uathetlesin.ru

Какви са типовете мечки и начинът им на живот

Какви са мечките?Мечките са мощни хищници с дебели лапи с извити нокти. По време на ходенето стъпват върху целия крак, за което се наричат ​​"навес". Максималната скорост, която този хищник може да развие, е петдесет километра в час.

Характеристики на различните видове мечки

Според проведените проучвания, На Земята тези хищни животни се появяват преди около пет или шест милиона години. Сега учените определят 8 вида в семейството на мечките:

  • кафява мечка,
  • Хималаите,
  • голямата панда,
  • бяла мечка,
  • леност мечка,
  • Американската черна мечка,
  • точки
  • Малайски.

Всички видове хищници имат свой собствен хранителен режим. Например, полярна мечка консумира само месо, панда консумира само растения, докато други се радват на плодове, плодове, растения, насекоми и месо.

Всички видове мечки имат монотонни външни данни, почти със същия размер и подобна структура на структурата. Мечките са най-големите бозайници на хищните животни, живеещи на земята.

Популярната кафява мечка

Най-популярните видове мечкиТова е най-многобройният вид, Тъй като може да се адаптира към напълно различни условия и места на пребиваване. Те могат да бъдат намерени в пустинни и планински райони, в гъста тайга и дори извън полярния кръг. В древността тези мечки живеели на територията на Япония, но сега този вид мечки напълно изчезнал от Земята на изгряващото слънце.

Има няколко такива мечки в западната и централната част на Европа, те могат да бъдат посрещнати само в планински райони. Учените сериозно вярват, че тук този вид мечки е на прага на изчезване. Но в Далечния изток и Сибир, кафявите мечки живеят в детелина поради голямото количество разнообразна храна.

Поради големия обхват на тяхното местообитание, тези мечки са придобили множество подвидове, които се различават по вид и размер. Теглото на представителите на различни подвидове от кафяви мечки започва от сто килограма и може да достигне дори един тон.

Подвидовете на този вид големи хищници включват:

  • Мечки Ussuri и Kamchatka,
  • Американски Гризлис,
  • кафяви европейски мечки.

Описание на видовете мечкиОцветяване на вълна Този вид мечки варира от светло бледо до много тъмно кафяво. Дължината на тялото на тези смесени животни е в диапазона от 200-280 сантиметра.

Кафявите хищници водят уседнал живот, земята, на която живее една мечка, се простира на десетки километри. Въпреки това, границите на своята "собственост" на животно не е много охранявани, но в тази област има места, където хищникът се търсят храната си и да направят вертеп, посещение, което другите животни веднага потиснато от домакина.

През зимата кафявите мечки попадат в хибернация. По това време, навесът, скрит от любопитни очи на незадоволително място, трябва да бъде оборудван. За да постигне това, мечката поставя на дъното си мъх или суха трева. Преди хибернация мечката трябва да събере най-малко петдесет килограма подкожна мазнина. За да постигне това, мечката трябва да консумира около седемстотин килограма различни плодове и около петстотин килограма борови ядки. И това е всичко в допълнение към други видове храна.

Бързото хранене - главно плодове, ядки, плодове, корени, зърнени храни. Понякога в менюто им има мравки, насекоми и техните ларви, малки гризачи. Мъжете могат също да хванат малки копитни животни, които живеят в гората.

Мечтата за кафява мечка по време на хибернация е доста чувствителна, но не си заслужава да се събужда, защото мечката, която не е спала, е голяма опасност. По време на хибернация сърдечната и респираторната активност на хищния хищник се забавя няколко пъти, а прекъсването между дишането и издишването може да достигне до 4 минути. Температурата на тялото също пада, тя е в рамките на 29-34 градуса. Това условие позволява хищникът да спести на запасите от мазнини.

Опасна хималайска мечка

Какви са мечките?Този вид мечки също наричана черна азиатска мечка. В размера си, хималайската мечка е малко по-малка от кафявата и дори по-тънка в структурата. Той има по-елегантна фигура, леко удължена муцуна и големи уши. Този вид хищници обитава планинските терени и хълмисти райони на Източна Азия, от огромния Иран до гостоприемната Япония. Запознайте се с азиатската мечка е възможно в Индокитай, южните Хималаи, Афганистан. В Русия този вид мечки може да се види само в региона Уссури, извън Амур, в северния район.

Хималайски носи черен като въглен с бял или жълтеникав петно ​​на гърдите, скалпа им дебелина на главата и шията коса е по-дълъг и леко повдигната, образуват нещо като грива. Техните лица могат да достигнат дължина от 170 сантиметра, максималното им тегло е 140 килограма. По принцип тези мечки водят дървесен начин на живот, така че ноктите им са силни и остри, затова се придържат добре към клоните.

В основата на храната хималайски представител на семейство мечки - растения. През лятото той консумира свежа трева, крушки от растения, корени, плодове и насекоми. През пролетта в диетата си преобладават боровите ядки и жълъдите, оставени на земята от миналата година. Тези мечки са големи сладки и никога няма да откажат да ядат мед от диви пчели или да нападнат пчелина. Понякога диетата на азиатската мечка е обогатена от месото на копитни животни, гризачи и земноводни.

Този вид хищници представлява опасност за хората, тъй като тези мечки са много смели, могат да се конкурират за плячка с бенгалския тигър и леопард. В азиатските страни са записани много случаи на атаки на хималайски мечки върху добитъка.

