uathetlesin.ru

Птицата от яката. Описание и местообитание. Мигриращи птици или не?

Птицата от канадската снимкаГалка е един от представителите на семейство Воронов. Тя е малко по-малка от една врана, но тя е напълно изградена. Дължината на тялото е 33-38 см, тегло 137-270 грама, диапазон 64-75 см. Мъжете са по-големи от женските. Понякога това се приема като гарван поради черен цвят, въпреки че цветът на оперението има черен чавки с тъмно сив оттенък. Бил е малък, широк, понякога покрит с твърди влакна. Опашката е леко заоблена и тясна. Краката са черни. Ако птицата е развълнувана, на гърба на главата може да се образува гребен с пернати пера. Птицата има брилянтни криле и синкави очи.

Птицата от яката

На слънцето крилата им блестят в синьо. Младите хора имат сиво перо без отражения. Jackdaw прави звук като "kai" или "kyaa". Дъждовете могат да се видят в групи с роки, врани и други птици. Обича да гнезди по двойки, често в каменни сгради. Студените пера не се страхуват заради гъстото и пухкаво оперение.

Галка привлича хора от древни времена. Селище близо до хора, стремеж към красиви предмети, общителност и опитомяване - всички тези характеристики се отразяват в нашата култура.

Мигрираща птица dawРодната земя на тази птица - Западна Евразия и Северна Африка, живее главно в малки селища. Почти цялата Европа, западната част на Азия, Тибет, Арабският полуостров са пълни с този вид птици. Естественото жилище е пясъчни скали, ливади, полета, скали. Но също така и една daa може да се намери на територията на Палеарктически регион, в центъра на Altai. Според оценките на Международния съюз за опазване на природния галах, има повече от 90 милиона.Това се смята за близък роднина на обикновена жаба Дахурианска дъж, който е често срещан в Източна Азия. Външно изглежда като обикновена каскада.

Характер и начин на живот на птиците

  • Галки гъвкави, шумни, интелигентни и общителен птици. Когато летят, те са много решителни и маневрират добре. Характерна особеност е гласът им - звуков и мелодичен. Сред птиците те комуникират по-тясно с бедрата. Галки обикновено се установява по-близо до човека и изгражда гнезда в стари и изоставени къщи. Затова е по-лесно да получат храна и да общуват повече, отколкото в гората. Ако янка обитава гората, то гнезди върху стари дървета и кухини. Те живеят по двойки по двойки и когато времето за гнездене идва, то е отделно от пакета.
  • В присъствието на свободно място се намира куп: от една до няколко десетки двойки. През зимата и лятото, когато се развъждат или се хранят, може да се намери в обществото на други индивиди: хайвер, грабливи, гълъбчета и гарвани. През есента и зимата птиците се събират в стада, които започват номадски живот. В смесените стада броят на птиците може да достигне до хиляди индивиди.
  • Високата степен на социалност на тези птици е отразено в тяхната агресия, която може да се появи в поведението в колония за развъждане. Достигнаха дъното клюн, настръхнали пера на главата и шията, тресяща се крила - всички тези знаци сочат към агресия към околните хора. Ако обектът доминира и не отстъпва, започва схватка. Тези хора имат много добра памет и развиват интелигентност. Те си спомнят хора, които са съсипали гнездата си добре и викали силно пред тях.

Характеристики на възпроизвеждането

Galki възпроизвежданеПтиците се намират в търсене на съквартирант все още в младостта си и връзката трае много дълго време, те обичат да се грижат един за друг. Понякога можете да видите как те се перат помежду си пера. Лицата без двойка се държат сами. В началото на пролетта двойките започват брачния период. Те започват да гнездят гнездата си и по този въпрос джантите са много съвестни. Гнездата се намират на места, недостъпни за хищници. При изграждането на гнездото участват мъже и жени. Като материал, използвайте клонки, стъбла, закрепете конструкцията на оборски тор и земя.

  • В средата на пролетта жените започват да снасят яйца. Носете от три или повече яйца. Цветът на яйцата е зелено-кафяв или със синьо, с многобройни кръпки. Двойката през 20-те дни от своя страна инкубира пилетата. След това от яйцата се изсипват слепи и голи пилета без пера. Един месец по-късно пилетата са покрити с пера, но все още не са готови за първия полет. За да станат по-силни и да напуснат гнездото, се нуждаят от още 15 дни пълноценна грижа. След заминаването се преместват в полета и селища, където се смесват с други птици и започват да водят номадски живот.
  • Тези птици понякога могат да живеят в плен, ако се вземе малко пиле. Те много бързо се свикват на човека и винаги се опитват да общуват със своя господар. Пилетата ядат много и често, така че, ако решите да си направите сама, ще трябва да се погрижите. Можете също така да я научите как да говорите, както и папагал. В плен, птиците живеят малко по-дълго, отколкото в дивата природа.
  • Половината или напълно прелетни птици живеят в северната и източната част на Европа, преследването на хоп расте от юг на север и от запад на изток. В Англия и Франция, чавки заселили в Западна Европа предимно заседнал, но някои мигрират към студения сезон. Повечето птици предпочитат да останат на места за гнездене, ако има достатъчно храна. За да кажем, че мигрант е птица или зимуване, това е невъзможно. Всичко зависи от околната среда.

Хранене на пориви

Хранене птици daws СнимкаПтицата на янката е всеядна и диетата й е разнообразна. Храни се предимно с фуражи и зеленчуци. През лятото се хранят с бръмбари, пеперуди и мухи, ларви, мравки, червеи, охлюви и други безгръбначни. Извлича по-голяма плячка: мишки, гущери. Той се храни с мърша, но много по-рядко. От растителни храни, предпочита култивирани растения и различни плодове. Може да яде хранителни отпадъци, често може да се види в боклука.

Обикновено храната се извлича на открито, на земята, по-рядко в дърветата, копаене в земята и оборски тор. Връща се към домашния любимец в търсене на насекоми - паразити. В селата се храни в градини, в близост до пътища и кутии за боклук. Ако яката се установява в близост до морето, тя може да се наслаждава на разнообразие от морски подаръци. Птиците причиняват сериозни щети на селското стопанство, но също така се възползват от тях не по-малко, тъй като консумират гризачи и вредни насекоми.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2018 uathetlesin.ru