uathetlesin.ru

Комарникът е чучулига на полето

Skylark полечучулиги

- малки птици с размер на врабче. Те живеят на всички континенти, но повечето видове от това семейство са ендемични за Африка или гнездят в Евразия. Индивидуалните представители живеят в Америка (чучулигата) и в Австралия (лавандула).

Zhavoronkova

Семейството на чучулига се отнася до минувача. Тя се състои от хора с малки и средни размери. Характерни особености са:

  • голяма глава;
  • силна конституция;
  • къс врат;
  • широки, дълги крила.

Чокът на птиците от това семейство се различава помежду си, в зависимост от вида и рода. Защитното оцветяване на птиците помага да се маскира на фона на околния терен.

В семейството на чучулига има до 19 рода, състоящи се от 80 вида. Всички тези птици са отлични певци. Пеенето им е звучно и мелодично.

Около 50 вида от тези птици влезли в Червеното една книга, 7 от тях - под заплахата от изчезване.

Тези пера предпочитат откритите пространства. Те се заселват в ливади, в полета и степи, в пустини или полу-пустини. Но има и такива видове, които се срещат в планините или в горските поляни.

На територията на Русия има 14 вида чучулига:

  • Бяло-крилат;
  • двустепенна степ;
  • гора или юле;
  • малко поле;
  • къси или европейски малки;
  • пойна птичкамонголски;
  • черно;
  • област;
  • грива;
  • сиво;
  • степ;
  • физиологичен разтвор;
  • японското поле;
  • Индийски.

Най-често срещаните от тях - горски и полски чучулиги.

Skylark поле

По размер Лъвът на полето е малко по-голям от обичайното врабче. Той изглежда ненатрапчив. Той има меко перо, което допринася за защитна камуфлаж. Гърбът на птицата е земен-кафяв, с черни и кафяви петна. Коремът е жълтеникаво-сиво-бял. На главата е малка цепнатина. На крилата има две леко определени светлинни ленти. Опашката е кафяво-сива, крайните кормчии са бели. В края на опашката е плитък прорез. Мъжете се различават от жените чрез способността им да пеят и да се размерят. Те са малко по-големи.

Естествените местообитания на чучулигата са горските ръбове и ливадите, покрити с трева. За устройството на гнездата, те са най-подходящи за полетата, засети с зърнени растения.

Гнездото на тази птица е подредено доста примитивно. Намира се най-често в малка дупка сред тревата на повърхността на почвата. Като строителен материал произхождат и се използват корени от тревисти растения. Отвътре гнездото се облича с вълна, надолу и конски косми, събрани за тези цели. Жилищата на птиците им се опитват да се скрият колкото е възможно повече.

Горски чучулигаЗанимава се с изграждането на женската гнездо. През май тя поставя яйца (до 6 парчета) и ги инкубира за 14 дни. Nestlings изглежда абсолютно сляпо. Тялото им е покрито с малък пух. Децата остават в гнездото в продължение на десет дни. След това напускат дома на родителите си, но те все още не могат да летят и да се хранят. Следователно, след няколко седмици, живеещи в гъсталаци на трева, сред стъблата от пшеница и ръж, те получават храна от родителите си, като постепенно придобиват необходимите умения за независим живот.

Основната храна за чучулига на полето е семената на зърнени култури и тревисти растения. Също така в диетата си включват малки насекоми, различни ларви, какавиди и паяци. За да работят правилно на стомаха, птиците кълват малки камъни.

чучулига никога не получава храна по време на полет или на твърде високи стъбла от растения. Той намира храна само на земята. Аз съм гладен за перото с роса. Тези птици обичат да плуват в пясък или прах.

Кучетата на полето се отнасят до мигриращи птици. За зимата от северните райони те летят на юг. Те заспиват в северната част на Африка, в южната част на Азия и в страните от Западна Европа. Отпътуване за зимуване започва през септември, а вече през октомври всички хора са изпратени на полета. Птиците от този вид, които летят на север, пазят рядко стадото си в небето. Преди залез слънце, те се спускат на размразени лепенки, остават там цяла нощ и рано сутринта с писъци и писъци.

На местата за гнездене се появява рано, когато веднага се появи размразени петна. Отначало птиците продължават да се събират, но след това се разделят на двойки.

Песни на чучулиги не са богати на звуци, но са много мелодични. Бърд съчетава запас от банкноти, с които разполага. Тя пее толкова дълго и силно, блещукайки с камбана на звънци, че изглежда, сякаш звъни на синьото небе, загрято от пролетно слънце. Обикновено чучулигите пеят в движение и се издигат в кръгове. После бързо се спуска, продължавайки да крила крилата си, без да прави кръгове. В същото време неговата песен става все по-рязка, свирещи звуци започват да преобладават в нея. Спрете да пеете птици на разстояние около 20 метра от земята. Тя разпространява крилата си и рязко планове.