Сладко сърце

Къде живеят мечките?Пандите живеят в горите на централен и западен Китай и са защитени от държавата, тъй като имат малко население. Раждането на всяка нова панда е записано и се смята за радостно събитие.



Тези мечки имат интересен черно-бял цвят, с дължина достигат 120 см, максималното им тегло е 160 кг. Те имат плътно тяло с голяма глава, лапите им са къси, с малки нокти. Много учени от времето твърдят, в кое семейство "да се определят" панди - до мечи или все още миеща мечка. Но в резултат на многобройни проучвания е установено, че структурата на тялото на панда съответства на мечка, въпреки че има някои особености, характерни за миещите мечки.

Пандите са бавни и замислени, така че предпочитат да живеят сами, но през пролетта за чифтосване те все пак се сближават с лица от противоположния пол.

Пандите ядат предимно пресни бамбукови филизи, понякога могат да ядат други растения или риба.

Силна полярна мечка

Полярната мечка е най-голямата представител на семейството на мечките. Теглото на индивидите варира между 300 и 800 килограма. И женските могат да достигнат само 400 килограма, мъжките са по-големи, а някои от техните представители могат да претеглят един тон. Дължината на тялото на такава мечка може да бъде до 3 метра.

Бялите хищници живеят в северното полукълбо, като едри екземпляри живеят близо до Берингово море, а по-малко известни на Спицберген. Тези мечки имат по-дълъг слой в сравнение с други видове и плоска структура на черепа. Вълната им е бяла, но понякога под слънчевата светлина се получава жълтеникав тон, кожата на полярните мечки е с черен цвят.

В храната на този вид хищници почти няма растителна храна. Основното "ястие" в менюто на белите мечки е тюлени, но те не се пренебрегват и птиците, моржурите, гризачите, китовете, които са били на брега.

Полярните мечки представляват огромна опасност за полярните изследователи. Ако други видове мечки почти никога не атакуват първо върху хората, тогава техните бели колеги могат да открият конкретно човек.

Bear-gubach - жител на тропически страни

Какъв живот са мечкитеМестообитанието на мечешката гъба е залесената площ на остров Цейлон, Индия, Непал и Шри Ланка. Това е тънък външен вид Мечки с дълги лапи, короновани от големи и остри нокти. Козината му е дебела, дълга, черна, с белият си V-образен печат върху гърдите му, растяща в различни посоки, така че мечката има доста неприятна външност. Муцуната му е заострена, устните му са дълги, а по време на храненето мечката сгъва устните си по такъв начин, че се произвеждат различни смешни лица.

Мечената гъба достига дължина 180 сантиметра, а нейното тегло е в рамките на 140 килограма. През деня той предпочита да спи здраво, като хърка много силно и той се грижи за храна през нощта.

Яжте тези мечки главно плодове от дървета и насекоми. В този случай той извлича насекоми, издухва ги от кората на дърветата и след това ги затяга заедно с въздуха в устата. За извличане на насекоми и техните ларви също помагат за остри нокти, с които мечката лесно разбива изгнилите дървета.

Черен барибал

Барибал живее в Северна Америка, в Канада, Аляска, Тихия океан и Атлантическия океан. Американската черна мечка кафява мечка прилича, но цвят на косата го черно, муцуна по-продълговати и боядисани в жълт цвят, размер е малко по-малък от кафява брат. Тялото на барибала е с дължина 180 сантиметра, а теглото му е около 120-150 килограма.

Такава мечка има дълги нокти, които й позволяват да изкачва добре дърветата. Черният барбил яде само храна от растителен произход, но има насекоми, техните ларви, малки гръбначни животни в диетата си.

Spectacled Bear: жител на Южна Америка

Този вид тромави хищници живее в планинските райони на южноамериканския континент. Дължината на тялото му достига 170 сантиметра, а теглото му е в диапазона от 70-140 килограма. В допълнение, тази мечка има впечатляваща опашка, нейната дължина е около 10 сантиметра. Мечката има дебела вълна от черен или черно-кафяв цвят, а муцуната е украсена с бели петна, които изглеждат като мечка на тъмни очила.

Специализираните мечки са изброени в Червената книга, тяхната популация не е многобройна, затова този вид мечки е бил проучен доста зле. Тази мечка се храни само с плодове, билки, плодове и корени. Живее в дънките, но може да се настани на едно дърво в продължение на няколко дни, като подрежда там специално гнездо от клонки, наведени под себе си, и ядат сочни листа или плодове.

Малката малайска мечка

Най-големите мечкиНай-малкият член на семейството мечиш е малайска мечка, или бируан. Дължината на тялото му достига само 140 сантиметра, а теглото му е до 65 килограма. "Животът" живее на територията на източна Индия и по-нататък до Индонезия.

Вълната на Бируан е къса, гладка, наподобяваща черна плюш. Муцуната е съкратен и цветно или портокал, или сиво, на гърдите има оранжев подкова марки или бял цвят. Лапите са доста широки, ноктите са силни, имат извита форма.

Малайската мечка води нощен начин на живот, а през деня тихо заспал на дърво под топло слънце. В храната, мечката използва всичко:

  1. издънки на растения,
  2. плодове,
  3. насекоми
  4. дребни гризачи.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2021 uathetlesin.ru