uathetlesin.ru

Хабитат и външен вид на птиците

Bird скатияBird of chih се намира на практика на всички територия

Европа и Азия, Той живее и в Южна и Северна Америка. Площта на този вид се простира почти до Сахалин и Приморие. Има и птици в Ирландия и Скандинавия. В централния Сибир практически няма хизхи, въпреки че има места за обитаване. Това може да се обясни с продължителността на зимата и с факта, че растителните видове в тайгата правят фуражната база на по-скоро слаб вид за този вид птици.

Сид принадлежи

  1. Клас-Birds.
  2. Отрядът е пасивен.
  3. Семейство - макара.
  4. Роуд щиглец.
  5. Вижте-Czyz.

Лято в южните райони на Русия доста рядък гост. Но на север почти до границите, началото на иглолистните гори, тази малка птица може да се намери доста често. Този вид се заселва в Кавказ и Кавказкия полуокеански регион. Това се дължи на относително топлия климат и присъствието на планински смесени гори, където самите птици се чувстват страхотно.

Разпределен chizhik в горските райони почти до морето Okhotsk. Отвъд Урал, птица може да се намери до ширината на град Томск.

В Приморие и Сахалин, както и в някои райони на региона Амур, където има смесени иглолистни-широколистни гори, Можете също да се запознаете с птици от този вид.

На всяка част от тази огромна територия живее тази птица, нейният външен вид остава практически непроменен. Ето защо в тази птица няма географски подвида.

Те живеят в малки стада от 5-8 индивида, но с период на гнездене те са разделени на двойки. Той се храни със sizhenkov семена от дървета и различни билки, бъбреци, млади леторасти на растения, както и насекоми. Предпочита семена от елша и бреза.

вид

Красотата на природата - Bird-ČizhBird of chih е една от най-малките птици, живеещи в горите на Европа. Дължината на тялото е около 10-12 см. Теглото обикновено не надвишава 14 грама. Перенето на женската има дискретен бледо сив и жълт цвят. За разлика от женските, мъжете имат по-елегантен вид. Жълто оперение с маслен сянка. Крилата, опашката и капачката на главата са боядисани в ярко черно. На врата има място със същия цвят. Бузите и гърдите имат подчертан жълт оттенък. Пилето има къс, конусен клюн. Като такъв човка, птицата лесно извлича насекоми от кората на дърветата, а също така много бързо извлича семена от шишарки.

Захранване

Основната храна на индивидите от този вид се състои от:

  • Бъбреци от дървета.
  • Семена от дървета и треви.
  • Насекоми.
  • Млади издънки на растения.

гнездене

Външен вид на птицитеПтицата от чили породи в иглолистни гори, предпочита смесени гори с добавка на елша и бреза. За да изградите гнездо, изберете светли площи на гората (клиринги, поляни, околностите на реките и потоците). Гнездото се опитва да постави гнездото високо над земята, предпочита старите елхи.

Гнездото на чихуик е изграждане на тънки клонки, с добавка на лишеи и мъх. Място за полагане на яйца, птицата се спуска с пух и мека трева.

Съгласно местоположението и размерите му, гнездото на чешката е трудно да се обърка с гнездяването на други видове птици. Само королев може да открие гнездото си и на иглолистни дървета и да изгради гнезда с малки размери, като тази на чедата. Но гнездото на царя, се намира по-често, на ръбовете на клоните и е в окачена позиция. Гнездото на сискин обикновено се намира в основата на клоните и визуално изглежда малко ронлива.

И двете птици участват в изграждането на гнездото, но ако женската най-вече изгражда гнездо, мъжът носи само необходимите материали за това.

Една жена хваща пет или шест яйца за 12-13 дни. Яйцата в зидарията могат да бъдат различни по цвят и размер. Най-често цветът на яйцата е светло синьо със зеленикав оттенък и на този фон има различни петна и петна от кафяв цвят.

Появили се гнезди, чифт череши се хранят предимно с насекоми, предпочитат листни въшки и гъсеници от пеперуди. С голям удоволствието от птиците е променено пресни млади филизи от растения, както и пъпки и млади издънки. В омекотена форма тази растителна храна е включена и в храненето както на млади, така и на възрастни.

След раждането пилетата са все още под постоянната грижа на родителите си за около две седмици. В края на приблизително този път, пилетата излитат от гнездото и те имат независим живот.

В средата на лентата, Чиху може да гнезди до два пъти в топъл сезон. В средата на лятото вече има развъдници до 8 млади chizhikov. В края на август бучинките на чайши започват да се отклоняват в стада и могат да достигнат няколкостотин парчета.

зимуване Siskins

Птици от СискиновКъм края на септември Ichi се събират в големи стада, за да летят на юг, по-близо до топъл климат. През зимата стадата от хъски могат да бъдат намерени на ширината на Крим. Птиците, гнездящи в по-северните райони, могат да зимуват по ширините на Киев и Харков.

В редки случаи, ако в местообитанията на не замразяващи резервоари за вода, където има минимално количество храна, птиците могат да останат на това място за зимата. А също и сезонните движения на чая директно зависят от изобилието на фураж (семена от бреза, елша и смърч). Тясното разположение на зимните зони допринася за това, че през март птицата се появява в централната лента. И с настъпването на април може да се види в места за гнездене, на ширината на района на Москва.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2018 uathetlesin.ru