uathetlesin.ru

Синият гълъб: описание на това, което се храни и колко тежи

Синият гълъб - описаниеПтици гълъби синкав - това е обичайните жители на градовете, те са един вид визитна картичка на всички паркове и площади на европейските градове. Градският гълъб е полу-домашна птица, тъй като винаги се опитва да остане близо до човек. Culver, от своя страна, предпочита да живее далеч от хората, така че те могат да бъдат намерени в районите на горските или планината.

Синя гълъбица: описание

Сините гълъби са много разпространени в САЩ, Европа, Азия и Северна Африка. В Руската федерация цисарите живеят в цяла Европа и извън Урал до Йенисей. синьозеленикав гълъби са перфектно приспособени към нашите места, тежки климатични условия. Те издържат тежки студове и горещи горещини. Рок гълъб е пряко свързана с семейството и семейството на гълъби, той е нейният основател и, може би, най-видният представител. Най-близките роднини на тази птица включват: скалисти, оцветени, бели гърди и етиопски гълъби.

всеяден, стабилност за огромното мнозинство от заболявания и плодородието на птицата допринася за нейното изобилие от презаселване.

Дивите гълъби се считат за редица уредени териториални птици, които се причисляват към определени територии. Дивите цезари понякога се разхождат, но на малки разстояния, в търсене на храна и градски братовчеди рядко, когато през деня покриват разстояния от няколко километра. Гълъби, които живеят в планински терен, прекарват лятото на височина 4 километра, а с настъпването на зимата се спускат до крак. Това е единственият етап от сезона на миграцията син гълъб. Въпреки малката активност, Sisari са отлични листовки, които могат да достигнат скорости до 150 км / ч. С невероятно подвижна опашка и силни крила те са в състояние да се изкачат на крилото и маневрата поради вятърни течения.

Сисарите предпочитат да живеят в колонии, като наброяват до хиляда души. Населението на птици по света е милиони индивиди и редовно варира. С настъпването на студено време - населението намалява, а през лятото се увеличава.

Интересен отличителен особеност Птицата поклаща глава, докато върви. Това се дължи на структурата на визуалния апарат на птицата. С едно стъпало, пернатният човек прави бързо движение на главата напред и за фракция от секунда замръзва. В този момент синът знае най-добре света около него.

Друга характерна особеност на този вид птици е вкуса. По време на периода на чифтосване, мъжете излъчват гърлен раздразнение, което служи като призив за женски и сигнал за други мъже, че това място вече е заето. По време на инкубацията на яйцата, женската излъчва звуци, подобни на тези на котката.

Гълъб с малкоОрнитолозите разграничават следните видове гука:

  • Хранене на хранене;
  • призовки;
  • Свидетелство за опасността;
  • гнездене;
  • Coo показва внимание.

Цвят и перо на Цезария

Един от най-разпространените цветове на гълъбите е сиво-синьо. Главата, шията, оперението на гърдата е зелено-виолетов цвят, лилав или жълт блясък с метален нюанс. Гърдият е розов цвят. Има подвидове с тъмно и бяло слабинче. Много подвидове имат на гърба си миниатюрни бели петна. По краищата на крилата има две черни ивици и една черна по края на опашката.

Сиантропската или градската птица има голямо разнообразие от размери и цвят. Това се дължи на доста чести прелез Представител на птиците с чистокръвен домашни птици, като резултат от това, което гледаме гълъби с пъстър и охра оперение. Дивите представители на Сисара имат по-тъмен цвят и понякога можете да срещнете напълно черно.

Очите на цисара са от всякакъв вид цветове: златисто жълто, червено, златисто оранжево или просто оранжево. Що се отнася до краката, те могат да варират от розово до черно.

Възрастната жена е близка до мъжа. основен отличие - отсъствието на метален излив и изразено потъване.

Начини на живот на Цезария



Сините гълъби са активни през деня. Що се отнася до градските птици, те могат да се движат в тъмното, тъй като по принцип градските улици са добре осветени. През по-голямата част от времето птиците харчат за храна и отдих, разпределяйки само 3% от общото време за полети. По време на активното фаза отглеждането и отглеждането на пилета, времето за търсене на храна заема половината от времето на цялата продължителност на дневната светлина.