Пеенето на чучулиги трае от зазоряване до здрач. Понякога тя може да се чуе на лунните нощи. Докато мъжката пее, женското само седи на земята или се храни. Samochki незначителни и за разлика от мъжете, те рядко идват в очите си.

Територия полза земеделие. Те разрушават в големи количества земните бръмбари, листните листа, крехките червеи, бръмбарите и други бръмбари. Те също ядат мравки, гъсеници, дървеници и скакалци. Освен това те се конкурират с мишки. Птиците не смилат царевицата от растящите уши, но вдигнете каната. В големи количества птиците ядат семена от плевели на полето.

Скачаща гора

Скачане на птичия полеЮла или горски чучулига е малка птица, изглежда много близка до колегите си. Перата имат същия цвят като лаковото поле - дискретно. На главата му леко забележима стружка. Разликата е само по размер. Гората е малко по-малка. И опашката му е значително по-къса.

Естествената зона на горския певец е горската зона. Това са: тъмни гъсеници, ресни, храсти, поляни, изсичане.

Често Юлия седи на клоните на дърветата, които други видове чучулиги не правят. Когато подрежда гнездото си, птицата често избира място в подножието на дърво, коноп или храст. Тя е изградена от слабо изработени остриета на суха трева. От тънките стъбла и малко количество конски косми тъкат лотария.

зидария обикновено се състои от 4-5 яйца жълтеникави или червеникаво-бели с малки сиви или черно-кафяви петна. Най-често през годината има 2 зидария.

Този вид се различава от навиците. По-голямата част от времето, юлетата е в короната на дърветата, на висок клон. Следвайки насекомото, птицата се движи бързо по земята. В началото на пролетта, бързам през дърветата, пернат актьор тихо, но мелодичен пеене: "Джулия, Джулия, Джулия, Джулия", за която получава неговото име.

.

Crested Lark

Ключалката предпочита да избере места, където да живее до селището: в пустеещи земи, овощни градини, в близост до руините на стари сгради.

Основни външни данни черен дроб:

  • Стрелецтегло около 45 g;
  • дължина на тялото - 180-190 мм;
  • голяма туфа на главата;
  • сиво-кафяв цвят на перата с вредители и охристичен сянка на гърба;
  • корем-охра-бял, с черно-кафяво петно ​​върху гърдите и изпъкнал.

Crested lark е земна птица. Много рядко лети над сградите и избягва засаждането на храсти и дървета. Птицата бързо се движи на земята, повдигайки и пускайки голям герб, оглеждайки се наоколо. Крилата рядко се използват, предпочитайки движение на земята с помощта на краката, но ако е необходимо, той лети добре. Цветът на птицата помага да се слее със слънчева растителност и да стане напълно невидим.

В края на зимата крехките се разпалват. През пролетта те летят с песен във въздуха и след кратък полет седят в близост до мястото, където е изградено гнездото.

Черно скалпа

Черният чучулига по своя размер, цвят и физика е различен от повечето други видове. Това е доста голяма птица с дебел и силен клюн. Дължината на тялото й е 200 мм, теглото е 60 г.

За разлика от всички останали видове чучулига и повечето други птици от семейството на пасерините, този представител на птици има черно перо. Раменете и перата му от двете страни на опашката, както и малките капаци, са подредени с бледа ивица. На фона на черен цвят, гърбовете и страните изглежда са покрити с полусинни белезникави петна.

До пролетта светлите краища на пера са тапицирани, а чучулигата изглежда напълно черен. Един обикновен черно-черен цвят се допълва от черни крака и тъмнокафяви очи. Само сивкавият клюн се откроява.

Местообитанията на черния чучулик са ограничени. Той гнезди в полу-пустини, пепелни степи, в Казахстан и солончаци от долното течение на Волга.

Това са номадски птици. Те се събират в стада през есента и предприемат значителни миграции, които приключват през март. По това време можете да чуете песните на черната чучулига на местата за гнездене. Той пее, седна на бум, свали криле и повдигна опашката си. Скоро след пеене можете да видите как няколко мъже преследват женската. В черен чучулига, за разлика от другите видове, броят на мъжете значително надделява над женските.

Най-често гнездото се утрои близо до водата. Това е крехко, грубо строителство от миналогодишните стъбла, разположено в дълбочината на почвата.

Интересни факти за Ларкс

  • Всеки мъж има табла на глас и способности, тези птици лесно имитират гласовете на други птици и могат да научат човешката реч.
  • Песента на чучулигата трае 10-12 минути, след което певицата почива.
  • Когато се открият във въздуха, тези птици падат с камък и се губят в стъблата на растенията.
  • В по-старите времена, чучулигите били смятани за посланици на пролетта, които по време на дълга суша можеха да предизвикат дъжд.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2018 uathetlesin.ru