uathetlesin.ru

Южно морето слон и Северна: местообитания и особености на вида

Морски слонМорските слонове са истински гиганти, те са най-големите месоядни животни. Те се отнасят до истински печати и до известна степен приличат на буйните печати, но значително надвишават размера им. В природата има два вида тюлени за слонове: юг и север.

Тъй като морските птици от южния слон имат доста впечатляващ размер, повечето хора смятат, че това животно се нарича слон точно поради това. Всъщност името им е като плътно растение на носа, което прилича на багажника, макар че размерът на такъв "багажник" не надвишава 10 сантиметра. Жените нямат такава отличителна черта.

Южни слонове на слонове

Почистване на морски слоновеДължината на морски слон може да достигне 5 метра и да тежи до 2,5 тона. Вярно е, че женските са много по-малки - само до 3 метра, с тегло по-малко от един тон. От останалите видове тюлени, южните слонове на слона имат голямо количество подкожна мазнина - повече от 35%. Израстването на носа се използва като елемент в периода на чифтосване. Кожата на животното е груба и дебела, покрита с дебела кожа. Младият растеж има сребристосив цвят, възрастните са кафяви.

Местообитанието на този подвид е субантарктическите острови и бреговете на Патагония. екземпляри рядко се срещат сами, любимото им занимание е да образуват огромни постройки на плажове с камъчета.

Интересни факти:

  • Южният морски слон е по-голям от северния му съсед - някои хора могат да достигнат 4 тона.
  • Те могат да останат дълго време във вода - повече от 20 минути. Документиран запис за намиране на животното под вода без прекъсване е бил 2 часа.
  • Максималната дълбочина, на която се потапят животните, е почти 1,5 километра.
  • Те прекарват по-голямата част от живота си в океана. На сушата те излизат по време на размножаване и зачервяване, за 3-5 седмици в годината.

Женски и мъжки се отличават с наличието на багажника и тегло. В този случай, те имат много общо: къси предни перки, подобен тип изграждане, силна гръбнака. Около шията на животните често се наблюдават белези, които получават в битки по време на чифтосване.

Характеристики на живота



Южните слонове се хранят с раци, риби и скариди. Мъжете извличат храната си във водите на континенталния шелф, а женските излизат на открито море.

възпроизвеждане:

  1. По време на размножаването и момичетата най-често се запечатват южните слонове от слон, където се раждат. Няколко седмици преди освобождаването на женските от водата мъжките се борят за територия. В този случай, всеки от тях трябва да спечели и да защити дълго време определена хоумрънка. Той прави без храна, което го прави изтощен до края на периода на чифтосване. Следователно остават само най-силните алфа мъже, всеки от които се среща с десетки жени.
  2. Повечето от женските остават в бременността, раждат потомството и след известно време отново са готови да се омъжат. По правило се ражда едно теле. В редки случаи може да има две.
  3. Новороденият южен морски слон е с дължина около един метър и тежи 25-50 кг. Майката е с детето в продължение на 23 дни, след което се извършва чифтосване и телето се отбива. По това време вече тежи около 120 кг.
  4. След това жената отива в океана, а младите хора са групирани заедно. След няколко седмици те живеят с подкожна мазнина. В крайна сметка те започват пътя към океана, след като са гладни. Независимо да се научите да плувате и да си купите храна.
  5. На 3-годишните жени достигат сексуална зрялост и до 6-годишна възраст участват в ежегодния цикъл на чифтосване. Мъжете започват да се конкурират за жени само с 10 години. Бременността трае 11 месеца, като продължителността на живота е около 20 години.

Северно морето слон

Морски и женски морски птици слонТози подвид живее на западния бряг на Америка, където се счита за забележителност. Местните жители ги оценяват за привличането на туристи. Сега пломбите на слонове са под закрилата на закона. Доскоро те бяха толкова масово унищожени гледката почти изчезна. Дори е смятан за изчезнал от известно време. Оказа се обаче, че оцеляла е колония, която живеела на мексиканския остров Гуадалупе. След забраната за лов, броят на лицата се увеличи рязко. Сега темпът на нарастване на населението е до 15% годишно. Днес видът вече не е под сериозна заплаха от изчезване.

По своята същност Орките и акулите се смятат за врагове. По време на периода на разпиляване, мъжете умират от фатални рани. В същото време голям брой млади животни умират под труповете на възрастните.

Северният морски слон се различава от южния, тъй като се изразява по-малко сексуален диморфизъм. Въпреки това, багажното отделение на мъжете е по-голямо - достига дължина 30 сантиметра.

Морският слон е много интересно животно, което се отнася за печатите. Южният подвид е много по-голям, тъй като северната почва дълго време, което почти доведе до пълното изчезване на животното. Южният представител на вида е малко по-голям от северния и е най-големият месоядни бозайници.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2021 uathetlesin.ru