uathetlesin.ru

Редки и застрашени видове птици, включени в червената книга

Червената книга на Русия - птиците влязоха в неяВнася се червената книга редки и застрашени видове

животни, птици и растения. Тази книга е създадена, за да запази и предаде информация за редки видове на бъдещите поколения, така че тези видове животни и птици да могат да бъдат запазени.

Сега вземете обективна информация от книгата, която бе пусната през 2001 г.

Там влиза:

  • името на редките видове;
  • описание;
  • местата, където живеят;
  • снимки.

Самата Червена книга на Русия е разделена на три раздела, написани са:

  • домашни птици;
  • видове животни;
  • насекоми.

В Русия живеят и възпроизвеждат 1334 вида птици и 111 вида птици са вписани в Червената книга. Много от тях живеят изключително в развъдници, резерви.

През последните петдесет години хората са унищожили 1/4 от всички известни видове птици, а 11% от оцелелите са на ръба на изчезване.

Статията описва 10 вида редки и застрашени видове птици, описанието на които е в Червената книга.

Мандаринска патица

Най-редките птици, населяващи територията на РусияПатиците се считат за редки видове. Тежиха от 400 до 700 г. Дължината на крилете им е 21-24 см. Птиците живеят в районите Сахалин и Амур. В Руската федерация има вече 15 000 чифта патици. Мъжките имат ярко оранжево оперение. Населението живее в изоставени планински езера и реки, тъй като патиците перфектно плуват и перфектно задържат водата.

Ако ги сравним с други видове патици, те изобщо не искат да се гмуркат, а се гмуркат само когато са ранени. Те почиват, предпочитайки да седне на скалите и клони на дървета. Яжте семена, водорасли, жълъди. Но ако тази храна е малка, тогава могат да ядат морски ракообразни, яйца от риба. Когато патиците носят яйца, пилетата излизат от тях за един месец.

В Русия патици изчезват поради факта, че кучетата от миещи мечки, лисиците, миещите мечки унищожават гнездата си. Ловът за този вид е забранен.

Розов пеликан

Редки и застрашени видове птициПеликани се заселват близо до река Волга, на островите Мартиняйч, Ейск, Spitz, Tuzla. Птиците се отнасят към един вид, който умира, те са вписани в Червената книга. Тези птици хващат рибата с човката. Дължината на тялото на мъжката е до 1,85 м, а размахът на крилата е до 3,8 м. Пеликанците не се гмуркат, а просто потопят клюна с вода и хващат рибата.

Броят на птиците намалява поради употребата на пестициди, които от падането на земята в реките и морето. И тяхната гама също се свива, тъй като хората изпускат вода. Пеликанците се събират в пакети и заедно ловят риба. Те също идват на гнездото с стадо, а след това те образуват двойки и се размножават. В продължение на 2-3 дни женската плете гнездото, а мъжкият изважда тревата и го предава в клюна на женската. Пилетата се появяват от яйца за 26 дни. Те растат оперението на 70-ия ден след раждането.

бухал

Птици, изброени в Червената книгаТова са най-големите птици от семейство сови. Размаха на крилете им до 1,9 м. Те имат огромен дължина от 60-75 см тяло, пера са предимно червени цветове и нюанси на охра, оранжеви очи, а над тях, "вежди" на дълги пера. Теглото на женската е 3-3.2 кг, а мъжкият е 2.1-2.7 кг. Това е хищници, спящи през деня, а през нощта ловуват мишки и други гризачи, охлюви, малки птици. Всяка сова има определена територия, където ловува.

Ловците използват сови за улов на зайци, яребици. Вярно е, че самите сови могат да бъдат опасни за хората. Полетните бухали много бързо, веднага след като излетят, могат да летят с пълна скорост. В Русия броят на птиците постепенно намалява.

Малък лебед

Лебеди живеят само в Русия. Те имат размах на крилете до 1.95 м. Те са с дължина на тялото от 1.15-1.27 м, тежат 4-8 кг. Лебеди имат снежнобели пера и черен клюн. Те се хранят с трева, плодове, картофи, понякога улавя малка риба. Когато лебедите навършат 3 години, те намерят двойка, с която не се раздели цял живот. Гнездото на лебедите е разположено на сухи, сухи хълмове, понякога гнездата, останали от предишната двойка, се използват от друга двойка.

Малките се излюпват от яйцата за един месец, а след това лебедите ги водят до езеро. А пилетата започват да летят за 45 дни.

В момента Руската федерация се опитва да възстанови броя на птиците. Те също бяха внесени в Червената книга.

Червен крака ibis

Изчезващи видове птициПтицата е бяла, с бледо розово оперение, краката са кафяво-червени, около очите на птицата червен нюанс. Чокът е черен, а на главата е гърба, спускаща се по шията. Ибис се заселва в региона на Далечния изток. В Япония птиците бяха обявени за изчезнали. В Русия през 1990 г. се наблюдава двойка ибис. Не е ясно дали сега има птици в Руската федерация. глас като крякане гарван.