Потопете се в дупката за поливанеПтиците спят за цялото време на нощта, поглъщат едновременно и скриват човката в пера. Жената в преобладаващото мнозинство от случаите живее в гнездото и мъжът живее близо до него. Птиците колективно си тръгват поене сутрин или вечер.

Градските гълъби водят нисък начин на живот, а топлата тавани на къщи позволяват да се възпроизвеждат птици през цялата година. Ако колонията се установи в благоприятни условия, тогава те могат да отглеждат до 9 пилета годишно. Що се отнася до дивите гълъби, те са ограничени до изключително топли месеци в отглеждането на потомство и не правят повече от 4 гърчове.

Какво пие гълъбът?

Струва си да се отбележи, че сините гълъби са всеядни, но основната част от диетата им е храна от растителен произход - плодове от дървета, зърна и плодове, семена от различни растения. Птици с голям удоволствие абсорбира всички видове насекоми, мекотели и червеи. В студените сезони, те не пренебрегват нищо, дори могат да ядат мърша. За да подобрят собствения си процес на храносмилане, синьото абсорбира миниатюрни черупки, камъчета и зърна от пясък.

Сините пернати фуражи на стада и понякога няколко десет, ако не и стотици, птици често се събират в мястото за хранене. Особено големи стада могат да бъдат наблюдавани по време на събирането на зърнени култури. Перфектните лепило умело лепят падналите зърна и заедно с тях семена от плевелни растения. Доста тежко телесно тегло и физиологични особеност Ноктите ги лишават от способността да залепват зърното от ушите, така че тези видове птици не представляват заплаха за селскостопанските полета.

За едно хранене синият може да поеме до 40 грама семена, при условие, че дневната норма на храна от растителен произход е 60 грама.

Орнитолозите са открили, че птиците в града са започнали да преминават към друг вид храна, която изобщо не са имали. Имат помощ да копаят овес на полето, което е по-често срещано в роговете, залепване на ябълки, намиране на остатъците от храна в изпражненията на кучета.

Възпроизвеждане на Цезария

Гълъби на ВоркованиСисарите, подобно на други съществуващи видове гълъби, са моногамни и създават семейство за цял живот. Мъжът, който се грижи за жената, силно Кос. Любимата двойка почиства перата и докосва човката, елегантно имитираща целувка.

По време на чифтосване мъжките изкачвания на гърба на женската и балансира върху нея благодарение на собствените си крила.

Срещният сезон за Cisar може да се осъществи по всяко време на годината, тъй като това се дължи на местообитанието на птицата. Две гълъби се настаняват на уединено място, което е трудно да се открие.

Интересни факти за sizary:

  • Синият гълъбЕдната двойка гълъби може да инкубира от 14 до 16 пилета за една година. Средно всяка пола на тази порода тежи около 700 грама. По този начин, трябва да се отбележи, че една двойка е в състояние да предостави на своя собственик с 8-10 килограма отлично месо от високо качество.
  • Гълъбите могат да се отглеждат за декоративни, спортни цели, а също така и за първокласно месо. Има хибридни породи, например: Strasser, Moden, King и други, които се използват за храна в голям брой страни. Месото на младите представители на гълъбите се оценява невероятно високо.
  • Синият гълъб е невероятно здрава и силна птица. Благодарение на тези качества те бяха много ценени по време на използването на пощенска поща. Гълъбите имат скорост до 140 км / ч и могат да летят до 3 хиляди километра. Благодарение на тези физиологични особености на птиците е създаден гълъб спорт, или по-точно, конкурс за пост гълъби. Веднъж на две години се провеждат състезания и конкурси за обучени и обучени птици.
  • Гълъбите са птиците на света. Второто име придоби популярност и влезе в речника в края на Втората световна война. Великият художник Пабло Пикасо изобразява бял гълъб, символизиращ света, с маслинов клон в човката. Историята за тази невероятна птица е разказана и в Библията. Бял гълъб с клон в клюна - емблемата на Световния конгрес на привържениците на мира.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2021 uathetlesin.ru