено в случай на приближаване към бипията към малките или с други стимули.

Социална структура, възпроизводство



Единични индивиди от двата пола живеят отделно, но понякога те могат да живеят в групи от 4-5 животни. През лятото и зимата жените живеят с лос, понякога самотни индивиди са приковани към тях, а през пролетта такава формация се разпада.

Гон се появява през есента, по това време можете да чуете характерния рев на мъжете. По това време животните са изключително агресивни и дори могат да атакуват човек. Мъжете правят битки, в резултат на което един от съперниците често умира. Тъй като животните са моногамни, рядко се свързват с повече от един лос.

Бременността трае около 235 дни. Едно кубче се появява в светлината, въпреки че понякога старите женски имат близнаци. Елкът се изправя непосредствено след раждането и след няколко дни може да се движи. Сексуалната зрялост възниква приблизително за 2 години.

В природни условия продължителността на живота на един елк е около 10 години, в плен може да се увеличи до 22 години.

Икономическа цел

Две ловни лопатаЛовно и търговско животно. В редица държави се опитаха да го опитомят, но успехът на предприятието се провали поради сложността на съдържанието. Но от съветските времена в Руската федерация има две лосови ферми: резерват "Печоро-Иличски" и "Костромская".

Елк мляко е подобно на краве мляко, но по-мазна, във връзка с което често се използва за медицински цели. Месното месо е много по-вкусно от друго еленно месо - по-меко и по-нежно.

Брой на

Лъв през зиматаГолеми щети на населението са причинени от бракониери. Също така, намаляването на броя на животните води до заболявания и наранявания, които често причиняват смърт. Броят на елките намалява и поради хищници.

Годишната смъртност при възрастни индивиди е 7-16% - сред младите, през първата година от живота - до 50%. Елкът се преследва от вълк и мечка. По правило, болни, стари и млади животни стават жертва. Силният възрастен, вълкът не е опасен.

Най-често елкът се разболява от тения, който засяга нервната система, а също и от кърлежите.

Често елчата са съборени от коли, и така, между другото, водачите на превозни средства често страдат. Не забравяйте, че можете да претегляте много лосове.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2021 uathetlesin.ru