Ibisy живеят в близост до блажени реки, хващат риба и влечуги. Когато ибисът е на 2 години, те избират двойка, с която живеят през целия си живот. След като женската оставя яйца, те се инкубират последователно от двамата родители. След 28 дни яйцата се излюпват от яйцата. Ibis също е включена в Международната червена книга.

Овесена каша Yankovsky

Птиците се считат за застрашен вид по целия свят. В Русия птицата е била видяна в южната част на Приморски Край близо до село Хасан, но вероятно е изчезнала в Русия. Причините за изчезване не са подходящи условия в строителните обекти на гнездата, например изгарянето на суха трева. Дължината на тялото на мъжките е 15.3-16.4 см. Крилото при мъжете е 7.2-7.8 см, при женските е 6.8-7.2 см.

Овесено брашно лети от място на място, събира се в стада и заедно лови насекоми. Те живеят в степите, изграждат гнезда в клоните на дърветата и на земята. Гнездата са изработени от трева. Жените поставят 4-5 яйца и ги инкубират. Когато се появят пилетата, те се хранят от мъжки пол. За една година, две поколения пилета.

Овесените ядки имат същия размер като обикновените врабчета. Над тялото на овесена каша е кафеникаво, отдолу е по-светло, а на гърдите - кръпка от кестен.

Стъпкан

Посочени в книгата Кестрел се намира в югозападната част на Русия и на юг от Сибир. Тези хищници, улавящи насекоми, се случва да ядат скорпиони. Косторестите се скупчват в пакети и ловуват в степите. Понякога се случва, че през пролетта кестенът улавя малки гризачи. Птиците, които са на 1-2 години, взимат двойка, умножават се, а през следващия сезон имат други партньори.

Дължината на тялото на 29-33 см ветрушки и размах на крилете 58-75 см, тегло 90-180 г мъжките и женските 135-210 на птиците правят гнезда в дълбините на скалите по хълмовете. Жената копае дупка в земята, за да създаде гнездо. Яйцата се излюпват от яйцата след 28 дни. Родителите започват да хранят пилетата, а за 28 дни малките излитат от гнездото. Напоследък количеството ветрец рязко спада, тъй като те ядат насекоми, а в селското стопанство е обичайно да се използват пестициди за премахване на насекомите. Смята се, че птиците са застрашени.

турилик

Посочени в Червената книга на РусияТази птица има огромни изразителни очи и дълги крака. Тялото е с дължина до 45 см, а размахът на крилата е 80 см. Мухата много рядко лети, само ако е в опасност. По-голямата част от времето птицата ходи по дългата си крака. През деня младата жена почива, лежаща на сянка, и нощен лов върху мишки, охлюви, гущери, жаби. През април жената изгражда гнездо на почвата и подава 2-3 яйца.

Avdotka живее в пустини и степи. Близо до Волга и в подножието на Алтай. В горната част на тялото има сиво-червени пера, които имат кафеникаво-черни ивици, а отдолу тялото е кремаво. В кормилото и летят пера са абсолютно синьо-черни. Птиците не се отклоняват в стадо, предпочитат да живеят сами.

Морският орел на Стеллер

Орланът рядко може да се види извън Руската федерация, само когато стигнат до зимата. В Русия живеят на полуостров Камчатка и на брега на морето Охотск. Това е най-големият и най-тежък вид от подсемейството на орела. Орлан може да тежи 9 кг. Орлан бил наречен така заради него бели средни крила. Тези хищници улавят голяма риба, много обичам сьомгата. Освен това, орлите могат да хващат зайци, арктически лисици, тюлени, а понякога има и мърша. Те живеят близо до брега в близост до морето, а гнездата се набиват върху върховете на дърветата.

Орлите са много внимателни, едва ли влизат в контакт с човека. Поради това не е ясно как се възпроизвеждат тези хищници.

лопатарка

Червената книга на РусияВ лопатата има бяло перо и клюн, който се разширява в края, подобно на захарните клещи. Лъжичките са малко по-къси от чаплите. Цветът на краката и клюнът на лопатата са черни. Дължината на тялото е до 1 м, теглото му е 1,2-2 кг. Размерът на крилата е 1.15-1.35 м.

В момента има около 60 двойки птици. Видове става изчезнал дължи на факта, че след излюпването на яйцата за 1 година 60-70% умират млади, а дори и птиците започват да се размножават, когато навършат 6 години и 5 месеца, и те живеят 10-12 години.

Липите обитаваха брегове на свежи реки и езера, хранене с риба, насекоми и жаби. Сега те се намират главно само в резервите.

заключение

В Далечния изток съществуват голям брой редки видове, поради факта, че има много резерви. Сега всички видове птици, изброени в Червената книга, са защитени от държавата.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2018 uathetlesin.ru