uathetlesin.ru

Характеристики на птица chibis, пингвини

Описание на птица ЧибаChibis или копие е птица, голяма като малък гълъб с къс клюн и сравнително широки крила. Тези птици принадлежат към множество обикновени блата, към семейство лишеи. Тяхното съществуване в обхвата не предизвиква страх и не изисква специални мерки.

Чибесът има силен глас и скръбен вик. В тих период песента на птицата е доста мелодична, но в момента на опасност тя произвежда силни, тревожни звуци, подобни на "чия" или "чия сте вие". Тези звуци могат да отблъснат нерешителният противник. Оттук и името на тези птици.

описание

Чибис е птица от групата на блата. Външни данни:

  1. Където живее птица на ЧибисПод прикритието на тези птици най-забележителните са почти квадратните крила. Размерът им е 21,5-23,75 см.
  2. Цветът на гърба има метално-зеленикав, лилав и бронзов блясък.
  3. Гърдите на птицата са черни, коремът, страните на тялото и главата са бели, по-голямата част от кормилните пера са чисто бели, опашката е червена.
  4. На главата на chibis е герб на продълговати тесни пера.
  5. През лятото "вариант" гърлото и гърлото на птицата са черни, през зимата - преобладават бели пера.
  6. Очите му са тъмно кафяви, клюнът му е черен, червените му крака са четири пръста.

През сезона на чифтосване, дълга цепнатина Мъжът и върхът на главата му са черни с метален блясък, шията е белезникава. Цветът на останалите части на тялото е пурпурен, метално-зелен и меден. В женската, металният блясък е по-слаб, гребена е по-къс.

Яркото оперение на птица го прави лесна плячка за ловец. Но този вид се отличава с изключителна "волатилност". Във въздуха една птица може да се откъсне от почти всяко преследване.

местообитания

Чибис е общ от Тихия океан до Атлантическия океан.

В по-голямата си част този вид птици са мигриращи птици. На мястото на гнезденето пристигат много рано и се заселват на тревисти блата и влажни ливади в район, покрит с рядък храст.

Внезапното охлаждане често причинява полета на птиците на юг. Чибис преодолява огромни разстояния, за да може след няколко дни, когато стане по-топло, да се върне.

В страните от ОНД тези птици се намират в долината на Сир Даря, източно от Каспийско море, в региона Тели-Кул и в Туркменистан.

Хранене и активност

Chibis се хранят само с храна за животни. Тя може да бъде:

  • насекоми;
  • ларви;
  • малки охлюви;
  • земните червеи.

Хранене на птица chibisТези птици - пасилици дават някои предимства земеделие, унищожаване на вредители.

Те са активни през деня. Те живеят в отделни двойки или малки разпилени колонии. Но дори и в случаите на колонии, всяка двойка има свой собствен сайт.

Появата на нежелан гост предизвиква раздразнение в опаковката. Птиците с пиърсинг, силни викове и различни тъгуващи интонации започват да обикалят над врага, приближавайки го достатъчно близо.

Обикновено мъжете защитават своя сайт, жените се присъединяват само ако натрапникът се приближава твърде близо до гнездото. В този случай, chibis отлично отличават степента на опасност. Яжте врага е куче, мъж или гарвани - те летят и крещят. Ако goshawk-goshawk лети над полето, нито един кибис няма да се вдигне във въздуха. Птиците са склонни да стават невидими. Те се изравняват на земята, за да спасят живота си.

репродукция

Връщайки се от зимуването веднага след топенето на снега, chibis се разпадат на двойки, заемайки местата за гнездене.

Мъжки, благодарение на широките крила, във въздуха се правят много сложни пируети по време на чифтосване. Те гледат и се преобръщат от едната страна на другата. На земята мъжете се опитват, като женските, да се разхождат пред тях и да копаят дупки в земята, един от които по-късно може да стане гнездо.

Чибис има гнездо на земята или на нисък хълм. Това е яма, облицована със суха трева. В различните гнезда отпадъкът е различен. Гнездото може да бъде многобройно облицовано или абсолютно без отпадъци.

Зидарите обикновено се състоят от 4 яйца. Nasizhivaet яйца за един месец, най-вече женски, мъжки от време на време го заменя.

Новородените пилета имат покровителствен цвят, поради което са добре прикрити в заобикалящата растителност.

Повечето пилета напускат полетата и ливадите в богата храна, по-влажни места. На крилото младите киби се издигат на 5 седмици.

През последните дни на лятото птиците се събират в много стада и на първо пътуване през кварталите, а след това да отлетят до зимните зони.

Чибис и мъжа

Как изглежда една птица от Чиби?На присъствието на човек, chibis са абсолютно поносими. Те доброволно населяват земеделска земя, организират гнезда в полета и ливади, които се използват активно от човека.

Когато птиците видят, че човек се приближава до гнездото, те летят нагоре, крещят и се опитват да се гмурнат на "госта", но не изпускайте гнездата си.

За съжаление, разположен на полетата на гнездото на Chibis често умират в селскостопанска работа и оран. През последните години опустошенията на полетата доведоха до намаляване на броя на chibis, които са загубили любимите си места за гнездене, като ливади и полета, обрасли с храсти и твърде висока трева.

Отдавна славянските народи обичаха Чибис. Беше им забранено да ги убиват и да разрушават гнездата си. Има една стара легенда за безучастни вдовици и майки, които са се превърнали в плачещи chibis.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2018 uathetlesin.ru